Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Doorbreek het taboe

‘Het was ongelooflijk spannend’

16-02-2018

Hoe praat je met je ouders over geldzaken? En wat is het juiste moment? Ron (46) zette letterlijk zijn ouders in de spotlights. In een bomvolle theaterzaal pakte hij op het podium de microfoon. ‘Hé pap, wat hebben jullie geregeld voor later?’ 

 

 

Was je niet bloednerveus?

‘Ik vond het ongelooflijk spannend. Je staat voor een groot publiek en iedereen kijkt je aan. Doodeng.  En ik was natuurlijk razend benieuwd hoe mijn ouders zouden reageren. Ik zag het ongeloof op hun gezicht toen ik op het podium stond naast Howard Komproe. Dit hadden ze nóóit verwacht.’

 

Wat vonden je ouders ervan? Je hebt nogal uitgepakt met een bomvolle theaterzaal…

‘Ze vonden het een erg leuke dag. Juist omdat ze zo onbevangen waren. Ze hadden geen idee wat ze te wachten stond. Mijn vader vroeg wel achteraf: “waarom heb je dit niet gewoon gevraagd?”. Dat weet ik eigenlijk niet. Het kwam er nooit van. Hoe begin je? Waarover praat je? Wát ga je bespreken? Er moet een aanleiding zijn, anders voelt het ongemakkelijk.’

 

Waarom vind jij het belangrijk om met je ouders over geldzaken te praten?

‘Het is heel vervelend als je achteraf voor vervelende verrassingen komt te staan. Stel je voor dat één van mijn ouders overlijdt. Kan de ander dan nog in het huis blijven wonen? Is er een testament opgesteld? Hoe staan de financiën ervoor? Waar liggen alle papieren? Ik had het gevoel dat mijn ouders nog niet álles goed geregeld hebben, en dat klopte ook. Dit spektakel heeft het gesprek geopend. En dat voelt fijn. Echt een opluchting.’    

 

Hoe goed ben jij zélf met geld?

‘Heel eerlijk: eigenlijk moet ik mijn geldzaken vaker tegen het licht houden, maar dat komt er niet van. De afspraak om met mijn pensioenadviseur te zitten, stel ik bijvoorbeeld steeds uit. Bij belangrijke gebeurtenissen, zoals de geboorte van mijn kinderen of een verhuizing, spit ik de financiën door. Maar die check zou ik veel vaker moeten doen.’   

 

Iedereen goed met geld

Nederlanders worden steeds meer zélf verantwoordelijk voor hun eigen financiële toekomst. Maar het regelen van geldzaken is niet ieders hobby. Veel mensen vinden het ingewikkeld of saai, en stellen het liever uit. Daarom gaat Aegon helpen. Dat doen we met handige tips, slimme weetjes én een test. In 5 minuten ontdek jij welk geldtype je bent en wat jouw valkuilen zijn. En natuurlijk krijg je concrete informatie die past bij jouw situatie. Zo maken we iedereen ‘goed met geld’!

 

Lees meer

Aegon logo
Redactie | Aegon Blog,
Aegon biedt wereldwijd zo'n 30 miljoen mensen oplossingen op het gebied van pensioenen, verzekeringen en vermogensbeheer. Omdat we het belangrijk vinden dat je zelf bewust financiële keuzes kunt maken, ontwikkelen we producten die je financieel zelfstandig maken. Met deze blog helpen we je op weg met nieuws en achtergrondinformatie.