Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Op wintersport? Check je reisverzekering!

Blog Verzekeren Op wintersport? Check je reisverzekering!
12-12-2019

Ik ga op wintersport en neem mee… thermoshirts, snowboots én een reisverzekering natuurlijk! Want als je pech hebt in de sneeuw, wil je in ieder geval geen zorgen over de kosten. Met de doorlopende reisverzekering van Aegon is wintersport standaard verzekerd. De ins en outs over de standaard wintersportdekking zetten we op een rij.

Dit is verzekerd met de wintersportdekking

Een ongeluk zit in een klein hoekje, zéker tijdens de wintersport. Daarom is wintersport standaard verzekerd bij de doorlopende reisverzekering van Aegon. De doorlopende reisverzekering is er in twee smaken: basis en allrisk. Met de allrisk-variant hoef je eigenlijk nergens over na te denken, vrijwel alle vormen van pech zijn gedekt. Van schade aan je materiaal tot diefstal, en van hulpverlening op de piste tot annuleringskosten. Binnen én buiten Europa. De basisvariant heeft een minder uitgebreide dekking. Wel kun je de basisdekking aanvullen met aanvullende dekkingen. Op die manier kun je je medische kosten, geld of annuleringkosten tóch verzekeren. Ook kun je een werelddekking toevoegen. 

SituatieDoorlopende reisverzekering basisDoorlopende reisverzekering allrisk
24/7 noodhulp VerzekerdVerzekerd
Medische kosten, bijvoorbeeld als je je been breekt en je in een ziekenhuis belandtOptioneel met de aanvullende dekking ‘geneeskundige kosten’Verzekerd
Huurkosten van skimateriaal omdat eigen spullen kapot of gestolen zijn Verzekerd tot € 200Verzekerd tot € 250
De kosten omdat je door een ongeluk met een banaan of helikopter van de piste af moet VerzekerdVerzekerd
Annuleringkosten, bijvoorbeeld omdat je eerder terug wil als je je been breektOptioneel met de aanvullende dekking ‘annulering’Verzekerd
Schade aan je wintersportmateriaal tijdens wedstrijdNiet verzekerdNiet verzekerd

 

Zo zit het met medische kosten

Belandde je tijdens de wintersport met een gebroken been in buitenlands ziekenhuis? Dan klop je voor de medische kosten om te beginnen bij je zorgverzekeraar aan. Die vergoeden de kosten naar Nederlandse maatstaven. Zijn de kosten hoger dan de vergoeding van je zorgverzekeraar? Dan vergoedt Aegon het verschil. Bij de doorlopende reisverzekering basis moet je dan wel de aanvullende dekking ‘geneeskundige kosten’ hebben. Goed om te weten: medische kosten zijn de kosten die je ín het ziekenhuis maakte. Dus niet de kosten van een redding met een banaan of helikopter. Die kosten dekt Aegon standaard.

Buiten Europa de piste op?

De meeste Nederlanders kiezen voor een wintersport in Europa. Trotseer jij de witte bergtoppen in verre oorden? Bijvoorbeeld in Nieuw-Zeeland, Japan of Canada? Dan is het verstandig om voor de doorlopende reisverzekering allrisk te gaan. Daarmee ben je wereldwijd verzekerd. Je kunt ook bij de basisvariant de aanvullende 'werelddekking' toevoegen. 

Doe de Verzekering Fit-Check!

Een kindje, verhuizen of nieuwe spullen? Veranderingen horen bij het leven. Je wilt er wel op voorbereid zijn. Check daarom of je woonverzekeringen nog up-to-date zijn. Dat kan met onze Verzekering Fit-Check. Wie vooruitdenkt, laat zich niet verrassen!

Bekijk de Verzekering Fit-Check

annieck verkerk
Annieck Verkerk,
Communicatieadviseur
Ik ben Annieck. Iedere dag houd ik mij bezig met het maken van online content, van teksten tot video's. Saaie en lastige geldzaken interessant en toegankelijk maken, vind ik leuk!