Een verdieping op en uitbouw aan zijn huis. Daarvoor zette Hayo (35) alles op alles. Het resultaat: een ruim droomhuis in hartje Utrecht. Hoe verliep de verbouwing en hoe was hij verzekerd? Want zo'n verbouwing kán anders lopen dan je van tevoren had bedacht. Je planning loopt uit, schade of ruzie met je aannemer bijvoorbeeld. We vragen het Hayo op de man af én geven vooruitdenktips voor andere klussers.

Een verdieping erop én uitbouw eraan. Dat klinkt als een flinke klus…

Hayo: “Dat is het zeker. Een tijd geleden begon de verbouwing en ik ben nog steeds elke vrije minuut aan het klussen. De op- en uitbouw staan inmiddels, maar in huis moet nog veel gebeuren. Van vloeren leggen tot schilderen en van de keuken plaatsen tot lampjes ophangen. Al deze ‘afwerkklussen’ zijn leuk, maar vallen soms best tegen. Je denkt het zo te doen en dan stuit je op iets wat je vooraf niet kon bedenken. Dat is balen. Zo bleek tijdens het plaatsen van de keuken dat het gat voor de afzuiger te ver naar rechts is uitgelijnd. Ook ontdekte ik dat ik de verwarmingen boven niet uit kan zetten als de thermostaat beneden aanslaat.”

Is de aannemer verantwoordelijk voor dergelijke klussen?

“Veel klussen zijn mijn eigen verantwoordelijkheid, zoals het gat van de afzuiger. Maar voor sommige zaken is de aannemer verantwoordelijk. Neem de verwarming. De verwarmingsmonteur komt dan ook volgende week langs om te kijken naar het probleem. Hopelijk is het snel opgelost.”

Author Image

Annieck Verkerk

27 May 2021 13:50