Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Over ons Maatschappij Van Schulden Naar Kansen Onze Partners SchuldHulpMaatje

SchuldHulpMaatje

Schuldenlast kan leiden tot stress, depressie, angst, relatieproblemen, ziekteverzuim en sociaal isolement. Daarom hebben mensen met schulden bij het regelen van hun financiën sociale steun en begeleiding nodig.

Voorkomen en oplossen van financiële schuldenproblematiek

SchuldHulpMaatje helpt mensen met schulden. Sinds 2014 in Den Haag en sinds 2015 in Leeuwarden. Dit doet SchuldHulpMaatje vanuit de gedachte dat geld geven niet helpt als iemand schulden heeft. Deskundige hulp wel. De vrijwilligers van SchuldHulpMaatje geven die. Gratis en belangeloos. Ook als er nog geen schulden zijn, helpt SchuldHulpMaatje. Graag zelfs; voorkomen is beter dan genezen.

Het project: SchuldHulpMaatje

SchuldHulpMaatje is een vrijwilligersorganisatie. Behalve de projectleiding bestaat SchuldHulpMaatje uit vrijwilligers: de ‘maatjes’. De maatjes helpen hulpvragers die financieel zijn vastgelopen. Zij leren hen zelf de regie te nemen over hun financiële situatie en helpen met:

  • ordenen van de administratie en systematisch openen van de post; budgetteren van de uitgaven;
  • voorkomen van schulden; afstemmen met en het vinden van de weg naar de juiste instanties;
  • onderzoeken van mogelijkheden voor verbetering van de inkomenspositie.

Maatjes doen dit vanuit medemenselijkheid. Ongeacht geloof, ras, geaardheid of afkomst. Zij helpen op huisbezoek of op open spreekuren. Daarnaast zijn Aegon en SchuldHulpMaatje Leeuwarden in 2018 gestart met het SchuldHulpFonds Leeuwarden, waarbij mensen een renteloze lening kunnen krijgen om hun schulden af te kopen.

SchuldHulpMaatje en Van Schulden naar Kansen

SchuldHulpMaatje is partner van het programma Van Schulden naar Kansen. In 2020 helpen zij in Den Haag 400 en in Leeuwarden zo'n 40 mensen bij het voorkomen en oplossen van financiële schuldenproblematiek. Daarbij zet SchuldHulpMaatje ook Aegon-vrijwilligers in en maakt gebruik van het onderzoek van de Hogeschool van Amsterdam. Aegon geeft daarnaast financiële ondersteuning.