Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zoekveld

Laat diefstal jouw vakantie niet verpesten!

21 juni 2017

door Marlies Touburg, Webredacteur

Pak jij straks de koffers voor je zomervakantie? Heerlijk! Even goed uitrusten na een jaar hard werken. ​Helaas verheugt het dievengilde zich ook op het vakantieseizoen. Hoe kun je voorkomen dat diefstal jouw droomreis bederft? Check onze tips! 

 • Mail jezelf de nummers van je paspoort, creditcard, rijbewijs en verzekeringen. Als deze spullen gestolen worden, heb je alle belangrijke informatie snel bij de hand. In jouw mailbox is deze informatie bovendien veiliger dan op een papiertje.
 • Zet het telefoonnummer van je bank in je telefoon. Wordt je bankpas gestolen? Dan kun je deze meteen laten blokkeren.  
 • Al ga je maar heel even weg: berg je waardevolle spullen op in de kluis van je hotelkamer of appartement. Ook op campings kun je vaak een kluisje huren!
 • Laat bagage en dure spullen niet zichtbaar achter in je auto. Zélfs als je je auto maar heel even achterlaat.
 • Bij vakantie hoort een drankje op een gezellig terras. Maar zorg dat niemand jouw tas kan weggrissen. Doe het hengsel van je tas bijvoorbeeld om de stoelpoot of je been. 
 • Bewaar geld, passen en reispapieren in een tasje op je lichaam. Liever geen buiktasje? Zorg dan dat je de rits of flap van je tas tegen je lichaam draagt.
 • Een rugtas is zó opengeritst, vooral op drukke plekken. Zet de ritsen van je tas daarom aan elkaar vast met een slotje. 
 • Verdeel je waardevolle spullen, zoals paspoorten en creditcards, over meerdere koffers en tassen. Zo sta je niet met lege handen als jouw tas wordt gestolen.
 • Neem niet te veel contant geld mee. De meeste verzekeraars vergoeden tot een maximum bedrag. Bij de Aegon Doorlopende Reisverzekering Allrisk is dat bijvoorbeeld €250,-.
 • Laat je dure sieraden, flitsende horloge of designertas thuis. Dieven hebben oog voor dure spullen 
 • Bij thuiskomst wil je natuurlijk niet terugkomen in een leeggeroofd huis. Lees wat je kunt doen om inbraak tijdens jouw vakantie te voorkomen.

Een reisverzekering vergoedt schade op vakantie

Natuurlijk is diefstal nooit helemaal te voorkomen. Dus worden jouw spullen gestolen, doe dan altijd aangifte bij de lokale politie en meld de schade bij je verzekeraar. Ben je nog niet verzekerd? Misschien is onze doorlopende reisverzekering dan iets voor jou. Daarmee ga je met een gerust hart op reis!

Marlies Touburg, Webredacteur
Hypotheken, beleggen, pensioen, verzekeren... Ingewikkelde stof. Maar wél heel belangrijk. Als webredacteur bij Aegon ben ik daarom elke dag bezig om deze moeilijke onderwerpen begrijpelijk te maken. In lekker leesbare, heldere teksten. En dat doe ik met veel plezier!