Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zoekveld

De lichtjesdagen in Parijs

8 december 2017

door Redactie | Aegon Blog

Naast het regelen van geldzaken is er natuurlijk ook tijd voor leuke dingen. Zoals een heerlijke vakantie of citytrip. De komende weken helpen we je met inspiratie. Locals vanuit de hele wereld geven de beste tips voor hun stad of land. Aegon-medewerker Richard Buijs geeft meteen aan waarop je kunt letten met je verzekering. Zo ga je goed voorbereid op reis! 

Boulevards vol licht

Stel jezelf eens voor… de stad van de liefde met honderden prachtig verlichte bomen langs de boulevard. Hoe romantisch is dat! Het lijkt haast een sprookje, maar in december is Parijs toch echt magischer dan ooit. Hoe je Parijs in deze wintermaand op zijn mooist beleeft? We geven je een paar tips.

Parijs in de kerstmaand 

Voor een sprankelend Parijs wandel je langs de Seine met een glinsterende Eifeltoren op de achtergrond. En ook de prachtig verlichte Champs-Elysée mag je zeker niet overslaan. Op de vele kerstmarkten geniet je van een ‘vin chaud’ en kunnen de kids losgaan op de ijsring bij het Parijse stadhuis Hôtel de Ville. Daarnaast zijn ook de kerstconcerten in de bekende kathedralen populair. Zorg ervoor dat je de kaartjes bij de La Saint Chapelle, Eglise de la Madeleine of de Notre Dame op tijd bemachtigt.

De romantische Boulevard Saint-Germain

Wil je even weg uit al die decemberdrukte en wat rust en romantiek opzoeken? Ga dan naar de wijk Saint-Germain, onder de Seine. Het gebied dat door Parijzenaren ook wel de ‘linkeroever’ wordt genoemd heeft prachtige parken en kleinere boetiekjes. Daarbij zorgen de prachtig verlichte boulevards en avenues, zoals Rue des Saints-Pères en Rue de Grenelle, voor een romantische avondwandeling om nooit te vergeten. Dus deze knusse gezellige wijk is zeker de oversteek naar de overkant waard. 

Cinema in Parijs

Heb je tussen 5 en 10 december je citytrip naar Parijs geboekt? Sla dan vooral het Paris International Fantastic Festival niet over. Dit filmfestival laat ’s werelds gekste, grappigste of engste korte films zien in het Max Linder Panorama theater. De maximaal 20-minuten durende films met een fantasietwist zijn ingezonden vanuit de hele wereld en worden in veel gevallen ondertiteld in het Engels.   

Krijg nu 1 van de 20 Favoroute Parijs reisgidsen cadeau! 

Wil je op reis naar Parijs met de beste tips van reisjournalist Sarah Breimer? Klik dan op onderstaande button en meld je aan. De eerste 20 aanmeldingen krijgen nu een gratis Favoroute reisgids naar keuze. Ontdek zo de leukste hotspots van de stad.

 

Ja, ik wil kans maken op een reisgids

 

 

Aegon logo
Redactie | Aegon Blog
Aegon biedt wereldwijd zo'n 30 miljoen mensen oplossingen op het gebied van pensioenen, verzekeringen en vermogensbeheer. Omdat we het belangrijk vinden dat je zelf bewust financiële keuzes kunt maken, ontwikkelen we producten die je financieel zelfstandig maken. Met deze blog helpen we je op weg met nieuws en achtergrondinformatie.