Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

4 veelvoorkomende pechsituaties met kinderen

Kinderen Aegon
Blog Verzekeren 4 veelvoorkomende pechsituaties met kinderen
06-04-2021

De bal door de ruit van de buren, melk over de iPad of gestolen speelgoed. Het gebeurt, zeker met kinderen! Het is dan fijn als je goed verzekerd bent. Onze tip: maak nu slimme keuzes voor die toekomstige pechsituaties. Vooruitdenken noemen we dat. Waar te beginnen? We zetten speciaal voor gezinnen de belangrijkste verzekeringen voor 4 veelvoorkomende pechsituaties op een rij.

1.    Je kids nemen je spullen te grazen

Spullen zijn maar spullen. Maar toch … als er iets mee gebeurt, is dat wel flink balen. En de kosten lopen al snel flink op als je je inboedel repareert of vervangt. Met een inboedelverzekering ben je daar financieel goed op voorbereid. En bij Aegon ben je met de allriskdekking zelfs gedekt voor ongelukjes. Bijvoorbeeld als je kind bedenkt dat het tafelblad leuk tekenpapier is, de iPad per ongeluk kapot laat vallen of op je dure bril gaat zitten. 

2.    Je kids maken iets kapot aan je huis

Het is natuurlijk ook mogelijk dat je kind iets áán je huis kapot maakt. Denk aan een voetbal door de ruit en keukenkastjes die met watervaste stift beklad worden. Of erger: je kind stoot een kaars om waardoor de boel in de fik vliegt. Ook dán wil je goed verzekerd zijn. De woonhuisverzekering allrisk biedt hiervoor de oplossing. Met deze verzekering ben je verzekerd voor schade aan je huis. Ook als deze ontstaat door bijvoorbeeld brand, water en storm. 

3.    Je kind maakt iets van iemand anders stuk

Je herkent het vast: ga je op bezoek, zijn je kids helemaal wild of onoplettend. Door een flinke portie enthousiasme. Dikke kans dat ze dan een keer iets van iemand anders stuk maken. Als het om een speelgoedauto gaat, zijn de kosten vaak te overzien. Maar het kan ook flink in de papieren lopen. Bijvoorbeeld als het gaat om een smartphone, kras op de auto of kapotte ruit bij de buren. Met een aansprakelijkheidsverzekering hoef je je daar geen zorgen over te maken. Deze verzekering dekt schade als je kind per ongeluk spullen van een ander beschadigt of iemand verwondt.

4.    Er gebeurt iets op vakantie of tijdens een weekendje weg

Ga jij met je kinderen op reis? Dan is de kans groot dat je een hutkoffer vol spullen voor ze meeneemt. Speelgoed, extra kleding en medicijnen. Allemaal belangrijk. Denk je ook aan een (doorlopende) reisverzekering? Ook voor je weekendje weg in Nederland komt deze bijzonder goed van pas. Bijvoorbeeld als het speelgoed wordt gestolen. Of als kleding verbrand door een omgevallen kaars. Het kan je veel geld kosten om alles opnieuw te kopen. Met de doorlopende reisverzekering hoef je je financieel geen zorgen te maken. Je kiest zelf waar je je precies voor wilt verzekeren.

Wil je je kinderen meeverzekeren?

Geef dit dan aan bij het afsluiten van een verzekering (is een van de vragen). Heb je al een verzekering van Aegon en krijg je een kindje? Geef dit dan aan ons door, dat regel je het makkelijkst via Mijn Aegon. Zo is je nieuwe wonder direct meeverzekerd. 

Goed om te weten: als je na je eerste kind nog meer koters krijgt, hoef je dit bij Aegon niet door te geven. Die zijn meteen meeverzekerd en het kost niets extra’s. 

Doe de Verzekering Fit-Check!

Een kindje, verhuizen of nieuwe spullen? Veranderingen horen bij het leven. Je wilt er wel op voorbereid zijn. Check daarom of je woonverzekeringen nog up-to-date zijn. Dat kan met onze Verzekering Fit-Check. Wie vooruitdenkt, laat zich niet verrassen!

Bekijk de Verzekering Fit-Check

annieck verkerk
Annieck Verkerk,
Communicatieadviseur
Ik ben Annieck. Iedere dag houd ik mij bezig met het maken van online content, van teksten tot video's. Saaie en lastige geldzaken interessant en toegankelijk maken, vind ik leuk!