Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

5 slimme woonkeuzes om nog lang en gelukkig in je huis te wonen

Blog Vooruitdenken 5 slimme woonkeuzes om nog lang en gelukkig in je huis te wonen
05-07-2021

Je wil er nu misschien nog niet aan toegeven, maar we worden allemaal een dagje ouder. Ben je nu helemaal happy in je huis? Hoe fijn is het dan als je daar ook lekker oud kan worden! Denk alvast vooruit met onze 5 slimme woonkeuzes. En je leeft nog lang en gelukkig in je huidige stekkie. 

1. Je huis ondersteboven

Een woonbungalow is helemaal hot voor mensen die gelijkvloers willen wonen. Maar wil je graag in je eigen huis blijven en heb je meerdere verdiepingen? Kijk eens of je de boel om kan gooien. Maak boven de opslag, hobby- of logeerruimte en verplaats de slaapkamer naar beneden. Heb je beneden geen ruimte? Dan is een aanbouw misschien een optie. Of tover de garage om tot slaapparadijs. En heb je al gecheckt of je trap geschikt is voor een traplift? Ook dat is slim vooruitdenken.

2. Alles aan de kant

Als je toch bezig bent met herinrichten, denk dan ook aan de loopruimtes. Hoe breder de paden, hoe soepeler jij straks door je huis schuifelt. Ook rondom je bed, zodat je niet elke week je teen stoot tijdens je nachtelijke toiletbezoek. Over tenen gesproken: als je niet steeds op je tenen wil staan om bij je keukengerei te kunnen, is het een idee om de indeling van je keukenkastjes ook eens onder handen te nemen. Zorg dat alle belangrijke spullen binnen handbereik staan. Heel simpel – maar ook dat maakt het leven een stuk makkelijker.

3. Handige hypotheekaanpassingen

Ben je overtuigd en besluit je om de boel eens grondig te gaan verbouwen? Check dan altijd je hypotheek. Samen met je adviseur is het slim om naar de kosten te kijken. Zowel voor de verbouwing als je maandelijkse woonlasten. Zo wordt lang en gelukkig wonen in je huis misschien wel nóg aantrekkelijker. Op zoek naar een (nieuwe) adviseur? Je vindt er een op onze site. Wil je meer weten over het aanpassen van je hypotheek bij ons? Neem dan eens een kijkje op onze hypotheekpagina. Of misschien is een bouwdepot iets voor jou? Dat is een speciaal geldpotje voor verbouwingen en is onderdeel van je hypotheek. Lees er hier alles over.

4. Goed verzekerd

Check ook altijd of je goed verzekerd bent. Bijvoorbeeld tijdens of na een verbouwing. Zeker als je voor een flinke aanpassing gaat zoals een uitbouw. Dan wil je goed verzekerd zijn. En voor het juiste bedrag. Voor onder andere dit soort klussen hebben wij een uitgebreid Woon- en VrijeTijdpakket dat je helemaal zelf kan samenstellen. En ontstaat er een conflict tijdens de verbouwing? Bijvoorbeeld met de aannemer? Dan kan een rechtsbijstandsverzekering je redding zijn. Ook dit is handig om met je adviseur na te lopen. Of check het eenvoudig zelf via onze verzekering-Fit check. 

5. Slimme snufjes

Nog een laatste tip voor de echte vooruitdenkers: pimp je huis met ‘domotica’. Domoti-wat? Ja, je hoort het goed. Ook wel slimme technische snufjes, speciaal voor je huis. Meer woonplezier én comfort gegarandeerd! Denk aan automatische verlichting, ramen, alarmen, gordijnen, of zelfs je koffiezetapparaat. Dat scheelt jou een hoop rekken, strekken, en bukken. Want je regelt alles in huis lekker vanuit je luie – of automatische – stoel. Bijkomend voordeel? Het kan je huis ook nog eens verduurzamen! 

Heb jij verbouwplannen?

Dan snappen we dat er veel op je afkomt. We raden je aan om je goed voor te bereiden op je verbouwing. Door nu slimme keuzes te maken, kom je later niet voor vervelende verrassingen te staan. We vertellen je graag hoe je het beste vooruit kunt denken voor je verbouwplannen.

Alles over verbouwen 
 

verbouwen

Je huis verbouwen

Een aanbouw aan je huis? Kookeiland in je keuken? Je woondromen laten uitkomen begint met vooruitdenken. Want alle slimme keuzes die je nu maakt, zorgen voor meer financieel én wooncomfort later. Graag helpen we je op weg met vooruitdenken voor je verbouwing.

Alles over verbouwen
 

Leonie Rozemulder,
Redacteur
Ik ben Leonie en ik schrijf graag verhalen. Over.. nouja, over zo ongeveer alles. Bijvoorbeeld over geldzaken. Over welke keuzes je nú kunt maken voor later. Financieel vooruitdenken noemen we het hier. Lees je mee?