Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

In 5 stappen financieel vooruit

financieel vooruit vooruitdenken aegon
Blog Vooruitdenken In 5 stappen financieel vooruit
16-03-2021

Leven in het hier en nu. Carpe diem. Klinkt goed, maar… je zorgeloze leven nu, kán later geldzorgen geven. Vooruitdenken is een must als het gaat om je geldzaken. En in het bijzonder: voor je spaarplan. Laat de schermen een avondje met rust en plof neer voor dit stappenplan.

Stap 1. Schrijf je spaardoel op

Wat is jouw specifieke spaardoel? Heb je een plan voor de korte termijn? Denk aan een kast vol nieuwe kleding. Een weekendje weg naar die ene vakantiebestemming. Of pak je het groots aan en spaar je voor de lange termijn? De studie van je kinderen. Een koophuis. Wat het ook is, schrijf het op! Oldskool Met pen op papier. Plak het op je koelkast of lijst het in. Zodat je er lekker vaak aan herinnerd wordt. Want als je weet waar je voor spaart, is jezelf dingen ‘ontzeggen’ makkelijker.

Stap 2. Is je doel realistisch?

Je gelooft het niet, maar… Het leuke aan een doel stellen is ’m halen. Daarvoor heb je nodig: een haalbaar doel. Om dit te bepalen, wil je inzicht in je huidige situatie. FinSnap helpt je hierbij. De tool geeft binnen 10 minuten inzicht in je financiële situatie nu én later. Pak je het liever iets meer ‘low key’ aan? Ga dan direct naar stap 3.

Stap 3. Download de checklist financieel vooruit

Heb je, naast je spaardoel, nog ruimte op je koelkast? Hang daar dan de Financieel Vooruit Checklist  naast. Deze lijst helpt je om je geldzaken op een rij te zetten en het netjes te houden. Voor nu en straks. Je houdt gemakkelijk bij welke stappen je hebt gezet. Ook deel je tips met vrienden en je wordt, in de digitale variant, direct naar de juiste websites verwezen. Stap voor stap vooruit dus.

Stap 4. Maak een plan

Sparen, afbetalen of beleggen? Om meer geld tot je beschikking te hebben later, zijn er meerdere wegen die naar Rome leiden. Keihard sparen is er een. Simpelweg minder geld uitgeven. Handige tips vind je in de Financieel Vooruit Checklist.  Iets meer vooruitdenken, is beginnen met schulden (en eventueel de hypotheek) aflossen. Nog verder vooruitgedacht is geld laten groeien. Beleggen dus. Als het gaat over aflossen en beleggen, vraag dan een adviseur om mee te kijken.

Stap 5. Beloon jezelf tussendoor

Misschien wel de belangrijkste stap om het echt voor elkaar te krijgen! Beloon jezelf al bij tussentijdse mijlpalen. Dikke kans dat het je dan steeds beter afgaat én dat je gemotiveerd blijft.   Vooruitgaan is af en toe stilstaan en terugkijken. Eet taart op de eerste spaarmijlpaal. Of koop iets kleins om het te vieren. Zo blijft het leuk.

De eerste stap naar financieel vooruitdenken is gezet...

Heb je de smaak te pakken? Lees dan onze tips over vooruitdenken  en je geldzaken. De slimme keuzes die je nu maakt, zorgen voor minder geldzorgen in de toekomst. 

Vooruitdenken Aegon

Slimme keuzes voor straks

Het leven gaat álle kanten op. Ook financieel. Daar wil je je op voorbereiden. Je mogelijkheden voor straks beginnen namelijk met slimme keuzes nu. Of het nou gaat om je hypotheek, verzekeringen of pensioen. Wij noemen dat ‘vooruitdenken’.

Start met vooruitdenken

Leonie Rozemulder,
Redacteur
Ik ben Leonie en ik schrijf graag verhalen. Over.. nouja, over zo ongeveer alles. Bijvoorbeeld over geldzaken. Over welke keuzes je nú kunt maken voor later. Financieel vooruitdenken noemen we het hier. Lees je mee?