Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Blog Verzekeren Veranderingen? Check of je nog verzekering-fit bent!

Veranderingen? Check of je nog verzekering-fit bent!

17-07-2020

Eindelijk zit je in je nieuwe huis. Wat een luxe! Maar nu heb je schade aan je huis gekregen tijdens het klussen. Wat blijkt? ... Je bent vergeten om je verzekeringen mee te verhuizen! Het overkomt de besten. We zetten 5 momenten op een rij, waarop het slim is om je verzekeringen te checken. 

1. Je gaat samenwonen 

Je hebt goed nieuws: je gaat samenwonen. Natuurlijk struin je veel liever de woonboulevards af. Maar bekijk ook samen alle verzekeringen vóórdat jullie onder één dak wonen. Vergeet daarbij niet om het juiste woonadres door te geven aan je verzekeraar of adviseur. En hebben jullie een dubbele verzekering? Een van jullie kan de verzekering opzeggen en zich bijschrijven op de andere polis. Het kan ook zijn dat jullie er juist één missen. Je kunt denken aan een:

2. Je krijgt een kindje

Er is een nieuw familielid op komst. Naast het inrichten van de kinderkamer, is het óók belangrijk om je kindje mee te verzekeren. Geef veranderingen in je gezinssamenstelling altijd door aan je adviseur of verzekeraar. Goed om te weten: bij Aegon hoef je alleen de geboorte van je eerste kindje door te geven. Het maakt dus niet uit hoeveel kinderen je hebt. 

3. Je gaat reizen

Zomervakantie, weekendje weg of een prachtige reis? Heerlijk vooruitzicht! Wel goed om te doen: checken of je dekking past bij je reis. 

  • Ga je vaker op reis? Dan kun je een doorlopende reisverzekering overwegen. 
  • En reis je buiten Europa? Check dan of je wereldwijd verzekerd bent.

4. Je kinderen gaan uit huis

Je kind gaat nu echt uit huis. Dit kán invloed hebben op de hoogte van je premie. Een belangrijke vraag is of je kinderen studeren. Heb je uitwonende, studerende kinderen? Die niet getrouwd zijn of gaan samenwonen met een partner? Bij Aegon zijn ze dan nog met jou meeverzekerd. Studeren je kinderen niet (meer)? Dan zijn ze niet meer meeverzekerd. Vergeet niet om dit door te geven. Dat kan premie schelen! 

Goed om te weten: om óók de spullen op de studentenkamer te verzekeren, moet je wat regelen. Bij de allriskdekking van de Aegon Inboedelverzekering vink je eenvoudig de module ‘Uitwonende studerende kinderen’ aan.

5. Jij en je partner gaan uit elkaar

Een break-up: een lastige beslissing. Dit brengt ook nog eens financieel regelwerk met zich mee. Pas in ieder geval je verzekeringen aan. En sluit nieuwe, eigen verzekeringen af als dit nodig is. Sommige zaken kunnen best ingewikkeld zijn, zoals je overlijdensrisicoverzekering. Wil je niets vergeten? Dan is het slim om contact op te nemen met je adviseur of verzekeraar. 
 

Doe de Verzekering Fit-Check!

Een kindje, verhuizen of nieuwe spullen? Veranderingen horen bij het leven. Je wilt er wel op voorbereid zijn. Check daarom of je woonverzekeringen nog up-to-date zijn. Dat kan met onze Verzekering Fit-Check. Wie vooruitdenkt, laat zich niet verrassen!

Bekijk de Verzekering Fit-Check

Amke Durville,
Communicatiespecialist
Geldzaken en verzekeringen: vaak lastige en taaie stof. Als communicatiespecialist help ik graag om juist die ingewikkelde teksten begrijpelijk te maken.

Meer gouden tips

  • Meer ‘verandermomenten’ vind je in onze Verzekering Fit-Check
  • Als je zo veel mogelijk verzekeringen bij dezelfde verzekeraar hebt, zijn deze het beste op elkaar aangesloten. Zo voorkom je dat bepaalde schades nergens verzekerd zijn.