Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Wie betaalt je thuiswerkongelukken?

Thuiswerken
Blog Verzekeren Wie betaalt je thuiswerkongelukken?
01-09-2020

Bingo! Loop je van je ‘kantoor’ op zolder de trap af naar je woonkamer: valt de laptop van je werk uit je handen. Beschadigd. Moet je dan je eigen verzekering bellen of aankloppen bij je werkgever? Nu we meer thuis zijn en werken vanwege corona, is het handig om dit soort ‘hoe-zit-het-precies-verzekeringszaken’ te weten. We zetten er een paar voor je in de schijnwerpers. 

Hoe zit het met spullen van je werk die je thuis gebruikt?

Werk je veel thuis en heb je in je woning een kantoor ingericht? Misschien wel mét een bureau, scherm, laptop en een bureaustoel die je van je werk in bruikleen hebt. Er kan altijd iets gebeuren: koffie kan omvallen, er kunnen deuken ontstaan tijdens het inrichten van je kantoor of je stoot per ongeluk je beeldscherm omver. Kantoorspullen zijn niet jouw eigendom. Daarom vallen ze niet onder je eigen inboedelverzekering. Ga bij je werkgever na wat je dan het beste kunt doen bij schade. Meestal ben je niet aansprakelijk voor de schade. Tenzij er opzet in het spel is. Maar we gaan er voor het gemak niet vanuit dat je uit frustratie je beeldscherm uit het raam hebt gegooid :-). 

Meer thuis = meer risico op schade? 

Dan even inzoomen op je privéspullen en -situatie. Als je meer thuis bent, is de kans op schade door ongelukjes logischerwijs groter. Althans als het bijvoorbeeld om je spullen gaat. Iets klettert per ongeluk van je keukentafel (nu je bureau). Of je telefoon valt in je wc-pot. Tegelijkertijd is de kans op andere schades weer kleiner. Denk aan inbraak en diefstal. Ook brand of lekkages heb je vast eerder in de smiezen als je thuis bent. 

En iets heel anders: misschien heb je in deze tijd meer of andere conflicten. Neem een burenruzie, vanwege harde geluiden tijdens kantooruren (verbouwing, muziek…). Of je hebt meer gedoe rondom de bezorging van pakketjes, omdat je nu vaste klant bent bij online shops. Dan komt een rechtsbijstandverzekering goed van pas, zodat je verzekerd bent van juridische hulp bij conflicten. 

Check of je verzekeringen nog bij jou passen #verzekeringen

Oké, de risico’s op schades kunnen dus veranderen als je meer thuis bent. Check. Daarom is onze tip om een snelle blik te werpen op je verzekeringen. Zo voorkom je vervelende verrassingen áls je schade hebt. Het kan zijn dat je een verzekering in deze coronatijd meer of juist minder nodig hebt. Denk aan verzekeringen als je:

  • Inboedelverzekering
  • Opstalverzekering, ook wel woonhuisverzekering genoemd
  • Aansprakelijkheidsverzekering (dan ben je bijvoorbeeld verzekerd als je kids ongelukjes maken bij de oppas thuis….bal door de ruit, stift op een mooie tafel waar ze aan knutselen).
  • Autoverzekering
  • Rechtsbijstandverzekering
  • Reisverzekering
  • Huisdierenverzekering

Ook goed om te doen: kijken of je dekking nog bij je past. Allrisk of basis bijvoorbeeld. Zo zijn ongelukjes als vallen en stoten bij de Aegon Inboedelverzekering gedekt met de allriskdekking.
 

Doe de Verzekering Fit-Check!

Een kindje, verhuizen of nieuwe spullen? Veranderingen horen bij het leven. Je wilt er wel op voorbereid zijn. Check daarom of je woonverzekeringen nog up-to-date zijn. Dat kan met onze Verzekering Fit-Check. Wie vooruitdenkt, laat zich niet verrassen!

Bekijk de Verzekering Fit-Check

Amke Durville,
Communicatiespecialist
Geldzaken en verzekeringen: vaak lastige en taaie stof. Als communicatiespecialist help ik graag om juist die ingewikkelde teksten begrijpelijk te maken.