Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zoekveld

Gebruik Aegon-logo

Het basiselement van onze huisstijl is ons logo, ontworpen door Studio Dumbar in 1983. Het is een betrouwbaar baken voor al onze doelgroepen en wordt in Nederland als één van de krachtigste en meest herkenbare logo's gezien. De kracht van ons logo staat of valt met een juist gebruik ervan. Daarom zijn er richtlijnen.

Wil je ons logo gebruiken in bijvoorbeeld een presentatie die je bij Aegon gaat geven, dan kun je deze hieronder downloaden.

Wil je ons logo gebruiken voor een commercieel doel? Bijvoorbeeld je website? Dan gelden er speciale regels en moet je vooraf toestemming vragen. Dit kan door te mailen naar info@aegon.nl. Geef in je mail duidelijk aan van welk bedrijf je bent, welke relatie je met Aegon hebt en voor welke doelen je ons logo wilt gebruiken. 

Het Aegon-logo is er in 3 uitvoeringen. Hieronder vind je uitleg over het gebruik, de verschillende uitvoeringen en de te downloaden bestanden.

Positief logo in kleur

De positieve versie van het Aegon-logo is de eerste keus en wordt gebruikt op een witte achtergrond. Er zijn twee uitvoeringen van het positieve logo; een full colour en een PMS voor print

Positief logo in zwart/wit

Het zwarte logo wordt gebruikt voor drukwerk in één kleur. Bijvoorbeeld zwart/wit advertenties, waarbij de steunkleur PMS 300 vervalt. Let op: bij exclusiever drukwerk, zoals relatiegeschenken wordt het Aegon-logo, net zoals in het zwart, helemaal omgekleurd (dus zonder pms kleur 300). En alleen in goud, zilver of gepreegd (reliëf).

Diapositief logo

De diapositieve versie van het Aegon-logo wordt enkel gebruikt op een gekleurde achtergrond. Bijvoorbeeld in onze corporatie advertenties of op internet banners (op Aegonblauwe achtergrond). Daarnaast kan deze worden gebruikt bij uitingen van externen op een gekleurde achtergrond. Het diapositieve logo wordt niet gebruikt op primaire beelddragers zoals de cover van een brochure, periodiek of op onze internet- en intranetsite pagina’s.

Positie Aegon-logo in witruimte

De minimale witruimte rondom het logo is de X-hoogte van de N. Binnen deze ruimte mag geen tekst, kleur of andere elementen worden toegepast.