Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Over ons Maatschappij Van Schulden Naar Kansen Onze Partners MEE Friesland

MEE Friesland

Een samenleving waarin iedereen ertoe doet. Die mensen insluit in plaats van uitsluit. Ook mensen met een beperking.

Kwetsbare burgers helpen zelfredzamer te worden

Vanuit dit streven zet MEE Friesland zich in voor kwetsbare burgers. Door uit te gaan van de mogelijkheden van mensen en het stimuleren van de eigen kracht. En het centraal stellen van de leefsituatie en behoeften en wegnemen van drempels. Kwetsbare burgers zijn ook burgers die niet (meer) zelfredzaamheid zijn. Die eigen initiatief en inzicht missen. En geen of weinig kennis hebben van een financiële huishouding. Ook deze groep helpt MEE Friesland weer op eigen benen te staan.

Bewust met Geld

Om zelfredzamer te worden wil MEE Friesland kennis en vaardigheden rondom financiën vergroten. Daarvoor is Bewust met Geld in het leven geroepen. Deze training maakt jongeren bewust van gevaren en geeft hen inzicht in de persoonlijke financiële situatie. In een interactieve sfeer worden de jongeren uitgedaagd hun eigen verhaal te vertellen. Met ruimte om te oefenen en in te spelen op vragen.

Drie thema’s

Bewust met Geld behandelt in zes lessen drie thema’s:

  • Kennis en begrip gaat over inkomsten en uitgaven en de invloed van reclame en omgeving;
  • Orde en overzicht behandelt het voeren van een basisadministratie en het voorkomen van schulden;
  • Uitgaven beheersen leert onder andere omgaan met betaalpas en pincode.

Wie helpt MEE Friesland?

Jongeren uit Leeuwarden die om welke reden ook hun zelfredzaamheid in wonen en leven (grotendeels) zijn kwijtgeraakt. Die vaak al langer problemen hebben met financiën, huisvesting en werk. En geregeld ook op andere leefgebieden. De training wordt gegeven in een van de sociale wijkteams of opvangvoorzieningen.

MEE Friesland en Van Schulden naar Kansen

Met Bewust met Geld is MEE Friesland partner van het programma Van Schulden naar Kansen. In 2020 helpen zij 100 kwetsbare jongeren uit Leeuwarden weer op eigen benen te staan. MEE Friesland maakt hierbij gebruik van het onderzoek van de Hogeschool van Amsterdam. Aegon geeft daarnaast financiële ondersteuning.