Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Doorbreek het taboe met Debbie
Blog Verzekeren ‘Straks zitten de nabestaanden met de ellende’

‘Straks zitten de nabestaanden met de ellende’

11-04-2018

Hoe praat je met je ouders over geldzaken? En wat is het juiste moment? Debbie (43) schakelde de hulp in van cabaretier Howard Komproe. Op het podium in een theaterzaal oefende zij met hem om het ingewikkelde onderwerp ‘financiën’ bespreekbaar te maken.

Waarom vind je het zo belangrijk om met je ouders over geldzaken te praten?

‘Mijn ouders gaan richting de 70 en ik heb nooit aan ze gevraagd of de financiën goed zijn geregeld. Als 1 van hen overlijdt, blijven de nabestaanden dan niet met schulden achter? Zijn alle verzekeringen goed op orde? Het bizarre toeval was dat vlak voor de video-opname mijn moeder een beroerte kreeg. Toen dacht ik helemaal: ik kan het onderwerp niet langer uit de weg gaan. Nú is het moment.’

 

Waarom had je de hulp nodig van Howard?

‘Ik vind het heel lastig om met mijn ouders over geld te praten. Wanneer begin je hierover? Niet als de woonkamer vol zit met verjaardagsvisite. Maar wanneer dan wel? En áls je erover begint, wil je niet dat ze denken: Debbie zit achter ons geld aan. Bovendien is onze situatie extra ingewikkeld omdat mijn ouders gescheiden zijn. Ik wil niet in vervelende situaties komen met mijn halfbroertje en -zusje als mijn vader er niet meer is. Na de opname zei hij gelukkig: ‘ik ben trots op je’. En dat raakte me.’

 

Hoe goed ben jij zelf met geld?

‘Ik heb een zware periode achter de rug. Ik ben gescheiden en heb de financiën met mijn ex-man helaas niet goed geregeld. Daardoor ben ik in de schulden geraakt. Met 6 kinderen, waarvan er nog 4 thuis wonen, moet ik alle eindjes aan elkaar knopen. Juist hierdoor heb ik geleerd om goed met geld om te gaan. Uit eigen ervaring weet ik nu hoe fijn het kan zijn om de financiën goed op orde te hebben. En dat erover praten heel belangrijk is.’

Aegon logo
Redactie | Aegon Blog,
Aegon biedt wereldwijd zo'n 30 miljoen mensen oplossingen op het gebied van pensioenen, verzekeringen en vermogensbeheer. Omdat we het belangrijk vinden dat je zelf bewust financiële keuzes kunt maken, ontwikkelen we producten die je financieel zelfstandig maken. Met deze blog helpen we je op weg met nieuws en achtergrondinformatie.