Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Over ons Maatschappij Van Schulden Naar Kansen Onze Partners Stek

Stek

Op krachten komen en jezelf opnieuw ontwikkelen moet verkozen worden boven afhankelijk zijn en steun ontvangen. Die overtuiging heeft de kerkelijke stichting Stek.

Verbinden, beschermen en versterken doe je samen

Mensen stimuleren om zich met elkaar te verbinden, elkaar te beschermen en elkaar te versterken, is dan ook de missie van Stek. Hierbij staat het samen doen centraal. Ook het project dat Stek heeft ontwikkeld om mensen met schulden te helpen, gaat hiervan uit.

Samen met een ‘maatje’

Mensen met problematische schulden krijgen van Stek sociale en praktische ondersteuning. In de vorm van zogenoemde maatjes: vrijwilligers die samen met de deelnemers werken aan het (her)starten en stimuleren van het contact met hulpverlening. Om zo de zelfredzaamheid van de deelnemers te vergroten. Dat is project Budgetmaatjes070 samengevat.

De uitgangspunten

De maatjes van Budgetmaatjes070 zijn ongeveer een jaar aan de deelnemers gekoppeld. Met deze persoonlijke benadering maken zij het leven van de vaak kwetsbare deelnemers draaglijk en betekenisvol. Omdat een gelijkwaardige relatie uitgangspunt is. En de maatjes aandacht geven aan meer dan alleen wat er op dat moment niet goed gaat. Budgetmaatjes070 gaat verder uit van:

  • de vijf ‘Nibud-competenties voor financiële zelfredzaamheid’;
  • gedragsverandering door ‘sturen op zelfsturing’;
  • het boek ‘De eindjes aan elkaar knopen’.

Wie helpt Stek?

Mensen uit heel Den Haag die verschillende problemen hebben. Schulden, maar ook problemen op andere leefgebieden. Bijvoorbeeld psychische problemen, taalproblemen of problemen in de opvoeding van kinderen.

Stek en Van Schulden naar Kansen

Met Budgetmaatjes070 is Stek partner van het programma Van Schulden naar Kansen. In 2020 bieden de maatjes van Stek aan 60 mensen uit Den Haag sociale en praktische ondersteuning. Stek zet hierbij Aegon-vrijwilligers in en maakt gebruik van het onderzoek van de Hogeschool van Amsterdam. Aegon geeft daarnaast financiële ondersteuning.