Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Blog Verzekeren Hoe snel verandert de waarde van mijn inboedel?

Hoe snel verandert de waarde van mijn inboedel?

16-12-2019

Sieraden, je splinternieuwe smartphone of het antieke servies van je oma… Allemaal spullen waar je zuinig op bent. Als er tóch iets mee gebeurt, wil je goed verzekerd zijn. Dat regel je met een inboedelverzekering. Maar hoe bepaal je de waarde van je inboedel? En hoe snel verandert die waarde? We zetten het op een rij.

Een inboedelverzekering in een notendop

Even beginnen bij het begin. Was is een inboedelverzekering? Met een inboedelverzekering ben je verzekerd voor schade aan spullen ín je huis. Denk aan je bank, sieraden en wasmachine. Het kan gaan om onder meer brand-, storm- en waterschade of schade door diefstal. Als je een ruime dekking hebt, ben je óók verzekerd voor schade door vallen of (om)stoten. Bijvoorbeeld als je per ongeluk je telefoon uit je handen laat vallen. Bij Aegon is dat gedekt met de allriskdekking.

Bereken eenvoudig de waarde van je inboedel

Als je een inboedelverzekering afsluit, wil de verzekeraar de waarde van je inboedel weten. Bij Aegon vul je hiervoor de inboedelwaardemeter in. Je geeft onder meer de grootte van je huis en je gezinssamenstelling door. Goed om te weten: door het invullen van de inboedelwaardemeter heb je altijd garantie tegen onderverzekering. Dit betekent dat als bij schade blijkt dat de inboedel meer waard is dan op de polis staat, we toch de werkelijke schade betalen. Hierbij houden we bij oudere spullen rekening met afschrijving. Met andere woorden: bij pas gekochte spullen vergoeden we de nieuwwaarde, bij oudere spullen krijg je minder vergoed. In de afschrijflijst vind je de richtlijnen hiervoor.

Tip voor je verzekering

Bewaar bonnen van spullen in je huis. Als je dan schade hebt, kun je bij de verzekeraar laten zien hoeveel het product kostte en hoe oud de spullen zijn. 

Waarde van je inboedel aanpassen

Alles is veranderlijk. Óók de waarde van je inboedel. Daarom moet je om de vijf jaar de inboedelwaardemeter opnieuw invullen. Verandert er iets groots in je leven, bijvoorbeeld omdat je verhuisde? Dan moet je dat doorgeven en vragen we je hoogstwaarschijnlijk om de inboedelwaardemeter opnieuw in te vullen. En erf je bijvoorbeeld een duur kunstwerk of koop je dure audioapparatuur of sieraden? Dan kun je de verzekerde bedragen voor dergelijke spullen meestal verhogen. Bekijk hiervoor je polis van de inboedelverzekering.

Doe de Verzekering Fit-Check!

Een kindje, verhuizen of nieuwe spullen? Veranderingen horen bij het leven. Je wilt er wel op voorbereid zijn. Check daarom of je woonverzekeringen nog up-to-date zijn. Dat kan met onze Verzekering Fit-Check. Wie vooruitdenkt, laat zich niet verrassen!

Bekijk de Verzekering Fit-Check

Aegon Inboedelverzekering

Met de inboedelverzekering van Aegon verzekert u uw spullen bij schade door water, brand, diefstal of vandalisme. Met garantie tegen onderverzekering.

Bereken uw premie

annieck verkerk
Annieck Verkerk,
Communicatieadviseur
Ik ben Annieck. Iedere dag houd ik mij bezig met het maken van online content, van teksten tot video's. Saaie en lastige geldzaken interessant en toegankelijk maken, vind ik leuk!