Een ziek kind op vakantie: en dan?

Spelletjes, luchtbed, zonnebrandcreme: allemaal belangrijk als je op vakantie gaat met kinderen. Maar wat je écht niet mag vergeten? Een reisverzekering. Want je kind zal maar ziek worden op vakantie. Lees de verhalen van Vangelis en Vera:

Image
Reisverzekering Aegon

‘Mijn ouders waren compleet in paniek’

Vangelis: “We hebben al jaren een doorlopende reisverzekering, maar we maakten er eigenlijk nooit gebruik van. Soms dacht ik: waarom heb ik dat ding eigenlijk? Nou, dat werd wel duidelijk vorig jaar.

In de meivakantie ging ik met mijn vrouw en zoon van 9 naar familie in Griekenland. Op een dag ging het mis: mijn zoon viel flauw en was zeker 10 minuten buiten westen. Hij lag helemaal te trillen. Mijn ouders, die die dag op hem pasten, waren natuurlijk compleet in paniek. De hele buurt werd erbij geroepen.

Eenmaal in het ziekenhuis is mijn zoon van top tot teen onderzocht. Neuroloog, KNO-arts, MRI-scan: alles kwam voorbij. De volgende ochtend kwam de neuroloog ons vertellen dat hij een epileptische aanval had gehad. Ze zagen een grote afwijking, dus de kans dat het nog een keer zou voorkomen was groot. We moeten rustig aan doen en in Nederland direct naar een arts.

Gelukkig werd alles vergoed door mijn verzekering, zoals de zorgkosten en de terugvlucht. Zelfs de kilometers die ik heen en weer reed tussen ziekenhuis en huis kon ik declareren. Ik kreeg af en toe mailtjes waarin de verzekeraar informeerde hoe het ging. Ze namen alles uit handen. Het is dat we een huis in Griekenland hebben, maar anders waren de annuleringskosten voor het hotel ook vergoed.

In Nederland is hij nogmaals onderzocht en sindsdien krijgt hij medicatie. Dat gaat ontzettend goed. We zijn sindsdien nog een keer naar Griekenland geweest, dit keer met een voorraad medicijnen én een doktersverklaring. En natuurlijk een reisverzekering. Want die blijkt tóch wel heel erg belangrijk!”

‘Al moet ik u op een vrachtschip zetten’

Vera: “In 2007 ging ik voor het eerst alleen met mijn drie kinderen op vakantie, naar Korfu. Op de dag dat we terug naar Nederland zouden reizen werd mijn middelste zoon ziek: koorts, overgeven. Ook op het vliegveld, dus daar werden we al snel apart genomen door personeel. Er werd een arts bijgehaald die in zijn oor keek. Hij bleek een enorm zware oorontsteking te hebben.

Het was meteen duidelijk dat hij niet mocht vliegen. De pijn zou onverdraaglijk voor hem zijn. Bovendien kon zijn trommelvlies scheuren, en dan zou hij doof zijn. We mochten pas terugkomen met een doktersverklaring waarin stond dat hij beter was. Tja, daar sta je dan, met drie kleine kinderen. Geen hotel meer, geen terugvlucht. En dat in het hoogseizoen.

Ik ben met een taxi terug naar het hotel gereden. Gelukkig kon ik een vierpersoonskamer krijgen. In tranen heb ik het noodnummer gebeld dat op mijn verzekeringspasje stond. Helemaal in paniek was ik. De man van de alarmcentrale stelde me helemaal gerust: ‘Ik krijg u terug naar Nederland, al moet ik u op een vrachtschip zetten’. Dat is precies wat je op zo’n moment wil horen.

Zodra de ontsteking weg was mochten we terug naar huis. Gelukkig had de verzekering de terugvlucht geregeld. We zijn via Athene naar Brussel gevlogen. Vanaf daar mochten we de taxi nemen. Alles werd vergoed. Je zou het maar zelf moeten regelen, in het hoogseizoen. Wat je dan alleen al kwijt bent aan telefoonkosten! Ik zou niet weten hoe ik dat zelf had moeten doen. Dus nee, ik ga nooit meer zonder reisverzekering op vakantie.”

Image
Oversluittest Aegon

Doe de Verzekering Fit-Check!

Een kindje, verhuizen of nieuwe spullen? Veranderingen horen bij het leven. Je wilt er wel op voorbereid zijn. Check daarom of je woonverzekeringen nog up-to-date zijn. Dat kan met onze Verzekering Fit-Check. Wie vooruitdenkt, laat zich niet verrassen!

Bekijk de Verzekerings Fit-Check
Author Image

Marlies Touburg

29 June 2018 12:07