Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zoekveld

Mode en musea in Marrakech

15 november 2017

door Redactie | Aegon Blog

Naast het regelen van geldzaken is er natuurlijk ook tijd voor leuke dingen. Zoals een heerlijke vakantie of citytrip. De komende weken helpen we je met inspiratie. Locals vanuit de hele wereld geven de beste tips voor hun stad of land. Aegon-medewerker Richard Buijs geeft meteen aan waarop je kunt letten met je verzekering. Zo ga je goed voorbereid op reis!

 

Modeliefhebber? Zet Marrakech op je bucketlist!

Denk je aan Marrakech? Dan denk je aan de prachtige, met mozaïek beklede moskeeën en heerlijke tajinegerechten. Maar wat weinig mensen weten, is dat Marrakech de laatste jaren steeds meer bekend wordt om haar mode. Een perfecte bestemming voor modeliefhebbers dus.

 

Mode met een grote M

Parijs en New York zijn veel bezochte steden als het om mode gaat. Maar vanaf nu mag ook Marrakech niet ontbreken in het rijtje. Naast de markten vol kleurrijke stoffen is de stad op het gebied van mode sinds kort een bezienswaardigheid rijker: afgelopen oktober opende het nieuwe Musée Yves Saint Laurent Marrakech zijn deuren.

 

 

 

’s Werelds meest bekende modeontwerper

Dat het museum juist in Marrakech opent, is zeker geen toeval. Yves Saint Laurent had een warme band met de stad en kwam er graag voor inspiratie. En geef hem eens ongelijk! In het museum vind je niet alleen zijn wereldberoemde couturestukken, maar ook een fotogalerie en kunsthal over zijn leven. En bezoek je dan toch de stad? Dan mag ook Jardin Majorelle zeker niet ontbreken. Deze betoverende botanische tuin, ooit in het bezit van de modeontwerper, is een veel  gefotografeerde plek.

 

Kleurrijk Marrakech

Niet zo’n modeliefhebber? Óók dan is er veel te ontdekken. Wat dacht je van de markten met duizenden specerijen? Of haal lekker een drankje bij een van de vele jus d’orange-kraampjes op het grote Jamâa El-Fna plein. Nog meer tips? We zetten ze op een rij:

- Oude Medina is een van de best geconserveerde oude steden in Noord-Afrika. Loop door het labyrint van smalle straatjes, langs honderden bazaars en winkeltjes en traditionele huizen. Hier leer je het authentieke Marrakech echt kennen!

- Zin in een echte Marokkaanse muntthee of traditioneel gerechten? Ga dan langs bij ‘Café Arabe’ in het centrum van de stad. Het restaurant heeft een bar, lounge en een prachtige binnenplaats met sinaasappelbomen. Probeer dan vooral een gerecht met lam of kip uit de tajine.

- Verlaat Marokko niet voordat je in één van de vele hammams bent geweest. Goede opties in de stad zijn ‘Les Bains de Marrakech Maroc’ en ‘Hammam de la Rose’.

 

Krijg nu 1 van de 20 Favoroute Marrakech reisgidsen cadeau! 

Wil je op reis naar Marrakech met de beste tips van local Zineb op zak? Klik dan op onderstaande button en meld je aan. De eerste 20 aanmeldingen krijgen nu een gratis Favoroute reisgids naar keuze. Ontdek zo de leukste hotspots van de stad.

 

Ja, ik wil kans maken op een reisgids

 

 

Fotocredit:  Zineb Boujrada

Aegon logo
Redactie | Aegon Blog
Aegon biedt wereldwijd zo'n 30 miljoen mensen oplossingen op het gebied van pensioenen, verzekeringen en vermogensbeheer. Omdat we het belangrijk vinden dat je zelf bewust financiële keuzes kunt maken, ontwikkelen we producten die je financieel zelfstandig maken. Met deze blog helpen we je op weg met nieuws en achtergrondinformatie.