Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zoekveld

Werknemer blij met verplicht pensioen

16 maart 2016

door Redactie | Aegon Blog

Tijdens pensioenpresentaties door het land hoort Marijke Huisman, Senior Pensioen Coördinator bij Aegon, steevast een werknemer de opmerking plaatsen: “Geef mij mijn pensioengeld maar dan spaar ik zelf wel!” Daarop volgt de vraag, is dit nu werkelijk wat de werknemers zouden willen?

Aegon heeft voor de derde keer op rij een onderzoek laten doen naar de voorbereiding van werknemers en gepensioneerde op hun pensioen. Aan dit onderzoek deden maar liefst 16.000 werknemers in 15 landen mee. Het is daarmee één van de grootste pensioenonderzoeken ter wereld.

Hieruit komt naar voren dat maar liefst 71% van de werknemers het niet ziet zitten om zelf te sparen voor later. Men is blij dat elke maand automatisch een bedrag aan pensioengeld wordt ingehouden op hun salaris. Wat we wel terug zien in het onderzoek is dat steeds meer jongeren zelf de keus willen hebben bij wie ze pensioen opbouwen.

De verwachting van Herman Kappelle, directeur bij Aegon en bijzonder hoogleraar Fiscaal Pensioenrecht, is dat op den duur de keuze van pensioenuitvoerder vrij is.
Een ander opvallende uitkomst van het onderzoek is de acceptatie van het deeltijdpensioen. Meer dan de helft van de ondervraagden denkt straks geleidelijk aan met pensioen te gaan of zelfs door te werken na hun 67ste. Slechts één derde van de ondervraagden denkt “ouderwets” van de ene dag op de andere te stoppen met werken.

Werknemers moeten wel voorbereid worden op dit soort individuele besluiten. “De verantwoordelijkheid van een goed pensioen verschuift definitief naar de werknemer”, aldus Herman Kappelle.

 

Aegon logo
Redactie | Aegon Blog
Aegon biedt wereldwijd zo'n 30 miljoen mensen oplossingen op het gebied van pensioenen, verzekeringen en vermogensbeheer. Omdat we het belangrijk vinden dat je zelf bewust financiële keuzes kunt maken, ontwikkelen we producten die je financieel zelfstandig maken. Met deze blog helpen we je op weg met nieuws en achtergrondinformatie.