Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Amargi is het oudste woord in de menselijke geschiedenis voor ‘vrijheid’.  Volgens vereniging Amargi zijn mensen pas vrij als ze niet met handen en voeten zijn gebonden aan financiële verplichtingen. Vrij van geldzorgen. Iemand die financieel klem zit, wacht vaak lang met het vragen van hulp. Amargi wil niet wachten tot de problemen hoog zijn opgelopen, maar er vroeg bij zijn voordat het uit de hand loopt.

 

"Steun ontvangen voordat het uit de hand loopt"

 

De aanpak van Amargi

Amargi is een vereniging van mensen die zich met elkaar willen bevrijden van geldzorgen. Deelnemers worden gratis lid van de vereniging. Deelname aan Amargi bestaat uit:

 • Intake door de lokale coördinator
  De coördinator brengt de schulden en mogelijkheden in kaart en maakt meteen een start met een persoonlijk budgetplan.
 • Koppeling aan een vrijwilliger
  Een deelnemer staat er nooit alleen voor. Hij wordt door een vrijwilliger ondersteund zodat hij zich kan houden aan het persoonlijk budgetplan. De vrijwilliger schept overzicht en helpt de deelnemer voor elkaar te krijgen wat hij graag wil. Maar: de deelnemer blijft de baas over zijn eigen geld.
 • Meedoen aan verenigingsactiviteiten
  Met elkaar grip krijgen op de financiën. Door bijvoorbeeld aan het einde van het jaar samen te bepalen wat de beste zorgverzekering is. Of door acties op te zetten voor energiebesparing.

 

Wie helpt Amargi?

 • Mensen met een verhoogd risico op schuld die nu nog geen schulden hebben. Voor deze groep is er ‘radicale schuldpreventie’.
 • Mensen met betaalachterstanden die kunnen uitgroeien tot problematische schulden. Deze groep wordt geholpen met ‘vroegsignalering’.
 • Mensen die na een schuldregeling weer met een schone lei beginnen. Deze groep krijgt ‘nazorg’.

 

Amargi en Van Schulden naar Kansen

Amargi is partner van het programma Van Schulden naar Kansen. Hiermee maakt Amargi binnen Van Schulden naar Kansen jaarlijks 200 mensen uit Den Haag en 150 uit Leeuwarden vrij van geldzorgen. Amargi zet hierbij ook Aegon-vrijwilligers in en maakt gebruik van het onderzoek van de Hogeschool van Amsterdam. Aegon geeft daarnaast financiële ondersteuning.

Zie ook

Meer over de vrijwilliger en de bespaarkring van Amargi

Alles over Van Schulden naar Kansen

 

www.amargi.nl