Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Herstellen of vervangen bij schade: wat is slim?

Blog Verzekeren Herstellen of vervangen bij schade: wat is slim?
09-06-2021

Bingo! Een lelijke brandvlek op je aanrechtblad door een verhitte pan. Of je vloer is kapot door een gesprongen waterleiding, ook zoiets leuks. Meteen bij het grofvuil zetten? Paul Knapper, manager Herstel & Expertise bij Aegon: “Zeker niet. Vaak kan je zo’n schade heel mooi, snel en duurzaam herstellen. Goed voor jou én het milieu.”

Herstellen of uitbetalen: wat is slim? 

“Het hangt natuurlijk van je schade af. In veel schadegevallen kun je kiezen tussen herstel of afkoop. Bijvoorbeeld als je een inboedel- of woonhuisverzekering hebt. Bij afkoop krijg je een bedrag vergoed. Is de schade te herstellen? Dan kies ik daar zelf zonder twijfel voor, althans bij Aegon. Dat is de meest duurzame oplossing. Zo werken wij alleen samen met duurzame herstellers. Of het nu gaat om schades aan je huis, spullen of je auto. En het herstellen doen ze heel nauwkeurig. Zo is je vloer bijvoorbeeld al snel zo goed als nieuw: echt niet meer te zien waar een beschadiging zat.  

Ook ben je vaak veel sneller geholpen, dan wanneer je zelf een aannemer in de arm neemt. Dat komt doordat wij goede afspraken hebben gemaakt met de herstellers waar wij mee samenwerken. Over de kosten, maar ook over de tijd waarbinnen iets gerepareerd moet zijn.” 

Wat versta je eigenlijk onder ‘duurzame herstellers’?    

“Kort gezegd: dat zij op een milieuvriendelijke manier werken. Van het gebruik van milieuvriendelijke middelen en grondstoffen, tot het verminderen van het energieverbruik en het recyclen van afval. En duurzame inzetbaarheid van medewerkers valt hier ook onder: denk aan het in aanraking komen met ongezonde stoffen.  

En bij herstellers kun je denken aan glas- en tegelzetters, autoherstellers, schilders en bedrijven die elektronica of interieur herstellen. Van alles. De partners waar wij mee samenwerken voor onze inboedel-, opstal- en autoverzekering hebben het keurmerk van GroenGedaan! of van Stichting Erkend Duurzaam. Aegon is ook één van de initiatiefnemers van GroenGedaan!. We vinden het belangrijk om onze footprint zo klein mogelijk te houden. Voor het milieu, de toekomst. Daarom stellen wij die duurzaamheidseisen aan herstellers.” 

En wat als ik het helemaal niet wil herstellen of vervangen? 

“Haha, je kunt er natuurlijk voor kiezen om zo’n brandvlek op je aanrecht te laten. En het geld dat je krijgt bij afkoop ergens anders voor te gebruiken. Maar ga je je dan niet steeds ergeren aan die ene plek? De vergoeding is relatief laag, als je kijkt naar wat je krijgt bij reparatie. Dan is alles weer spic en span.”

Paul Knapper, manager Herstel & Expertise bij Aegon

Heb je nog een gouden vooruitdenktip voor als iemand schade heeft? 

“Nou, ik merk dat klanten soms direct zelf een hersteller inschakelen. Zonder de schade eerst bij ons te melden of te overleggen. Dat is zonde. Want zo kan het voorkomen dat ze een vergoeding mislopen. Of veel te veel betalen – soms zelfs opgelicht worden. Ook kán het invloed hebben op de hoogte van je eigen risico, bijvoorbeeld bij je autoverzekering.  

Dus mijn tip: neem eerst contact op met je verzekeraar en laat dáárna een schade herstellen. Zo denken we graag samen met de klant vooruit, over de beste oplossing voor jou. En laat je iets repareren via een samenwerkingspartner van Aegon? Ook wel ons herstelnetwerk genoemd. Dan weet je zeker dat je goed zit. Denk aan voordelen als garantie, een goede service én je hoeft dan zelf niets voor te schieten.” 

Groentje op het gebied van verduurzamen?

We vertellen je graag alles over de groene opties voor jouw huis. Bijvoorbeeld hoe je je zonnepanelen kan financieren of hoe je energiezuiniger kunt leven zonder grote investeringen te doen. 

Alles over verduurzamen 
 

verduurzamen

Je huis verduurzamen

Vooruitdenken is… je huis groener maken. Verduurzamen dus. Je huis verduurzamen is makkelijker dan je denkt. Ook het regelen van de geldzaken hoeft écht niet ingewikkeld te zijn. Als je je maar goed voorbereidt en dus vooruitdenkt.

Start met verduurzamen
 

Doe de Verzekering Fit-Check!

Een kindje, verhuizen of nieuwe spullen? Veranderingen horen bij het leven. Je wilt er wel op voorbereid zijn. Check daarom of je woonverzekeringen nog up-to-date zijn. Dat kan met onze Verzekering Fit-Check. Wie vooruitdenkt, laat zich niet verrassen!

Bekijk de Verzekering Fit-Check

Amke Durville,
Communicatiespecialist
Geldzaken en verzekeringen: vaak lastige en taaie stof. Als communicatiespecialist help ik graag om juist die ingewikkelde teksten begrijpelijk te maken.