Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Gezondheid

Over ons Sponsoring Gezondheid

Alzheimer is de meest voorkomende vorm van dementie die ook steeds vaker jongere mensen treft. Sinds 2002 sponsoren we het Alzheimercentrum Amsterdam. In dit centrum wordt onderzoek gedaan naar methoden om de ziekte zo vroeg mogelijk op te sporen. Dat is een belangrijke stap om mensen met Alzheimer te kunnen behandelen.

Onderzoek naar Alzheimer

Het onderzoek kost veel tijd én geld, daarom doneren we ieder jaar een substantieel bedrag. We hebben als missie om mensen in staat te stellen zelf bewust keuzes te maken voor een gezonde financiële toekomst. Als de ziekte van Alzheimer het geheugen en bewustzijn aantast, kun je immers zelf geen bewuste keuzes meer maken.

Bijzondere projecten

Een tweetal in het oog springende projecten waar we ons aan verbonden hebben, zijn het 100-plus onderzoek en de productie van een boek. Jaarlijks maken we de 100-plus dag mogelijk, waarop mentaal gezonde mensen van 100 jaar en ouder bij elkaar komen. Op 18 september 2019 sloten we een overeenkomst met Jetske van der Schaar (1980) die een boek schrijft over haar persoonlijke ervaringen met een erfelijke vorm van alzheimer die op jonge leeftijd begint. Voor Alzheimer Nederland schreef zij daar deze columns al over. Met enige regelmaat voeren onze medewerkers (sportieve) acties om geld op te halen voor het Alzheimercentrum Amsterdam.

Meer informatie

Wil je meer weten over de ziekte van Alzheimer? Dan kan je kijken op www.alzheimercentrum.nl en www.alzheimer-nederland.nl.