Onze partners & projecten

Op lokaal niveau werken we in onze vestigingssteden, Den Haag, Leeuwarden en Groningen, samen met partners die de doelgroep kennen en begeleiden. Hierbij gaat het om financiële ondersteuning en/of het actief participeren in de projecten en initiatieven door de inzet van vrijwilligers vanuit Aegon. 

Image
Aegon partners

Een lokale benadering

Elke stad is uniek, en vraagt dan ook om een unieke benadering. Wat in de ene stad een succesvolle aanpak is, hoeft in de andere stad geen succes te zijn. Daarom werken we samen met lokale maatschappelijke organisaties die weten wat er op lokaal niveau speelt, hoe de cultuur van de stad in elkaar steekt en die begrijpen wat er nodig is om mensen te helpen naar een toekomst vol kansen en financiële weerbaarheid. 

De organisaties met wie we samenwerken, zijn:  

125Procent

Om studenten te helpen met hun geldproblemen, heeft 125Procent in samenwerking met de Hogeschool InHolland Den Haag de Saldobaas app ontwikkeld. Dit is een app voor studenten om overzicht te krijgen over hun financiën met het oog op preventie en vroegsignalering van schulden.

Lees meer

Ambivert Consultancy

Ambivert Consultancy wil ‘kinderarmoede’ bestrijden bij de wortel: de ouders. Daarom gelooft Ambivert met passie in het helpen van alleenstaande moeders. Met het project LIFE! krijgen moeders inzicht in hun financiële situatie en worden ze zich bewust van hun omgang met geld.

Lees meer

Cijfers en Centen

Cijfers & Centen gelooft dat mensen veel meer uit het leven kunnen halen als ze op een andere manier naar geld kijken. Met het project Geld & Grip leert een budgetcoach mensen alles over geld en omgaan met geld, zodat zij weer grip hebben op hun financiën.

Lees meer

Colours of Impact

Colours of Impact is ontstaan vanuit de wens mensen in nood te helpen waardoor zij weer kleur in het leven krijgen. Bij het project Financieel Fit aan de slag met je talent! leren deelnemers hoe je een gezonde financiële huishouding voert én gaan ze aan de slag met hun talenten.

Lees meer

Onderneem ‘t

Onderneemt ’t helpt met het project StadOogst zzp’ers en kleine zelfstandigen die het financieel zwaar hebben. Het project is een combinatie van inspirerende trainingen, coaching, ondersteuning en toegang tot andere netwerken.

Lees meer

Diversion

Diversion voert samen met WOMEN Inc. LIFE academy uit. Dit is een lesprogramma met als doel om mbo-jongeren bewust te maken van de financiële implicaties van hun keuzes én van de sociale normen die deze keuzes beïnvloeden. Zo biedt LIFE academy levenslessen aan die elke jongere mee zou moeten krijgen voordat zij met grote life events, zoals het betreden van de arbeidsmarkt, samenwonen en het krijgen van kinderen, in aanraking komen.

Lees meer

BuurtBazen

Samen leven is samen doen. Met deze missie zet Stichting BuurtBazen zich in voor jongeren. Om jongeren financieel gezond te krijgen en te houden heeft de stichting het project Bûsebaas in het leven geroepen. Jongeren van 15 tot 18 jaar die wonen in Leeuwarden leren hierbij in drie maanden omgaan met geld.

Nelis

Nelis is een sociale onderneming die werkgelegenheids- en opleidingsprojecten organiseert. Met het project $tiel richt Nelis zich op jongeren met schulden. Het project is grotendeels gericht op het krijgen van ‘budgetskills’.

Lees meer

De Harde Leerschool

De Harde Leerschool helpt kansarme (oudere) jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dat doet de stichting met een intensief, fysiek en mentaal programma waarin de sport rugby de hoofdrol speelt. 

Lees meer

Talentcoach

Iedereen in onze samenleving kan succesvol zijn. Daar is Talentcoach van overtuigd. Vanuit die gedachte richt Talentcoach zich op kracht en talent. Met het project LEF op de arbeidsmarkt worden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in een snelkookpan gecoacht en getraind op hun talent en kwaliteit. Zo zijn ze weer klaar voor de stap richting werk.

Lees meer

Vluchtelingenwerk Nederland

VluchtelingenWerk Nederland helpt met het project EuroWijzer vluchtelingen om financieel zelfredzaam te worden en (verdere) schulden te voorkomen. Bij hun komst in Nederland hebben vluchtelingen vaak geen financieel vangnet. Daarom leert VluchtelingenWerk vluchtelingen grip op hun geldzaken te krijgen.

Lees meer