Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

De harde leerschool

De Harde Leerschool
Over ons Maatschappij Van Schulden Naar Kansen Onze Partners De harde leerschool

Samenwerken, respect, plezier, discipline en sportiviteit. Dat zijn de kernwaarden van de aanpak van De Harde Leerschool.

Rugbyen naar een betere toekomst

De stichting die kansarme (oudere) jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt helpt. Dat doet De Harde Leerschool met een intensief, fysiek en mentaal programma waarin de sport rugby de hoofdrol speelt. Het is niet voor niets dat een groep succesvolle ondernemers met een rugbyachtergrond de stichting heeft opgericht. De kernwaarden van de aanpak van de stichting staan ook bij rugby centraal.

De Haagsche Harde Leerschool

Genoemde kernwaarden zijn de uitgangspunten bij het positief coachen van de jongeren bij het aanpakken van problemen met gedrag, werkloosheid, criminaliteit en autoriteit. En bij het leren en nemen van verantwoordelijkheid en de voorbereiding op werk of een opleiding. Samen met de Haagsche Rugbyclub is de aanpak voor Haagse jongeren gestart:

  • 22 rugbytrainingen en 2 wedstrijden;
  • als rode draad sociale vaardigheden met trainingen ´Op Eigen Kracht’;
  • driedaagse bivak in Rozendaal als mentale prikkel;
  • sollicitatievaardigheden, opstellen van een cv en loopbaanoriëntatie;
  • motiverende gastsprekers.

Unieke aanpak

Het werken vanuit de rugbycultuur maakt het programma uniek. Maar ook:

  • de samenwerking met opdrachtgevers, werkgevers en vele andere partijen;
  • veel disciplines binnen het programma;
  • begeleiding en coaching tot en met de werk- of opleidingsplek;
  • het accent op persoonlijke groei: beter, sterker en completer worden.

Wie helpt de Harde Leerschool?

Kansarme Haagse jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ze komen bijvoorbeeld uit de reclassering, hebben een uitkering, zijn vroegtijdige schoolverlaters of (tijdelijk) werkloos. Geen topsporters, maar jongeren die een fysiek programma van 8 weken kunnen en willen doorlopen.

De Harde Leerschool en Van Schulden naar Kansen

Met de Haagsche Harde Leerschool is De Harde Leerschool partner van het programma Van Schulden naar Kansen. Hiermee helpt De Harde Leerschool jaarlijks 30 tot 50 Haagse jongeren een (grotere) kans te krijgen op de arbeidsmarkt. Met de Haagsche en Groningse Harde Leerschool is De Harde Leerschool partner van het programma Van Schulden naar Kansen. In 2020 helpen zij in Den Haag ongeveer 36 jongeren een (grotere) kans te krijgen op de arbeidsmarkt. In Groningen gaan zij starten met een groep van 12 jongeren. Daarbij maakt De Harde Leerschool gebruik van het onderzoek van de Hogeschool van Amsterdam. Aegon geeft daarnaast financiële ondersteuning.