Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Over ons Maatschappij Van Schulden Naar Kansen Onze Partners Over Rood

Over Rood

Over Rood heeft een droom. Over een eenvoudige wereld waarin iedereen zijn eigen toekomst bepaalt. Waarin wetten en regels begrijpelijk zijn. En iedereen de juiste informatie heeft. Een wereld waarin mensen elkaar helpen tegenslagen te overwinnen.

Elkaar helpen voor een financieel gezonde toekomst

Met deze droom in het achterhoofd helpt Over Rood ondernemers in nood. Door ervoor te zorgen dat zij inzicht in en overzicht van hun financiën krijgen. En door ondernemers elkaar te laten begeleiden naar een financieel gezonde toekomst. Ondertussen lossen zij hun eigen problemen op. Totdat ze alles op orde hebben. En weer durven te dromen over de toekomst.

De aanpak van Over Rood

De basis van de unieke aanpak van Over Rood is de combinatie van ritme en een stevig persoonlijk plan. In het kort:

  • In een eerste kennismakingsgesprek wordt duidelijk of de ondernemer bij Over Rood zal vinden wat hij of zij zoekt.
  • Daarna is er geen wachttijd en volgt meteen een gesprek met een trajectmanager. Samen bepalen zij de doelen en passende programmaonderdelen. De trajectmanager wijst op workshops en bijeenkomsten en staat klaar om te bespreken hoe het gaat.
  • Ondertussen brengt de ondernemer de financiën op orde en doet aanvragen voor regelingen. Alleen, met een financieel specialist of met een andere ervaren ondernemer.
  • Om schulden op te lossen is veel kennis over wetten en regels nodig. Ook deze kennis is aanwezig. Van andere ondernemers, de trajectmanager en financieel specialisten. Ook zijn er verschillende kennismodules te volgen.
  • Het intakegesprek is altijd gratis en vrijblijvend. Meedoen kost tussen de € 20,00 en € 49,00 per maand.

Wie helpt Over Rood?

Elke ondernemer die zijn of haar bedrijf op orde wil krijgen. Of het nu gaat om te weinig omzet, het starten of juist moeten stoppen van een bedrijf, een faillissement of achterstallige bedrijfsadministratie. Omdat een goede financiële administratie de basis is van elk bedrijf, is elke ondernemer welkom.

Over Rood en Van Schulden naar Kansen

Over Rood is partner van het programma Van Schulden naar Kansen. In 2020 helpen zij 50 ondernemers uit Den Haag met het weer financieel gezond maken van hun bedrijf. Daarbij zet Over Rood ook Aegon-vrijwilligers in en maakt gebruik van het onderzoek van de Hogeschool van Amsterdam. Aegon geeft daarnaast financiële ondersteuning.