Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Vakantieplannen in coronatijd: wat doen anderen?

Grabbelen
Blog Verzekeren Vakantieplannen in coronatijd: wat doen anderen?
06-07-2020

In deze coronatijd passen veel mensen hun vakantieplannen aan. Van omboeken, verschuiven, annuleren tot ‘stick to the plan’. De overwegingen verschillen. Twijfel jij over de invulling van je vakantie? Misschien helpen de onderstaande vakantiekeuzes jou om een beslissing te maken.

Dave viert thuis vakantie met de ‘zomerse grabbelton’

Dave (39 jaar) heeft samen met zijn vrouw Afke 3 jonge meiden: Maja (7), Juna (5) en Feja (2). Zij kiezen voor een zomervakantie in eigen huis, vanwege corona. Ze gaan niet zitten hangen thuis. Nee, elke dag mag één van de kinderen grabbelen in de ‘zomerton’. Op het briefje staat wat ze gaan doen. 

Dave: “Na flink wat wikken en wegen besloten we onze vakantie naar Limburg te verzetten naar volgend jaar. Waarom? Er zijn versoepelingen. Er is meer mogelijk. Toch verwachten we niet de vrijheid te hebben die we willen. We boekten een chalet op een vakantiepark. Dan willen wij onbeperkt zwemmen, spontaan naar het attractiepark om de hoek kunnen gaan en musea bezoeken. Met 3 jonge kinderen denken we door de coronamaatregelen niet helemaal relaxed vakantie te vieren. En eigenlijk komt het dit jaar ook mooi uit. We hebben net een nieuw huis en dat voelt óók al een beetje als vakantie.”

Een slaapfeestje en brood bakken boven de vuurkolf

“Als alternatief bedachten we dat de kinderen leuke activiteiten mogen bedenken. Die activiteiten schrijven we op papiertjes en die gooien we in een grabbelton. Elke dag mag één van onze meiden grabbelen in de ton: en dan zien we wel wat die dag ons brengt! Uiteraard plannen we een dagje dierentuin langer van tevoren. Ik heb er zin in!”

Wat de kinderen bijvoorbeeld al hebben opgeschreven op de briefjes 

  1. Een filmavond en slaapfeestje in de woonkamer
  2. Dagje dierentuin
  3. Brood bakken boven de vuurkolf in de tuin
  4. Picknicken in het natuurgebied Sahara Ommen
  5. Een spelletjesdag
grabbelton

Dave maakte gebruik van de omboekgarantie

“Bij het vakantiepark waar wij onze vakantie boekten, bieden ze een omboekgarantie aan. Dat was al zo voor de coronatijd. Dat betekent dat je 4 weken vóór vertrek je vakantie kunt verzetten. En dat hebben we gedaan. We gaan nu volgend jaar, in precies hetzelfde huisje. Een goed vooruitzicht!“

Vakantiekeuzes van anderen

 

Fabian (36): “We gaan voor kamperen op de bonnefooi”

“Wij gaan in principe voor het buitenland. Even helemaal weg. Maar we gaan wel met de auto, want vliegen voelt nog niet goed genoeg. Mijn vriendin en ik hebben 2 kinderen: één van 3 en één van 6. Warm weer en een zwembad is voor hen belangrijk. En ijs. Dát is onze zoekopdracht. Vorig jaar kochten we een tent. Dit geeft ons de vrijheid om op de bonnefooi op vakantie te gaan. Zeker nu komt dat heel goed uit. Vlak voor vertrek kijken we waar de coronarisico’s en het weer oké zijn. Dan hebben we misschien niet het beste plekje naast het zwembad op een 5-sterren camping. Maar we zien dat er bijvoorbeeld in Frankrijk nog genoeg campingplekjes beschikbaar zijn. Ook vorig jaar boekten we van tevoren niets en dat beviel ons goed!”  

