Op wintersport? Check je reisverzekering!

Image
Op wintersport? Check je reisverzekering!
Author Image

Annieck Verkerk

14 December 2022 07:56

Ik ga op wintersport en neem mee… thermoshirts, snowboots én een reisverzekering natuurlijk! Want als je pech hebt in de sneeuw, wil je in ieder geval geen zorgen over de kosten. Met de doorlopende reisverzekering van Aegon is wintersport standaard verzekerd. De ins en outs over de standaard wintersportdekking zetten we op een rij.

Dit is verzekerd met de wintersportdekking

Een ongeluk zit in een klein hoekje, zéker tijdens de wintersport. Daarom is wintersport standaard verzekerd bij de doorlopende reisverzekering van Aegon. De doorlopende reisverzekering is er in twee smaken: basis en allrisk. Met de allrisk-variant hoef je eigenlijk nergens over na te denken, vrijwel alle vormen van pech zijn gedekt. Van schade aan je materiaal tot diefstal, en van hulpverlening op de piste tot annuleringskosten. Binnen én buiten Europa. De basisvariant heeft een minder uitgebreide dekking. Wel kun je de basisdekking aanvullen met aanvullende dekkingen. Op die manier kun je je medische kosten, geld of annuleringkosten tóch verzekeren. Ook kun je een werelddekking toevoegen. 

 

Situatie
Doorlopende Reisverzekering Basis
Doorlopende Reisverzekering Allrisk

24/7 noodhulp 

Verzekerd

Verzekerd

Medische kosten, bijvoorbeeld als je je been breekt en je in een ziekenhuis belandt

Optioneel met de aanvullende dekking ‘geneeskundige kosten’

Verzekerd

Huurkosten van skimateriaal omdat eigen spullen kapot of gestolen zijn 

Verzekerd tot € 200

Verzekerd tot € 250

De kosten omdat je door een ongeluk met een banaan of helikopter van de piste af moet 

Verzekerd

Verzekerd

Annuleringkosten, bijvoorbeeld omdat je eerder terug wil als je je been breekt

Optioneel met de aanvullende dekking ‘annulering’

Verzekerd

Schade aan je wintersportmateriaal tijdens wedstrijd

Niet verzekerd

Niet verzekerd

Image
Op wintersport? Check je reisverzekering!

Reisverzekering met wintersportdekking afsluiten

Ga je binnenkort op wintersport? Dan is dit een goed moment om je alvast voor te bereiden. Bijvoorbeeld met een wintersportdekking op je Doorlopende Reisverzekering. Bij ons kan dit heel voordelig en heb je het binnen 3 minuten geregeld.

Bereken mijn premie

Zo zit het met medische kosten

Belandde je tijdens de wintersport met een gebroken been in buitenlands ziekenhuis? Dan klop je voor de medische kosten om te beginnen bij je zorgverzekeraar aan. Die vergoeden de kosten naar Nederlandse maatstaven. Zijn de kosten hoger dan de vergoeding van je zorgverzekeraar? Dan vergoedt Aegon het verschil. Bij de doorlopende reisverzekering basis moet je dan wel de aanvullende dekking ‘geneeskundige kosten’ hebben. Goed om te weten: medische kosten zijn de kosten die je ín het ziekenhuis maakte. Dus niet de kosten van een redding met een banaan of helikopter. Die kosten dekt Aegon standaard.

Buiten Europa de piste op?

De meeste Nederlanders kiezen voor een wintersport in Europa. Trotseer jij de witte bergtoppen in verre oorden? Bijvoorbeeld in Nieuw-Zeeland, Japan of Canada? Dan is het verstandig om voor de doorlopende reisverzekering allrisk te gaan. Daarmee ben je wereldwijd verzekerd. Je kunt ook bij de basisvariant de aanvullende 'werelddekking' toevoegen.

Hulp nodig tijdens je wintersport?

Neem dan altijd eerst contact op met Aegon Schade Service. Je kunt ons bereiken op het telefoonnummer +31 88 344 00 00. Wij zijn dag en nacht bereikbaar.

Goed om te weten:

Hulpverlening is alleen verzekerd als je vertrekt naar een gebied met kleurcode groen of geel volgens de Nederlandse overheid. Lees meer over hoe het zit met corona en je reisverzekering