Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Over ons Maatschappij Van Schulden Naar Kansen Onze Partners 125Procent

125Procent

In het ‘Schuldenlab070’ werken diverse partners en de Gemeente Den Haag samen. Zij hebben de ambitie schuldenproblemen slimmer en beter aan te pakken.

Met vernieuwende ideeën studenten met geldproblemen helpen

Eén van die partners is 125Procent: een bureau met passie voor maatschappelijke vraagstukken. Dat gelooft dat je van een achterstand een voorsprong kunt maken. Dat doet 125Procent met vernieuwende ideeën. Ook voor studenten die tijdens hun studie schulden ontwikkelen. En die daardoor te vaak afwezig zijn of zelfs stoppen met school.

InHolland studenten-app

Om Haagse studenten van 18 jaar en ouder te helpen met hun geldproblemen, heeft 125Procent in samenwerking met de Hogeschool InHolland Den Haag een app ontwikkeld. Deze app moet:

  • studenten bewust maken van de financiële gevolgen van het studentenleven;
  • voorkomen dat studenten geldproblemen ontwikkelen;
  • duidelijk maken waar studenten terecht kunnen als zij al geldproblemen hebben.

Maatje voor hulp en overzicht

Studenten maken een account aan en vullen eerst informatie over bijvoorbeeld inkomsten en uitgaven in de app in. De app werkt op een laagdrempelige manier als een virtueel persoonlijk maatje. Het geeft hulp in de vorm van tips over bezuinigingen die op de situatie van de student zijn toegespitst. De app:

  • gebruikt de Nibud-leerdoelen voor jongeren vanaf 17 jaar als uitgangspunten;
  • besteedt ook aandacht aan de invloed van status, reclame en andere verleidingen;
  • verwijst naar passende budgetbegeleiding als een student al schulden heeft.

125Procent en Van Schulden naar Kansen

Met SaldoBaas is 125Procent partner van het programma Van Schulden naar Kansen. In 2020 helpen zij hiermee 500 Haagse studenten bij het hebben en houden van financieel overzicht. 125Procent maakt hierbij gebruik van het onderzoek van de Hogeschool van Amsterdam. Aegon geeft daarnaast financiële ondersteuning.