Sigrid (48): “Even afwachten: een gebied kán ineens weer in lockdown zijn”

“Wij weten het helemaal nog niet. Het enige zekere is dat we niet naar een risicogebied willen. Daarom wachten we het even af. Want een gebied kán ineens (weer) in lockdown zijn, je weet het niet. Daarnaast hebben onze jongens ook plannen waar we rekening mee houden. Mijn jongste zoon van 15 is topsporter. Hij is shorttracker en is uitgenodigd voor het KNSB Talent Team Noord. We zijn gebonden aan de twee weken waarin hij ‘vrij’ is. Hij moet dan nog steeds trainen, maar wel minder dan normaal. Mijn oudste zoon van 18 - student - gaat met zijn vriendin op vakantie. Ik wacht de ontwikkelingen af en kijk wat uitkomt: we zien wel hoe het loopt!”

Yessica (31): “Geen Canada, maar een roadtrip naar Oostenrijk en Italië”

“Onze vakantie naar Canada ging helaas niet door vanwege geannuleerde vluchten. Daarom gooiden we onze plannen om en maakten we een roadtrip door Oostenrijk en Italië. We kozen voor de auto, omdat we dan alles zelf in de hand hebben en niet in een druk vliegtuig hoeven te zitten. In Oostenrijk was het gemoedelijk: je moet daar 1 meter afstand houden en de bediening in restaurantjes loopt bijvoorbeeld met een spatscherm. Zelf hoef je daar geen mondkapje op. We voelden ons goed daar, ook omdat het in de bergen zo heerlijk rustig was. Vervolgens zijn we naar de Italiaanse stad Merano gereden. Daar liep iedereen op straat met een mondkapje op. Hoewel de sfeer relaxed was, vonden we dat minder prettig. Daarom zijn we naar een afgelegen hotel gegaan in een kleiner dorpje. Het is bizar rustig in hotels, dus we konden last-minute besluiten om een ander hotel te pakken. Dat het zo rustig is, is wel heel sneu voor de lokale ondernemers. Toeristen ontvangen ze met open armen om het hoofd boven water te houden.”

Marion (63): “Op vakantie in eigen land vanwege chronische bronchitis” 

“Mijn man en ik gaan elk jaar 4 weken naar de Provence in Frankrijk. Vaste prik. Dit jaar helaas niet vanwege corona. Ik heb last van chronische bronchitis en een hoge bloeddruk. Daarom ben ik heel voorzichtig. In Frankrijk vinden we het juist altijd zo leuk om (vlooien)marktjes af te struinen, met groepen te wandelen in de bergen, te zwemmen en te eten in restaurantjes. Dat vind ik nu te link: de gezondheidsrisico’s zijn te groot. Daarom vieren we dit jaar vakantie in Nederland, op de Veluwe. Daar voel ik me beter bij. Het is in dit gebied veel minder druk dan in de Randstad en je kunt lekker de natuur in. Zo houden wij erg van fietsen. Buiten is er minder kans op besmetting. En áls er toch iets gebeurt, dan ken ik het zorgsysteem hier beter dan in het buitenland. Er is wel één reden dat ik rond augustus of september met de auto naar Spanje ga, als het kan. Mijn zoon woont in Barcelona en krijgt dan een kindje. Dát wil ik echt niet missen!”

Tips en antwoorden op vragen over corona, reizen en je reisverzekering

Heb je vragen over jouw vakantie en het coronavirus? Bijvoorbeeld hoe het zit met aanbetalingen, vouchers en omboekregelingen. Neem dan eens een kijkje op de informatiepagina van Aegon.

Als klant van Aegon vind je daar ook de stappen die je het beste kunt nemen als een reis niet doorgaat. En lees je wanneer je een beroep kunt doen op je doorlopende reisverzekering. Ook in Nederland komt onze reisverzekering goed van pas!

Doe de Verzekering Fit-Check!

Een kindje, verhuizen of nieuwe spullen? Veranderingen horen bij het leven. Je wilt er wel op voorbereid zijn. Check daarom of je woonverzekeringen nog up-to-date zijn. Dat kan met onze Verzekering Fit-Check. Wie vooruitdenkt, laat zich niet verrassen!

Bekijk de Verzekering Fit-Check

Amke Durville,
Communicatiespecialist
Geldzaken en verzekeringen: vaak lastige en taaie stof. Als communicatiespecialist help ik graag om juist die ingewikkelde teksten begrijpelijk te maken.