Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Over ons Maatschappij Van Schulden Naar Kansen Onze Partners Cijfers & centen

Cijfers & centen

Uit onderzoek blijkt dat schuldproblemen onder werknemers toenemen. Bij 1 op de 6 zieke werknemers is een financieel probleem de oorzaak.

Iedereen verdient financiële rust

Cijfers & Centen gelooft dat werknemers veel meer uit het leven en uit hun werk kunnen halen als ze op een andere manier naar geld kijken. En op een andere manier met geld omgaan. Nadat Cijfers & Centen succesvol werknemers heeft geholpen bij het ordenen van hun financiën, wil zij ook anderen helpen. Werknemer of niet: mensen die in armoede leven en/of problematische schulden hebben verdienen financiële rust.

De training: Geld & Grip

Tijdens de training Geld & Grip leert een budgetcoach van Cijfers & Centen mensen alles over geld en omgaan met geld. Zodat zij weer grip hebben op hun financiën en geld over hebben voor leuke dingen. In zeven bijeenkomsten komen deze onderwerpen aan bod:

  • Kennismaking & plan (uitleg over het programma)
  • Mindset (bewust zijn van de situatie en de manier van denken over geld)
  • Schulden & lenen
  • Budgetteren
  • Jaarbegroting
  • (Be)sparen & reserveren
  • Geld & werk

De training is praktisch en actief. En tijdens de training hoeven de deelnemers niets over hun persoonlijke situatie te vertellen, als zij dat niet prettig vinden.

Doorstromen om betaald werk te vinden

Hebben de deelnemers de training Geld & Grip op zak? Dan kunnen zij doorstromen naar de training Talent & Werk van de SollicitatieMentor. Tijdens deze training leren deelnemers hoe ze betaald werk kunnen vinden. Aan het einde van de training Geld & Grip komt de trainer van Talent & Werk langs om daarover te vertellen. Het resultaat van beide trainingen? Eerst weten hoe je met geld om moet gaan. En vervolgens je eigen inkomsten kunnen verdienen.

Cijfers &; Centen en Van Schulden naar Kansen

Cijfers & Centen is met Geld & Grip partner van het programma Van Schulden naar Kansen. In 2018 helpt Cijfers & Centen hiermee 60 mensen in Groningen financiële rust te vinden en bewust met geld om te gaan. Cijfers & Centen zet hierbij ook TKP-vrijwilligers in en maakt gebruik van