Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Je huurwoning of koopappartement verbouwen? Check je verzekering!

Hayo verbouwt zijn huis
Blog Verzekeren Je huurwoning of koopappartement verbouwen? Check je verzekering
17-12-2020

Uitbouwen of verbouwen, bijvoorbeeld voor een profi kantoor in huis. Veel mensen doen dat in deze tijd. Vanwege corona, maar ook door de op hol geslagen huizenmarkt. Heb jij ook verbouwd? Of heb je wilde plannen voor je koopappartement of huurwoning (als dit kan)? Dan hebben we een tip voor je: check of je verbouwing is meeverzekerd. 

Eigenaren- en huurdersbelang: wat is het? 

Een goede vraag om mee te beginnen - anders haak je direct af :-). Komt ie: eigenaren- en huurdersbelang staan voor alle verbeteringen die je zélf in huis aanbrengt, en niet zomaar even verwijdert. Verbeteringen in je huis zeg maar. Denk aan dat nieuwe kookeiland, die spiksplinternieuwe badkamer of dubbelglas. Of die nieuwe vloer die hartstikke vastzit. Overigens: het kan ook gaan om verbeteringen die je hebt overgenomen van de vorige bewoner.   

Heb je een koopappartement? Dikke kans dat je dan via jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) een opstalverzekering hebt (of woonhuisverzekering, net hoe je het noemt). Huur je een woning? Dan regelt jouw huurbaas zo’n verzekering. De dekking kan voldoende zijn, maar misschien niet als je verbouwd hebt. Want een VvE en een huurbaas gaan vaak uit van een gemiddelde waarde van meerdere woningen. Ze houden geen rekening met jouw verbeteringen (of die van de vorige bewoner), zoals die nieuwe badkamer.

Voorkom teleurstellingen… 

Niets zo vervelend als denken dat je goed verzekerd bent, maar dat dit bij pech toch tegenvalt. Als er brand ontstaat bijvoorbeeld. Heb je iets verbeterd aan je huis? Dan is onze tip: check of de opstalverzekering voldoende dekking biedt. Als je een koopappartement hebt, kun je de polis en de polisvoorwaarden van de opstalverzekering bekijken.  Die kun je opvragen bij de VvE.

Bij een huurwoning kun je er al snel vanuit gaan dat wat je verbetert, niet is meeverzekerd. En soms staat zelfs in je huurovereenkomst dat je bepaalde zaken zelf moet verzekeren. Bijvoorbeeld glas. Dus een snelle blik werpen op je huurcontract kan ook geen kwaad! 

Wat kan je meeverzekeren? 

Is de dekking te laag? Dan kun je het eigenaren- of huurdersbelang meeverzekeren. Bij Aegon kan dit eenvoudig bij je inboedelverzekering. Tel hiervoor alle verbeteringen van je huis bij elkaar op. Zoals je nieuwe keuken, badkamer en vloeren. Voor het totale bedrag sluit je de aanvullende dekking af.   

 

Hulp nodig?

Een idee om even te (video)bellen met een financieel adviseur? Wil je weten hoe het zit met de aanvullende module van de Aegon Inboedelverzekering? Neem dan contact op met de klantenservice van Aegon. We helpen je graag.

Doe de Verzekering Fit-Check!

Een kindje, verhuizen of nieuwe spullen? Veranderingen horen bij het leven. Je wilt er wel op voorbereid zijn. Check daarom of je woonverzekeringen nog up-to-date zijn. Dat kan met onze Verzekering Fit-Check. Wie vooruitdenkt, laat zich niet verrassen!

Bekijk de Verzekering Fit-Check

Amke Durville,
Communicatiespecialist
Geldzaken en verzekeringen: vaak lastige en taaie stof. Als communicatiespecialist help ik graag om juist die ingewikkelde teksten begrijpelijk te maken.