Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

twee dames pakken dozen uit
Blog Verzekeren Welke verzekeringen zijn nodig bij een huurhuis?

Welke verzekeringen zijn nodig bij een huurhuis?

12-12-2019

Woon jij in een huurhuis? Dan is het verstandig om een aantal verzekeringen af te sluiten, zodat je verzekerd bent tegen onverwachtse schade. Zoals inbraak of brand. Niet het leukste om over na te denken, wél belangrijk. Om geen verzekeringen over het hoofd te zien als je een huis huurt, zetten wij de belangrijkste op een rij. 

Inboedelverzekering

Een inboedelverzekering verzekert je tegen schade aan je inboedel. Met inboedel bedoelen we spullen die ín je huis staan en die niet vastzitten aan je woning. Denk aan meubels, kleding en servies. Beschadigen deze spullen door bijvoorbeeld brand, water, storm of diefstal? Dan wordt dit met een inboedelverzekering vergoed. 

Aansprakelijkheidsverzekering

Eigenlijk is de aansprakelijkheidsverzekering een must-have voor iedereen. Mors jij per ongeluk rode wijn over de dure jurk van je schoonmoeder? Of stoot je bij je beste vriendin een antieke vaas om? Dan ben jij aansprakelijk en kunnen de kosten op jou worden verhaald. Met een aansprakelijkheidsverzekering vergoedt je verzekeraar deze kosten. Ook handig voor als in je huurhuis iets kapot gaat.

Rechtsbijstandverzekering

Je denkt er liever niet over na, maar burenruzies en onenigheid tussen huurders en verhuurders komen wel eens voor. Soms heb je dan juridisch advies nodig. De kosten hiervan kunnen hoog oplopen. Met een rechtsbijstandverzekering ben je daartegen verzekerd. 

Samenwonen in een huurhuis? Bespaar op je verzekeringen!

Veel stellen die voor het eerst gaan samenwonen, beginnen in een huurhuis. Is dat bij jullie ook het geval? Dan is de kans groot dat je kunt besparen op je verzekeringen. Bijvoorbeeld omdat jullie nog maar één inboedelverzekering nodig hebben. Meer weten?

Lees hoe jullie kunnen besparen

Doe de Verzekering Fit-Check!

Een kindje, verhuizen of nieuwe spullen? Veranderingen horen bij het leven. Je wilt er wel op voorbereid zijn. Check daarom of je woonverzekeringen nog up-to-date zijn. Dat kan met onze Verzekering Fit-Check. Wie vooruitdenkt, laat zich niet verrassen!

Bekijk de Verzekering Fit-Check

annieck verkerk
Annieck Verkerk,
Communicatieadviseur
Ik ben Annieck. Iedere dag houd ik mij bezig met het maken van online content, van teksten tot video's. Saaie en lastige geldzaken interessant en toegankelijk maken, vind ik leuk!