Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Vasco en Lianne met reiskoffers
Blog Verzekeren Sta je dan op Bonaire: zónder telefoon, pasjes en geld

Sta je dan op Bonaire: zónder telefoon, pasjes en geld

29-11-2019

Beroofd worden op reis, een gebroken been op de piste of je huis in de hens. Stuk voor stuk situaties die je liever niet meemaakt. Gebeurt dit toch? Dan is het fijn als je goed verzekerd bent. Wij interviewen pechvogels die er alles van weten. Ditmaal: Vasco en Lianne die op Bonaire tussen de palmbomen werden beroofd. 

Beroofd op Bonaire: wat een nachtmerrie. Wat was er gebeurd?

Lianne: “Het was onze 3e vakantiedag op Bonaire. We bezochten mijn zus die daar woont. Lange tijd geleden dat we 2 weken op vakantie gingen. Dus we hadden er zin. Die maandag gingen we met de auto naar een strandje, dat 1.000 Steps heet. En het plaatje klopte precies: een supermooi, wit strand met helder water en palmbomen. We gingen daar schildpadden spotten. Dus handdoek en spullen neergelegd. Snorkel op ons hoofd. En om de beurt het water in. We waren nog geen kwartier op het strand en onze waardevolle spullen waren weg. De plastic tassen met 2 telefoons, pinpassen, sleutels, rijbewijs, zo’n 200 euro en pasjes waaronder die van onze zorgverzekering.”

Oh nee! Wat deden jullie toen…op zoek naar de dief?

Vasco: “De woorden die we toen gebruikten, zijn niet geschikt om te herhalen. Haha. Onze spullen lagen binnen handbereik. En toch hadden we niets door. Ik heb geprobeerd om de dief te zoeken en ben gaan rennen. Maar helaas: niemand meer te bekennen. Er zaten bosjes bij het strand. En hij had zich hier blijkbaar in verstopt. Dit bevestigde een stel ook, dat naast ons lag. Deze Nederlanders hadden een man uit de bosjes zien komen mét camouflagekleding. Echt! Hij had nog naar ze gezwaaid, waardoor ze dachten dat het zijn eigen spullen waren.”

"De dief moet dit geweten hebben. Hij had in de bosjes alles gevolgd."

Volgende keer alleen een zwembroek en duikbril mee naar het strand?

Vasco: “Toch hadden we er goed over nagedacht om de spullen mee te nemen. Ze raden in Bonaire aan om niets in de auto achter te laten en de ramen open te laten. Zodat mensen weten: hier valt niets te halen. En ook op het strand bedachten we trucjes. Zo had ik spullen in een handdoek gerold, in mijn broek verstopt. Eten zat juist in de tas die er duurder uitziet. En waardevolle spullen vooral in plastic tassen. De dief moet dit geweten hebben. Hij had in de bosjes alles gevolgd.” 

Kregen jullie nog iets terug van jullie reisverzekering?

Lianne: “Ja, maar ik meer dan Vasco. We hebben verschillende verzekeringen én een andere dekking. Vasco kortlopend, ik doorlopend. Daarnaast had Vasco een basis- en ik een ruime allriskdekking. We hebben direct aangifte gedaan bij de politie, anders krijg je niets terug van je reisverzekering. Dat ging wel in een bijzonder tempo. We zijn er zo’n 4 dagen mee bezig geweest om het rond te krijgen. De totale schade lag rond de € 1.400,-. Ik kreeg alles terug. Vasco maar € 250,-, omdat spullen als zijn telefoon niet meeverzekerd waren. Die telefoon was overigens net nieuw.” 

Nog wel een fijne vakantie gehad?

Vasco: “Ja dat wel. Gelukkig konden wij geld lenen van de zus van Lianne. Anders was het een groter probleem geweest. Je kunt bijvoorbeeld ook niet bankieren via de app. En uiteindelijk was het een goede ervaring om zónder telefoon op vakantie te zijn. Normaal zit je vastgeroest aan dat ding. Nu lagen we op het strand en bepaalden we aan de stand van de zon of het tijd was om te gaan.”

3 tips voor een passende reisverzekering

Je hebt verschillende dekkingen voor een reisverzekering. Welke dekking past bij jouw reis? Goed om te doen:

  • Check vóórdat je op vakantie gaat of je een Europa- of Werelddekking hebt. 
  • Maak bewust de keuze hoeveel ‘eigen risico’ je wilt lopen: hoeveel geld wíl en kán je betalen als je schade hebt op reis? 
  • Ga je wintersporten? Kijk of jouw verzekering dat dekt of dat je je hiervoor aanvullend moet verzekeren. 

Doe de Verzekering Fit-Check!

Een kindje, verhuizen of nieuwe spullen? Veranderingen horen bij het leven. Je wilt er wel op voorbereid zijn. Check daarom of je woonverzekeringen nog up-to-date zijn. Dat kan met onze Verzekering Fit-Check. Wie vooruitdenkt, laat zich niet verrassen!

Bekijk de Verzekering Fit-Check

Amke Durville,
Communicatiespecialist
Geldzaken en verzekeringen: vaak lastige en taaie stof. Als communicatiespecialist help ik graag om juist die ingewikkelde teksten begrijpelijk te maken.
spullen van Lianne en Vasco