Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Over ons Maatschappij Van Schulden Naar Kansen Onze Partners Ambivert Consultancy

Ambivert Consultancy

In de stad Groningen leven steeds meer mensen van een uitkering. Veel huishoudens hebben daardoor een erg laag inkomen. Vaak voor lange tijd. Zij leven dus in armoede.

Kinderarmoede doorbreken door moeders financieel zelfredzaam te maken

Deze armoede wordt vaak doorgegeven aan de volgende generatie; de kinderen. Jongeren die in armoede leven kunnen zich schamen of uitgesloten voelen. En kunnen fysieke en geestelijke problemen krijgen. Zij verlaten soms school of belanden in de criminaliteit. Ambivert Consultancy wil ‘kinderarmoede’ bestrijden bij de wortel: de ouders. Daarom gelooft Ambivert met passie in het helpen van alleenstaande moeders.

De kracht van LIFE!

Met LIFE! krijgen moeders inzicht in hun financiële situatie. Daarnaast worden ze zich bewust van hun omgang met geld en stellen zichzelf doelen. De aanpak bestaat uit drie onderdelen:

  • Finance: het voorkomen en aanpakken van schulden.
  • Future: het stellen van doelen en benutten van kansen als het gaat om werk en opleiding.
  • Health: het stimuleren van een gezonde levensstijl. Zodat de moeders beter in hun vel zitten en betere financiële keuzes kunnen maken.

Ambivert Consultancy verwacht dat de positieve invloed op de deelnemers ook in hun omgeving wordt opgemerkt. Zodat de kracht van LIFE! andere moeders inspireert.

Wie helpt Ambivert?

Alleenstaande moeders die:

  • tussen de 18 – 40 jaar zijn;
  • een uitkering of een minimum inkomen hebben;
  • wonen in de Groningse wijken Selward, Paddepoel, Tuinwijk, Oosterparkwijk of Korrewegwijk.

Ambivert en Van Schulden naar Kansen

Ambivert Consultancy is met LIFE! partner van het programma Van Schulden naar Kansen. Tot eind 2020 helpt Ambivert 28 alleenstaande Groningse moeders financieel zelfredzaam te worden. Ambivert zet hierbij ook Aegon-vrijwilligers in en maakt gebruik van het onderzoek van de Hogeschool van Amsterdam. Aegon geeft financiële ondersteuning.