4 fijne financiële voornemens voor 2022 (die je wél haalt)
Goede voornemens? Die maken we allemaal. Elk jaar opnieuw. Maar hoe hou je ze vol? Vaker sporten of stoppen met roken - dat is écht doorzetten. En dat wordt een stuk makkelijker als je minder wordt afgeleid. Bijvoorbeeld door geldzaken. Met een beetje vooruitdenken ben je die afleiding snel kwijt. Lees je mee?
1. Weet wat er binnenkomt én wat eruit gaat
Je salaris? Dat krijg je waarschijnlijk altijd op dezelfde dag van de maand. Jammer, maar helaas: dat geldt niet voor rekeningen die je moet betalen. Maak dat overzicht wel voor jezelf. Want als je weet wat eruit gaat, zorgt dat direct voor rust. Nu – maar ook later. Dus raap jezelf bijeen en begin aan dat kasboekje. Kan op papier, mag ook digitaal. Net wat jij handig vindt. Heb jij wel overzicht, maar je partner niet? Praat er met elkaar over. Niemand begint daar graag over – wij ook niet – maar met dit leuke kaartspel breng je zo’n gesprek leuk op gang.
2. Kan ‘t goedkoper? Bespaar dan!
“Geef ik echt zoveel uit aan boodschappen?” Yup: zo’n financieel overzicht kan best confronterend zijn. Gelukkig is er altijd wel een oplossing. Probeer bijvoorbeeld eens één keer per week naar de supermarkt te gaan, het liefst als je geen honger hebt. Je zult zien hoeveel impulsieve zakken snoep dat scheelt. Heb je Amazon Prime, Netflix, Disney+ én Videoland? Elk van die platformen heeft in z’n eentje al te veel films en series om te kijken. Tip: deel je inloggegevens met vrienden of familie, dan kun je blijven bingen – zonder dat je er te veel voor betaalt.

3. Laat je geld groeien
Bovenstaande punten voor mekaar? Tijd voor het leuke werk: het geld dat je overhoudt, laten groeien. Sparen is zeker verstandig, maar op je spaarrekening krijg je er op dit moment nauwelijks rente voor. Waarom beleg je niet met het deel dat je nog even niet nodig hebt? Als je gelijk angstvisioenen van ingewikkelde staafdiagrammen en oneindige rijen cijfers krijgt, kunnen we je geruststellen: beleggen hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. We laten je graag zien hoe.
4. Plan voor later
Later’, wanneer begint dat eigenlijk? Hoelang duurt het? En wat kost het eigenlijk? Of later nou binnenkort is, of pas over tientallen jaren – er plannen voor maken blijkt nog knap lastig. Begin daarom bij het begin: hoeveel pensioen heb je al opgebouwd? Dan kun je daarna gaan bedenken hoeveel je eraan toe wil voegen. Wacht niet te lang, want hoe eerder je start, hoe langer je pensioenpot kan groeien. En ook hier geldt: je hoeft ‘t niet alleen uit te zoeken.
Aegon denkt met je mee vooruit voor 2022...
Wat zijn jouw goede voornemens voor 2022? En hoe ga je die betalen? Wij denken graag met je mee vooruit. Welke financiële keuzes maak je nu, zodat je straks kunt doen wat je wilt? Check de Financiële voornemenslijst voor tips en advies waarmee je jouw financiële voornemens haalbaar maakt.

Vooruitdenken voor 2022
Grootse goede voornemens? Dan doe je er goed aan om je geldzaken op een rij te zetten. Want is jouw goede voornemen voor 2022 wel haalbaar én betaalbaar? Wij helpen je graag op weg met onze tips en tools.