Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

“Het nummer gaat over het leven. En dat het alle kanten op gaat. Spannend maar óók leuk!”

Eva Emme lied vooruitdenken Aegon
Blog Vooruitdenken “Het nummer gaat over het leven. En dat het alle kanten op gaat. Spannend maar óók leuk!”
17-03-2021

Heb je hem al gezien? Onze nieuwe commercial? Dan heb je ook het pakkende nummer gehoord. Eva Emme maakte het. Ze geeft ons een doorkijkje hoe dat zo tot stand kwam. En wat vooruitdenken voor haar betekent.

Over Eva Emme

Eva is een Amsterdamse producer die muziek maakt mét en vóór verschillende artiesten. Op verzoek van Aegon schreef en produceerde ze het nummer ‘Het Leven’. Ze bewondert vrouwelijke artiesten zoals St Vincent en Emily King.  

Hoe gaat het met je Eva? 

“Ja, heel goed. Het is natuurlijk een gekke tijd. Toch probeer ik de extra tijd die ik nu heb goed te benutten. Zo doe ik een opleiding voor producers. En heb ik meer tijd om écht in de muziek te duiken. Want normaal maak ik iets en dan hop… weer snel de weg op voor een optreden. Nu kan ik gewoon urenlang met mijn synthesizers bezig. Heerlijk vind ik dat!” 

Je doet echt veel. Je zingt, schrijft, produceert. Gaat zelfs een gedichtenbundel uitbrengen!

“Ja, klopt. Ik maak eigen muziek én ik schrijf. Onder andere gedichten inderdaad. Daarnaast heb ik ook een platform: rosetta. Daarmee stimuleren en motiveren we vrouwelijke muziekproducers, omdat die er nog niet genoeg zijn. En vooral weinig zichtbaar zijn. Zelf produceer ik ook, niet alleen mijn eigen muziek maar ook voor anderen. Zo ook dit nummer: “Het Leven”. Het was voor de commercial bedoeld maar Aegon vond het heel mooi en vroeg me het nummer ook als single uit te brengen.”

Eva Emme vooruitdenken

Heel gaaf! Verschillende artiesten deden mee. En jij bent uiteindelijk gekozen. Vertel eens over het nummer…

“Er deden best grote artiesten mee, extra tof dat ik het ben geworden! Het nummer gaat over het leven. En dat het alle kanten op gaat. Dat kan spannend en eng zijn, maar óók leuk. Dat gevoel deed me denken aan het nummer van de Beatles “Come together”. Daar kwam mijn inspiratie vandaan. Het korte liedje in de commercial is een beetje elektronisch. Maar ik vind het ook leuk om mijn muziek te mixen met akoestische instrumenten. Voor de single heb ik het nummer met een basgitaar opgenomen én door een Marshall-versterker gehaald. Dat ding stond jarenlang bij mijn vader. Toen hij ging verhuizen, kreeg ik hem. Alle gitaristen zijn jaloers erop. Leuk weetje: John Lennon en Paul McCartney haalden ook hun bas en Hammondorgel door zo’n versterker.”

Je bent als artiest natuurlijk ZZP’er. Lukt het je om te sparen voor later?

“Zeker! Daar werk ik hard voor. Maar als muzikant verdien je niet zoveel. En je moet vaak meteen weer investeren. Denk aan promomaterialen, het maken van een mix of het betalen van je bandleden. De coronacrisis benadrukt het belang van sparen. Want dat heeft mij in ieder geval best een klap gegeven. Ik was net zo lekker op weg! Er kan altijd iets gebeuren. Het is belangrijk dat artiesten zich daarop voorbereiden. Maar ook dat ze durven te vragen wat ze waard zijn – en in het bijzonder vrouwen.”   

Wat betekent vooruitdenken voor jou?

“Ik heb wel een 5jarenplan. Door de coronacrisis ben ik extra gaan nadenken. Ik ben de overheid dankbaar dat ik de Tozo-uitkering kreeg. Maar dat is net genoeg om pindakaas te eten en de huur te betalen. Dus naast de toffe samenwerkingen die ik wil aangaan én het nieuwe album dat ik ga uitbrengen, heb ik ook hele concrete doelen. Hoe bouw ik buffers op, zodat ik financieel gezond blijf? En niet de hele tijd paniek heb over vragen als: verdien ik genoeg deze maand? En wat als ik mijn hand breek of als ik knobbels krijg op mijn stembanden? Daar ben ik met mijn management over in gesprek. En ik heb ook een boekhouder. Je moet als artiest zélf je verantwoordelijkheid nemen. Daar ga ik mee aan de slag. Want je weet nooit hoe het leven loopt.”

Het nummer beluisteren?

De single komt uit op 22 maart 2021. Je kan Eva volgen én de 2 versies van “Het Leven” beluisteren via Spotify, Soundcloud en Apple Music.   

Vooruitdenken Aegon

Slimme keuzes voor straks

Het leven gaat álle kanten op. Ook financieel. Daar wil je je op voorbereiden. Je mogelijkheden voor straks beginnen namelijk met slimme keuzes nu. Of het nou gaat om je hypotheek, verzekeringen of pensioen. Wij noemen dat ‘vooruitdenken’.

Start met vooruitdenken

Sadia Shirriff,
Redacteur
Ik ben communicatiespecialist bij Aegon. Ik houd me elke dag bezig met het begrijpelijk maken van onze ingewikkelde informatie. Zowel in onze brieven en e-mails als op de website. Ik vind het heel interessant om me te verplaatsen in onze klanten. En als ik er ook nog een beetje creativiteit op los kan laten, ben ik in mijn element!
Mooi liedje