Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Blog Verzekeren Samenwonen? Bespaar op jullie verzekeringen!

Samenwonen? Bespaar op jullie verzekeringen!

26-11-2019

De champagne kan open, want je gaat samenwonen! Leuk! Waarschijnlijk kijk jij je lover het liefst non-stop verliefd in de ogen. Toch is het handig om óók een blik te werpen op jullie verzekeringen. Want door het aanpassen en samenvoegen van verzekeringen kun je behoorlijk wat besparen. Van dat geld kun je mooi een retourtje Parijs kopen <3

Neem deze verzekeringen onder de loep

Als je gaat samenwonen is het verstandig om de volgende verzekeringen onder de loep te nemen:

1. Inboedelverzekering

Met een inboedelverzekering bescherm je je spullen in je huis. Als jullie vóór het samenwonen allebei op jezelf wonen, hebben jullie hoogstwaarschijnlijk een eigen inboedelverzekering. Dat is niet meer nodig als jullie onder één dak wonen. Één van jullie kan de verzekering opzeggen. Tip: check of het verzekerde bedrag nog klopt. Zo voorkom je dat je onder- of oververzekerd bent.

2. Woonhuisverzekering

Sommigen noemen het een woonhuisverzekering, anderen een opstalverzekering. Hoe je het ook noemt: met een woonhuisverzekering verzeker je je huis tegen schade door brand, water, storm en diefstal of inbraak. Het gaat hierbij om alles wat je niet zomaar uit je huis kunt verwijderen. Denk aan het dak, de badkamer, de keuken, vloeren, leidingen en de centrale verwarming. Nu jullie samenwonen is een woonhuisverzekering alleen voor jullie huidige huis het overwegen waard. Let op: als jullie nog een koophuis hebben, is óók daarvoor een woonhuisverzekering verstandig.

3. Aansprakelijkheidsverzekering

Stel je voor: jullie huisdier beschadigt spullen van een ander. Vervelend, maar het kán gebeuren. De bedragen om dit te vergoeden kunnen hoog zijn. Een aansprakelijkheidsverzekering dekt deze kosten. Hebben jullie allebei een aansprakelijkheidsverzekering? Kies dan voor één aansprakelijkheidsverzekering met zogenaamde gezinsdekking. Daar kunnen jullie allebei gebruik van maken. Scheelt weer kosten!

4. Rechtsbijstandverzekering

Je hoopt er nooit op, maar soms heb je juridische hulp nodig. Een advocaat kan behoorlijk wat kosten. Het is dan prettig dat je door een rechtsbijstandverzekering daarvoor verzekerd bent. Ook bij deze verzekering kun je kiezen voor een variant waar jullie beiden gebruik van kunnen maken.

5. Autoverzekering

Rijden jij en je lover nu jullie samenwonen in dezelfde auto? Geef dan dat jullie allebei als ‘bestuurder’ bij de verzekeraar op. En vergeet niet jullie nieuwe adres door te geven als er sprake is van een verhuizing. Dit kan gevolgen voor de premie. Die kan door het nieuwe adres omhoog of omlaag gaan.

6. Reisverzekering

Vanaf het moment dat jullie onder één dak wonen, kun je kiezen voor een gezamenlijke reisverzekering. Daarmee bespaar je als snel een paar tientjes per jaar.

7. Zorgverzekering

Als jullie samenwonen, kunnen jullie misschien gebruikmaken van een collectieve zorgverzekering. Ook dat scheelt weer kosten.

8. Overlijdensrisicoverzekering

Je denkt er liever niet over na, maar hoe zit het met de financiën als één van jullie overlijdt? Met een overlijdensrisicoverzekering heb je een financieel vangnet als er een inkomen wegvalt door overlijden. Zorg bij het afsluiten ervoor dat je dit kruislings doet. Jullie zijn dan allebei op één polis verzekerd. Hiermee voorkom het betalen van erfbelasting.

9. Nabestaandenpensioen

Heb je een (werkgevers)pensioenregeling? Geef dan allebei aan je pensioenuitvoerder de naam van je partner door. Zo heeft de één recht op nabestaandenpensioen als de ander overlijdt.

Doe de Verzekering Fit-Check!

Een kindje, verhuizen of nieuwe spullen? Veranderingen horen bij het leven. Je wilt er wel op voorbereid zijn. Check daarom of je woonverzekeringen nog up-to-date zijn. Dat kan met onze Verzekering Fit-Check. Wie vooruitdenkt, laat zich niet verrassen!

Bekijk de Verzekering Fit-Check

annieck verkerk
Annieck Verkerk,
Communicatieadviseur
Ik ben Annieck. Iedere dag houd ik mij bezig met het maken van online content, van teksten tot video's. Saaie en lastige geldzaken interessant en toegankelijk maken, vind ik leuk!