Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Care coach

Ieder mens verdient een kans om zijn zaken op orde te krijgen. Vanuit deze overtuiging coacht Care to Coach mensen op het gebied van financiële problemen. Ook wanneer zij in de knoop zitten met hun gevoelens en gedachten, of problemen hebben met andere mensen of instanties. Want ook mensen met psychosociale en psychische problemen kunnen goed worden geholpen. Care to Coach richt zich vooral op het niet terugvallen in oud gedrag. Bij schuldenproblematiek is bovendien samenwerken met andere hulpverlening heel belangrijk. Dat draagt sterk bij aan een betere leefsituatie.

 

"Een betere leefsituatie door gedragsverandering en samenwerken"

 

De training: Weer zelf doen

Tijdens een periode van schuldhulpverlening houden mensen vaak zelf hun financiële administratie niet (goed) bij. Want iemand anders beheert dit. Waardoor zij lang niets hoeven of zelfs mogen doen. Na de schuldhulpverlening weer een financiële huishouding opzetten, is soms een te grote stap. Met de training Weer zelf doen leert Care to Coach mensen hun financiële administratie weer zelf te doen. Deze onderwerpen komen aan bod:

  • Hoe maak en gebruik je een administratiesysteem en een budgetplan?
  • Hoe verwerk je de vaste lasten en inkomsten op je bankrekening?
  • Hoe voorkom je dat je terugvalt in betalingsachterstanden?

De training is er voor mensen die uit de schuldhulpverlening komen en/of niet meer onder zogenoemd bewind staan.

Care to Coach en Van Schulden naar Kansen

Care to Coach is met de trainingen Weer zelf doen en Moneywise partner van het programma Van Schulden naar Kansen. Met Weer zelf doen leert Care to Coach 50 mensen uit Leeuwarden weer zelf hun financiële administratie te doen. En met Moneywise vergroot Care to Coach van 48 jongeren uit Leeuwarden de kennis en vaardigheden op financieel gebied. Bij beide trainingen maakt Care to Coach gebruik van het onderzoek van de Hogeschool van Amsterdam. Aegon geeft daarnaast financiële ondersteuning.

Zie ook

De coaches van Care to Coach

Animatiefilmpje: Care to Coach legt uit wat bewindvoering is

Alles over Van Schulden naar Kansen

 

www.caretocoach.nl