Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

InHolland

InHolland Den Haag
Over ons Maatschappij Van Schulden Naar Kansen Onze Partners InHolland

Betalingsachterstanden brengen de maatschappij nadelen. Zo is er bijvoorbeeld minder talent voor de arbeidsmarkt. En wordt er een groter beroep gedaan op voorzieningen uit de zorg en de bijstand.

Betalingsachterstanden zorgen voor studieachterstanden

Uit onderzoek blijkt dat betalingsachterstanden ook voor studieachterstanden zorgen. Studenten met financiële problemen lopen daardoor meer risico op studie-uitval. Om het aantal studenten van De Hogeschool InHolland Den Haag met financiële problemen te verminderen, heeft de school een aanpak ontwikkeld.

Financieel Slim Studeren

Studenten met een betalingsachterstand worden geholpen financieel slim te studeren. Zij worden ingedeeld in drie categorieën met een bijpassende werkwijze; de lichte, de medium en de zware problematiek. De resultaten van elke categorie van Financieel Slim Studeren moeten na afronding hetzelfde zijn:

  • Voor het einde van het collegejaar heeft de student de complete achterstand betaald.
  • De student studeert weer.
  • Mogelijke andere problemen zijn duidelijk en daar zijn acties voor afgesproken.

Werken met jongeren

In de houding bij het werken met jongeren is een aantal zaken heel belangrijk:

  • Opbouwen van een vertrouwensrelatie.
  • Aansluiten bij de leefwereld van jongeren.
  • Nemen van voldoende tijd en geven van voldoende ruimte.
  • Uitgaan van vragen.
  • Vernieuwend durven denken.

Deze houding vormt de leidraad bij de aanpak van InHolland. Jongeren worden hierdoor onderdeel van de oplossing. De verandering komt echt uit de jongeren zelf en sluit aan bij hun mogelijkheden. En doordat de stress wordt weggenomen, is er meer ruimte voor het bedenken van oplossingen.

InHolland en Van Schulden naar Kansen

Met Financieel Slim Studeren is Hogeschool InHolland Den Haag partner van het programma Van Schulden naar Kansen. In 2020 helpen zij 25 Haagse InHolland-studenten met hun betalingsachterstanden zodat zij zich weer op hun studie kunnen richten. InHolland maakt hierbij gebruik van het onderzoek van de Hogeschool van Amsterdam.