Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Gisèle: “Ik wist niet eens dat er een intensive care voor honden bestond!”

dierenverzekering Aegon
Blog Verzekeren "Ik wist niet eens dat er een intensive care voor honden bestond"
02-02-2021

Een knieoperatie hier, een buikgriepje daar. Gisèle heeft al flinke porties zorgen gehad over haar hond Pip. Overigens niet vernoemd naar de Pip van Woezel, mocht je het je afvragen. Gewoon, een leuke korte naam om haar goed te trainen. Een tijd geleden lag Pip onverwachts op de intensive care. Gisèle liet zich gelukkig niet verrassen door de torenhoge kosten.

Je hond Pip op de intensive care? Vertel!

“Pip was 6 jaar oud. Ik wist eigenlijk niet eens dat het bestond: een intensive care voor honden. Ze was heel ziek. Al dagen koorts, wat best gevaarlijk is bij honden. Toen haar ogen wegrolden, wisten we dat het echt foute boel was. We gingen snel naar de dierenarts. Niemand wist - en weet - wat Pip precies had. Er moest van alles gebeuren: de artsen deden testen, maakten röntgenfoto’s, gaven medicijnen en Pip lag aan het infuus. Ze heeft uiteindelijk 2 dagen op de intensive care gelegen. Was echt niet fijn om haar zo te zien. En dan duizelt het je ook even als je de rekening krijgt. Ik was héél blij dat ik een huisdierenverzekering had. Daardoor hoefde ik gelukkig niet alles zelf te betalen. Niet dat ik dat niet overheb voor Pip. Zeker wel. Het is echt mijn tweede kindje, naast mijn zoon Daniek van 7. Maar het is wel echt een serieus bedrag, zo’n € 2.500 in totaal. Ik besloot na deze ervaring mijn huisdierenverzekering uit te breiden.”

Waar let jij op bij een huisdierenverzekering?

“Ik zie een huisdierenverzekering zoals wij een zorgverzekering hebben. Er zijn verschillende smaken en aanvullende dekkingen. Het is belangrijk dat je kiest wat bij je huisdier past. Zo kijk ik naar de leeftijd van mijn huisdier. Eerst had ik geen crematiemodule voor Pip, nu wel. Ook gaat Pip als het even kan met ons mee op reis. Hup, de auto in. Op de achterbank naast Daniek. Daarom is de reismodule voor mij belangrijk. Wordt ze ziek in het buitenland? Dan ben ik ook dáár verzekerd voor de medische kosten. Het is maar net wat je nodig hebt. Ook is het goed om naar de hoogte van het eigen risico te kijken: wat wil en kán je zelf betalen als er iets is?” 

Gisèle: “Gelukkig hoefde ik niet alles zelf te betalen toen ze op de intensive care lag. Niet dat ik dat niet overheb voor Pip. Zeker wel. Maar het is wel echt een serieus bedrag, zo’n € 2.500.”

Raad je het anderen ook aan, zo'n huisdierenverzekering?

“Zeker. Vaak weten mensen niet dat de huisdierenverzekering bestaat. Zonder gekheid ben ik gemiddeld € 400 á € 600 per jaar kwijt. Als er niets bijzonders gebeurt zeg maar. Zoals een operatie. Ik zorg voor haar zoals ik ook voor mezelf zorg. Zie ik een allergieplekje of een teek? Dan ga ik naar de dierenarts bijvoorbeeld. Van de week was ze misselijk, ook toen ging ik langs. Pilletjes meegekregen. Een consult is al snel € 40, en het kost nog meer als je in de avond gaat. Tel daar de kosten voor eventuele medicijnen of een crème nog bij op. Daarnaast maak ik regelmatig iets groters mee met Pip. Onverwachtse dingen. De intensive care was daar een voorbeeld van, maar vorig jaar moest ze ook geopereerd worden. De kosten lopen als snel flink op.”

Wat voor operatie?

“Ik was met Pip op het strand. Een heerlijke zonnige dag. Eind augustus, nét voordat de scholen weer begonnen. En ineens hoor ik ‘Ieeeee’. Pip kon niet meer lopen - haar poot bleef hangen. Wij naar de dierenarts. Hij zei dat we het even moesten aankijken en anders terug moesten komen. Nou, het ging niet over en we zijn uiteindelijk doorverwezen naar de orthopeed. Ook daar had ik nog nooit van gehoord: een speciale hondenorthopeed. Pip haar kruisbanden bleken te zijn gescheurd. Ze kreeg stalen pinnetjes. Deze operatie – met alles erop en eraan - kostte ook rond de € 2.500,-.”

Wat vind je eigenlijk het állerleukste aan Pip?

“Ze heeft echt een eigen karakter. Net als mensen zijn honden zo verschillend. Pip is een gezelligheidsdier en gevoelig. Als ik op de bank lig, komt ze er gezellig bij. Op het dekentje. Pip is een labrador en normaal doen deze honden graag iets voor hun baasje. Maar zij is niet echt een werker, meer een slimmerd. Als we in het bos lopen en er een bal gehaald moet worden bijvoorbeeld. Andere honden gaan rennen, zij niet. Zij gaat gerust achter een boom kijken en wachten tot ze terugkomen. Dán pakt ze de bal. Een hond die de kat uit de boom kijkt. Ook zijn Daniek en Pip gek op elkaar, zo leuk die twee samen!” 

Goed om te weten: hulpverlening is alleen verzekerd als je vertrekt naar een gebied met kleurcode groen of geel volgens de Nederlandse overheid. Lees meer over hoe het zit met corona en je reisverzekering

Amke Durville,
Communicatiespecialist
Geldzaken en verzekeringen: vaak lastige en taaie stof. Als communicatiespecialist help ik graag om juist die ingewikkelde teksten begrijpelijk te maken.