Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Je huurwoning of koopappartement verbouwen? Check je verzekering!

Hayo verbouwt zijn huis
Blog Verzekeren Je huurwoning of koopappartement verbouwen? Check je verzekering
17-12-2020

Uitbouwen of verbouwen, bijvoorbeeld voor een profi kantoor in huis. Veel mensen doen dat in deze tijd. Vanwege corona, maar ook door de op hol geslagen huizenmarkt. Heb jij ook verbouwd? Of heb je wilde plannen voor je koopappartement of huurwoning (als dit kan)? Dan hebben we een tip voor je: check of je verbouwing is meeverzekerd. 

Eigenaren- en huurdersbelang: wat is het? 

Een goede vraag om mee te beginnen - anders haak je direct af :-). Komt ie: eigenaren- en huurdersbelang staan voor alle verbeteringen die je zélf in huis aanbrengt, en niet zomaar even verwijdert. Verbeteringen in je huis zeg maar. Denk aan dat nieuwe kookeiland, die spiksplinternieuwe badkamer of dubbelglas. Of die nieuwe vloer die hartstikke vastzit. Overigens: het kan ook gaan om verbeteringen die je hebt overgenomen van de vorige bewoner.   

Heb je een koopappartement? Dikke kans dat je dan via jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) een opstalverzekering hebt (of woonhuisverzekering, net hoe je het noemt). Huur je een woning? Dan regelt jouw huurbaas zo’n verzekering. De dekking kan voldoende zijn, maar misschien niet als je verbouwd hebt. Want een VvE en een huurbaas gaan vaak uit van een gemiddelde waarde van meerdere woningen. Ze houden geen rekening met jouw verbeteringen (of die van de vorige bewoner), zoals die nieuwe badkamer.

Vooruitdenktip: sluit op tijd een rechtsbijstandverzekering af 

Soms loopt een verbouwing anders dan gepland. Meer tijd nodig, materialen die op zijn of het resultaat is simpelweg slecht. Je kunt daardoor gedoe krijgen. Denk aan een ruzie met je aannemer. Kom je er niet uit met de partij waar je een conflict mee hebt? Dan kan een rechtsbijstandverzekering je redding zijn. Zo heb je bij Aegon de aanvullende dekking Wonen. Daarmee ben je verzekerd voor juridische hulp bij conflicten over een verbouwing.  

Zorg dat je een rechtsbijstandverzekering op tijd hebt. Want sluit je deze af als er al trammelant is? Dan ben je te laat. Er kan een wachttijd zijn bij verzekeraars, soms zelfs van enkele maanden. Bij Aegon ben je bij de module Wonen vanaf dag 1 verzekerd, maar alleen voor conflicten die ná de ingangsdatum zijn ontstaan.   

Voorkom teleurstellingen… 

Niets zo vervelend als denken dat je goed verzekerd bent, maar dat dit bij pech toch tegenvalt. Als er brand ontstaat bijvoorbeeld. Heb je iets verbeterd aan je huis? Dan is onze tip: check of de opstalverzekering voldoende dekking biedt. Als je een koopappartement hebt, kun je de polis en de polisvoorwaarden van de opstalverzekering bekijken.  Die kun je opvragen bij de VvE.

Bij een huurwoning kun je er al snel vanuit gaan dat wat je verbetert, niet is meeverzekerd. En soms staat zelfs in je huurovereenkomst dat je bepaalde zaken zelf moet verzekeren. Bijvoorbeeld glas. Dus een snelle blik werpen op je huurcontract kan ook geen kwaad! 

Wat kan je meeverzekeren? 

Is de dekking te laag? Dan kun je het eigenaren- of huurdersbelang meeverzekeren. Bij Aegon kan dit eenvoudig bij je inboedelverzekering. Tel hiervoor alle verbeteringen van je huis bij elkaar op. Zoals je nieuwe keuken, badkamer en vloeren. Voor het totale bedrag sluit je de aanvullende dekking af.   

Heb jij verbouwplannen?

Dan snappen we dat er veel op je afkomt. We raden je aan om je goed voor te bereiden op je verbouwing. Door nu slimme keuzes te maken, kom je later niet voor vervelende verrassingen te staan. We vertellen je graag hoe je het beste vooruit kunt denken voor je verbouwplannen.

Alles over verbouwen 
 

verbouwen

Je huis verbouwen

Een aanbouw aan je huis? Kookeiland in je keuken? Je woondromen laten uitkomen begint met vooruitdenken. Want alle slimme keuzes die je nu maakt, zorgen voor meer financieel én wooncomfort later. Graag helpen we je op weg met vooruitdenken voor je verbouwing.

Alles over verbouwen
 

Amke Durville,
Communicatiespecialist
Geldzaken en verzekeringen: vaak lastige en taaie stof. Als communicatiespecialist help ik graag om juist die ingewikkelde teksten begrijpelijk te maken.