Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Arbeidsongeschikt worden, wat kost dat?

Een arbeidsongeschiktheids-verzekering: wat kost het?

12 januari 2017

doorAnnieck Verkerk, Redacteur

Feiten én fabels over de arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV): tientallen bestaan er. Vooral over de prijs zijn veel verhalen. Ware, onware en soms gedeeltelijk ware. Wij willen je graag meer inzicht geven in de prijs. Daarom in dit artikel een voorbeeld.

Burn-out

Lieke is 34 jaar en runt sinds 2 maanden in haar uppie een kapsalon. Ze woont samen met Daan. Als consultant heeft hij een goed inkomen: zo’n € 45.000 per jaar. Lieke verdient met haar kapsalon jaarlijks ongeveer € 25.000. 

Al jaren zetten Lieke en Daan maandelijks € 400 opzij. Dat is ondertussen een behoorlijke spaarpot. Fijn voor als het even tegenzit. Maar wat als Lieke langdurig ziek wordt? Door een burn-out bijvoorbeeld? Of gewrichtsklachten? Dan kunnen ze nét de hypotheek betalen. Ruimte voor leuke dingen is er dan nauwelijks. Iets wat ze wel graag willen, júist die leuke dingen vinden ze belangrijk.

Goede voornemens

Om risico’s te voorkomen wil Lieke haar geldzaken voor 2017 goed regelen. Daarom schakelt ze een financieel adviseur in. Samen met Daan gaat ze bij hem langs en brengen ze hun wensen in kaart. 
Al snel blijkt dat ze voor € 20.000 per jaar verzekerd willen zijn.
 
Er zijn verschillende mogelijkheden: 

  • Een vrijwillige voorzetting ziektewet (eerste 2 jaar): € 101 per maand
  • Een vrijwillige voortzetting WIA (wachttijd 2 jaar): € 72 per maand
  • Een AOV (tot 65 jaar, wachttijd 14 dagen): € 158 per maand
  • Een AOV (tot 65 jaar, wachttijd 2 jaar): € 94 per maand

Wat kost het?

Samen met Daan en de adviseur kiest Lieke voor een AOV met een wat langere wachttijd, 6 maanden om precies te zijn. Dit betekent dat ze bij langdurige ziekte niet meteen, maar na 6 maanden, uitbetaald krijgt. Dat is niet erg: ze hebben hun spaarpot. Ook kiest ze voor een verhoogde ondergrens van arbeidsongeschiktheid, oftewel: de verzekering keert uit vanaf 50% arbeidsongeschiktheid. Hoeveel ze hiervoor betaalt? € 96 per maand. 

Meer informatie?

Ben jij zzp’er en wil je net zoals Lieke weten hoeveel een AOV jou kost? Bereken dan in 2 minuten je premie

Annieck Verkerk, Redacteur
Ik ben Annieck. Iedere dag houd ik mij bezig met het maken van online content, van teksten tot video's. Saaie en lastige geldzaken interessant en toegankelijk maken, vind ik gaaf! 
Intresse in aov 
Allemaal leugens die prijzen ik heb ook een AOV bij Aegon betaal nu bijna €600,/ maar als ik dat wil omzetten naar een wachttijd van 2 jaar ( nu 30 dg) dan ga bijna €400,- betalen mijn vraag hoe kan dat
Beste Nico, we hebben inmiddels via Facebook contact met je. Daar zullen we verder ingaan op je reactie. Vriendelijke groet, Eric Aegon Webcare
Beste Pieter, bedankt voor je interesse in onze aov. Goed dat je kijkt naar de mogelijkheden! Heb je al verder gezocht o ponze site? Via https://www.aegon.nl/zakelijk/inkomensverzekeringen/arbeidsongeschiktheidsverzekering lees je meer over de aov, kun je een premie berekenen, of een adviesgesprek aanvragen hiervoor. Ik hoor graag als ik meer voor je kan doen. Vriendelijke groet, Eric Aegon Webcare