Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Over ons Maatschappij Van Schulden Naar Kansen Onze Partners Xtra Plus

Xtra Plus

Het versterken van de eigen kracht van burgers en hun omgeving. Zodat zij volwaardig kunnen deelnemen aan de maatschappij. Nu en in de toekomst. Dat is het doel van alle projecten van Xtra Plus.

Jongeren met schulden ter plekke helpen met maatwerk

Schuldenproblematiek onder jongeren krijgt speciale aandacht. Jongeren vallen namelijk vaak uit bij trajecten van gemeentelijke schuldhulpverlening. Omdat ze niet kunnen voldoen aan de eisen. Xtra Plus biedt deze jongeren in samenwerking met de gemeente Den Haag meer maatwerk. Zowel in begeleiding als in budgetbeheer. Dat betekent: jongeren ter plekke ondersteunen bij hun schulden.

De aanpak van Xtra Plus

Ondersteuning ter plekke is er in de vorm van schulddienstverleners. Zij hebben kennis van alles wat met geld, de regels en wetten rond uitkeringen en schulden te maken heeft. Én van gedragsverandering. Want om niet alleen uit de schulden te kómen, maar dat ook te blijven, is gedragsverandering nodig. Bovendien komen financiële problemen niet alleen door het hebben van weinig geld. Maar ook door het hebben van weinig zelfredzaamheid. Op dit gebied, en bij andere hulpvragen, worden de jongeren geholpen door zogenoemde trajectbegeleiders. De combinatie van schulddienstverleners en trajectbegeleiders blijkt succesvol.

JIP en JIT

De schulddienstverleners en trajectbegeleiders zijn van het JIP of het JIT. Het jongeren informatie punt (JIP) en het jeugd interventie team (JIT) zijn allebei onderdeel van Xtra Plus. In Den Haag en in de randgemeenten richten het JIP en het JIT zich op jongeren met onoplosbare schulden.

Xtra Plus en Van Schulden naar Kansen

Xtra Plus is met schulddienstverlening partner van het programma Van Schulden naar Kansen. Hiermee ondersteunt Xtra Plus tussen de 120 en 180 jongeren in Den Haag en omgeving met maatwerk bij hun schulden. Xtra Plus maakt hierbij gebruik van het onderzoek van de Hogeschool van Amsterdam. Aegon geeft daarnaast financiële ondersteuning.