Dekt je reisverzekering de vakantie in Nederland?

Vakanties naar tropische bestemmingen lijken verder weg dan ooit. Om toch de vakantiesfeer erin te houden, doe je iets op Hollandse bodem. Denk aan uitwaaien op de Wadden, zeilen over de Friese meren of 1,5 meter terrassen in een onbekende stad. Heb je al een reisverzekering? Check hier of je ook kunt rekenen op deze verzekering in jouw eigen kikkerlandje.

Image
Aegon vakantie nederland

Belangrijk: wat verstaan verzekeringsmaatschappijen onder een reis in Nederland?

Voor verzekeringsmaatschappijen ben je op reis als je verblijft in een hotel, vakantiehuis, tent of (sta)caravan. Ook je vakantie op de boot en in het fijne vakantiehuisje van je ouders tellen mee. Ga je een weekend weg of ga je voor een maandlang glamping op de camping? Het wordt allebei als ‘op reis’ gezien. De reis kun je zelf boeken of via een officiële reisorganisatie. Wel goed om te doen: checken bij je verzekeraar of seizoenplaatsen ook zijn verzekerd. Dan gaat het bijvoorbeeld om een plek die je de hele zomer hebt gereserveerd en waar je regelmatig heengaat.

Staycation is dus geen reis

Doe je aan ‘dagjes uit’ vanuit je eigen huis? Bijvoorbeeld een pretpark bezoeken of een dag strandhangen? Deze dagen vallen niet onder een reis. En dus ook niet onder je reisverzekering als er iets gebeurt onderweg. Vrees niet: je inboedelverzekering kan wél goed van pas komen bij een ongeluk op pad. Vaak zijn je spullen namelijk verzekerd op deze dagjes uit met een goede inboedelverzekering. Bij Aegon is het zo dat je met de allriskdekking van de inboedelverzekering verzekerd bent voor schade die je per ongeluk zelf veroorzaakt... Bijvoorbeeld als je op je zonnebril gaat zitten.

Aegon’s Pechvogel-op-vakantie bingo

Bingo! Ga jij op reis in Nederland, dan kan er natuurlijk altijd iets gebeuren. Lees wat je kan overkomen en of je verzekerd bent vanuit je reisverzekering voor onderstaand trammelant.

1. De as van je caravan breekt af

Sta je op het punt om te vertrekken, begeeft je caravan het. Is de caravan echt kapot en kan de schade niet binnen twee dagen gerepareerd worden? Dan regelt Aegon vervangend vervoer. De basisvariant van de Aegon Doorlopende Reisverzekering biedt € 500,- dekking, de allriskvariant € 1.500,-.

2. Je raakt de sleutels van een kluisje kwijt

Plons. Daar gaat de sleutel van de kluis in je vakantie. In het water, lekker dan. Gelukkig is dit zowel met de basis- als de allriskvariant van Aegon tot maximaal € 500,- euro gedekt. Kan de organisatie mooi het slot openbreken en vervangen.

3. Je laat je fototoestel vallen

Net een nieuwe camera gekocht om de mooiste vakantiekiekjes te maken, laat je hem uit je handen glippen. Dag nieuwe spiegelreflexcamera. Bij Aegon is dit gelukkig tot 500,- euro gedekt als je de allriskdekking hebt van de doorlopende reisverzekering. Let op: bij het laten vallen van je camera geldt een eigen risico van € 100,-.

4. Je stoot die foeilelijke vaas om in je bed and breakfast

Mooi hè. Al die kunstige accessoires in je perfect gestylde bed and breakfast. Minder mooi als je hem per ongeluk omtikt terwijl je je jas aandoet voor een stevige wandeling. Heb je een goede reisverzekering, dan dekt deze de schade. Bij Aegon ben je met de allriskdekking tot maximaal € 500,- verzekerd voor deze ellende.

5. Je kunt niet vertrekken door vervelend nieuws

Er gebeurt iets naars aan het thuisfront. Denk aan overlijden, ernstige ziekte, operaties, scheiden, brand in je woning. Aegon geeft hier dekking voor de annuleringskosten.

Goed om te weten: Onderwatersporters zoals duikers zijn in Nederland ook standaard gedekt voor schade met de Aegon Doorlopende Reisverzekering.

Verhuren van je eigen huis? Contract = key

Ben je van plan om zelf je huis te verhuren? Verzekeringstechnisch is het slim om dit via de officiële weg te doen, bijvoorbeeld via Airbnb. Bij Airbnb sluit je namelijk onderling (huurder en verhuurder) altijd een contract af. Door dit contract is de kans groter dat je gedekt bent voor schade. Vraag wel even na bij je verzekeraar wat er wel en niet gedekt is. Zo ben je in deze situatie vaak niet verzekerd voor diefstal en vandalisme. Ga je de verhuur toch onderling regelen met je tijdelijke huurders? Zorg dan ook voor een contract, zodat je goed verzekerd bent.

Image
Oversluittest Aegon

Doe de Verzekering Fit-Check!

Een kindje, verhuizen of nieuwe spullen? Veranderingen horen bij het leven. Je wilt er wel op voorbereid zijn. Check daarom of je woonverzekeringen nog up-to-date zijn. Dat kan met onze Verzekering Fit-Check. Wie vooruitdenkt, laat zich niet verrassen!

Bekijk de Verzekerings Fit-Check
Author Image

Leonie Rozemulder

25 May 2020 14:10