Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Blog Verzekeren “Het was één grote ravage”

“Het was één grote ravage”

12-12-2019

Beroofd worden op reis, met een gebroken been op de piste of je huis in de hens. Stuk voor stuk situaties die je liever niet meemaakt. Gebeurt dit toch? Dan is het fijn als je goed verzekerd bent. Wij interviewen pechvogels die er alles van weten. Ditmaal: Chienes waar thuis ingebroken werd toen hij op vakantie was. 

Je was in Spanje toen bij je thuis werd ingebroken. Hoe ontdekte je dat?

Chienes: “Een vriend appte toen mijn vrouw, dochter, zoon en ik net drie dagen in Spanje waren. Hij vroeg of er was ingebroken. Hij woont vlakbij en had een politieauto en de witte auto van mijn ouders voor ons huis zien staan. Op dat moment wisten we eigenlijk al genoeg. Ik belde mijn ouders en er bleek inderdaad ingebroken te zijn. Het was een grote ravage. Alles was overhoop gehaald. Sieraden en contanten waren weg. Ook was de schuifpui, gietvloer en de vloer boven vernield. Mijn ouders wilden het in de eerste instantie stilhouden, omdat ze wilden dat we genoten van de vakantie.”

Best begrijpelijk. Kon je nog wel genieten van de vakantie?

“Ja, met een beetje moeite lukte dat. We waren wel geschrokken natuurlijk. Het is een nare gedachte dat mensen in je huis waren. Maar uit ervaring wisten we dat we niets konden doen: een jaar of zes geleden is er ook bij ons ingebroken. We wilden dan ook niet naar huis. Mijn ouders keken met de politie het hele huis na. Daarna gaf de politie het vrij. Mijn ouders ruimden de bende op en verbleven de rest van de vakantie in ons huis. Ook belden ze onze tussenpersoon. Die maakte melding bij onze verzekeraar Aegon.”

En toen?

“Na de vakantie moesten we aangifte doen bij de politie. Vervolgens kwam een schade-expert van Aegon langs om de schade te inventariseren. Hij maakte een rapport op. Dat werd goedgekeurd en dus kregen we uitbetaald. Fijn… maar ja, de gestolen sieraden krijgen we er niet mee terug. Dat vinden we wel erg. Er zaten stukken tussen die van de grootmoeder van mijn vrouw waren. De eerste weken na de inbraak hielden we Marktplaats in de gaten, maar helaas zonder resultaat.”

Wat rot! En er moest ook nog heel wat hersteld worden…  

“Ja, en dat tijdens de bouwvak. Hierdoor waren vaklui beperkt beschikbaar en moesten we even wachten voordat het glas van de schuifpui en de vloer boven hersteld konden worden. Uiteindelijk was  het binnen een paar weken opgelost. De gietvloer is een ander verhaal. Die moest helemaal opnieuw gegoten worden. We konden veertien dagen ons huis niet in. Aegon bood ons voor die dagen een vakantiehuisje in de buurt aan. Ondertussen is alles gelukkig weer als vanouds.” 

Voel je je nog wel veilig in je eigen huis?

“Ja hoor! De eerste weken na de inbraak, hadden we er wel last van een onveilig gevoel. Dit ebde gelukkig vanzelf weg. Of we ons huis nu extra willen beveiligen? Dat zijn we wel van plan. We willen beveiligingscamera's installeren. Bovendien vragen we bij de volgende reis aan iemand om in ons huis te verblijven tijdens onze vakantie.” 

3 tips om inbraak tijdens je vakantie te voorkomen

  1. Ook inbrekers houden social media in de gaten. Dus zet niet op je Facebook, Instagram of Twitter dat je op vakantie gaat. En plaats ook geen vakantiefoto’s openbaar terwijl je weg bent. 
  2. Geef je huis een bewoonde indruk. Laat regelmatig licht branden, bijvoorbeeld via een timer of je domoticasysteem. 
  3. Vraag buren of familie om je brievenbus leeg te maken en de gordijnen af en toe te openen en te sluiten. Een volle brievenbus of deurmat is een teken dat de bewoners op vakantie zijn. 

Doe de Verzekering Fit-Check!

Een kindje, verhuizen of nieuwe spullen? Veranderingen horen bij het leven. Je wilt er wel op voorbereid zijn. Check daarom of je woonverzekeringen nog up-to-date zijn. Dat kan met onze Verzekering Fit-Check. Wie vooruitdenkt, laat zich niet verrassen!

Bekijk de Verzekering Fit-Check

annieck verkerk
Annieck Verkerk,
Communicatieadviseur
Ik ben Annieck. Iedere dag houd ik mij bezig met het maken van online content, van teksten tot video's. Saaie en lastige geldzaken interessant en toegankelijk maken, vind ik leuk!