Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Onze partners & projecten

partners en projecten Aegon

Op lokaal niveau werken we in onze vestigingssteden, Den Haag, Leeuwarden en Groningen,  samen met partners die de doelgroep kennen en begeleiden. Hierbij gaat het om financiële ondersteuning en/of het actief participeren in de projecten en initiatieven door de inzet van vrijwilligers vanuit Aegon. Tot nu toe hebben we meer dan 6.500 huishoudens geholpen. Hiervoor hebben zich, naast lokale organisaties, al ruim 460 collega's zich ingezet voor één van onze partners.

Een lokale benadering

Elke stad is uniek, en vraagt dan ook om een unieke benadering. Wat in de ene stad een succesvolle aanpak is, hoeft in de andere stad geen succes te garanderen. Daarom werken we samen met lokale maatschappelijke organisaties die weten wat er op lokaal niveau speelt, hoe de cultuur van de stad in elkaar steekt en die begrijpen wat er nodig is om mensen financieel zelfredzaam te maken. 
De lokale organisaties met wie we tot nu toe samenwerken, zijn:

125 procent Aegon

125Procent

Om studenten te helpen met hun geldproblemen, heeft 125Procent in samenwerking met de Hogeschool InHolland Den Haag de Saldobaas app ontwikkeld. Dit is een app voor studenten om overzicht te krijgen over hun financiën met het oog op preventie en vroegsignalering van schulden.

ambivert consultancy Aegon

Ambivert Consultancy

Ambivert Consultancy wil ‘kinderarmoede’ bestrijden bij de wortel: de ouders. Daarom gelooft Ambivert met passie in het helpen van alleenstaande moeders. Met het project LIFE! krijgen moeders inzicht in hun financiële situatie en worden ze zich bewust van hun omgang met geld.

Cijfers en centen Aegon

Cijfers en Centen

Cijfers & Centen gelooft dat mensen veel meer uit het leven kunnen halen als ze op een andere manier naar geld kijken. Met het project Geld & Grip leert een budgetcoach mensen alles over geld en omgaan met geld, zodat zij weer grip hebben op hun financiën.

Colours of Impact

Colours of Impact is ontstaan vanuit de wens mensen in nood te helpen waardoor zij weer kleur in het leven krijgen. Bij het project Financieel Fit aan de slag met je talent! leren deelnemers hoe je een gezonde financiële huishouding voert én gaan ze aan de slag met hun talenten.

de harde leerschool Aegon

De Harde Leerschool

De Harde Leerschool helpt kansarme (oudere) jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dat doet de stichting met een intensief, fysiek en mentaal programma waarin de sport rugby de hoofdrol speelt. 

De Sollicitatiementor

Met het project Talent en Werk van de Sollicitatiementor worden deelnemers in zeven workshops klaargestoomd om de arbeidsmarkt vol vertrouwen tegemoet te gaan.

Talent coach Aegon

Talentcoach

Iedereen in onze samenleving kan succesvol zijn. Daar is Talentcoach van overtuigd. Vanuit die gedachte richt Talentcoach zich op kracht en talent. Met het project LEF op de arbeidsmarkt worden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in een snelkookpan gecoacht en getraind op hun talent en kwaliteit. Zo zijn ze weer klaar voor de stap richting werk.

vluchtelingenwerk Nederland Aegon

Vluchtelingenwerk Nederland

VluchtelingenWerk Nederland helpt met het project EuroWijzer vluchtelingen om financieel zelfredzaam te worden en (verdere) schulden te voorkomen. Bij hun komst in Nederland hebben vluchtelingen vaak geen financieel vangnet. Daarom leert VluchtelingenWerk vluchtelingen grip op hun geldzaken te krijgen.

onderneem t Aegon

Onderneem ‘t

Onderneemt ’t helpt met het project StadOogst zzp’ers en kleine zelfstandigen die het financieel zwaar hebben. Het project is een combinatie van inspirerende trainingen, coaching, ondersteuning en toegang tot andere netwerken.

Schuldhulpmaatje Aegon

Schuldhulpmaatje Leeuwarden

SchuldHulpMaatje heeft samen met Aegon het Schuldhulpfonds opgericht. Met dit fonds kunnen deelnemers een renteloze lening krijgen om schulden af te kopen. Zo ontstaat er meer ruimte in de financiële situatie van mensen.

Buurt Bazen Aegon

BuurtBazen

Samen leven is samen doen. Met deze missie zet Stichting BuurtBazen zich in voor jongeren. Om jongeren financieel gezond te krijgen en te houden heeft de stichting het project Bûsebaas in het leven geroepen. Jongeren van 15 tot 18 jaar die wonen in Leeuwarden leren hierbij in drie maanden omgaan met geld.

Nelis Aegon

Nelis

Nelis is een sociale onderneming die werkgelegenheids- en opleidingsprojecten organiseert. Met het project $tiel richt Nelis zich op jongeren met schulden. Het project is grotendeels gericht op het krijgen van ‘budgetskills’.

Wijs en Water Aegon

Wijs en Water

Wijs & Water richt zich op het versterken van autonomie met vragen die de motivatie vanuit de persoon vergroten. Met het project Opdynpaad weten deelnemers na vijf gesprekken wat er per maand aan geld binnenkomt en waar het aan wordt uitgegeven. Maar ook wat er nu en in de toekomst met het geld wel en niet mogelijk is.

Zebra welzijn Aegon

Zebra welzijn

Zebra welzijn is gespecialiseerd in cultuurgebonden hulpverlening. Met de post sorteersessies helpt Zebra mensen beter inzicht te geven in hun financiële administratie.

Brand new job Aegon

Brand New Job

Als gevolg van de economische crises is Brand New Job ontstaan: een outplacementbureau. Met het programma Geld en Werk.nu worden deelnemers begeleid naar een nieuwe baan met een unieke aanpak waarin deelnemers in drie stappen doorstromen naar betaald werk. Van inzicht krijgen in financiën via het verbeteren van sollicitatievaardigheden naar een betaalde baan.