Overslaan en naar de inhoud gaan
Weten wat Aegon met uw informatie doet? Bekijk ons nieuwe Privacy Statement.
Ok

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zoekveld

Historie

De naam Aegon ontstond in 1983. Toen fuseerden AGO en ENNIA en werd Aegon de één na grootste verzekeraar van Nederland. Maar de geschiedenis van ons bedrijf gaat veel verder terug dan 1983. De oudste rechtsvoorganger van Aegon is Memento Mori en dateert uit 1844. Door de eeuwen heen werden tientallen begrafenis- en weduwenfondsen, levensverzekeraars, schadeverzekeraars en andere instellingen samengevoegd tot het uiteindelijke Aegon.

De fusie van 1983 moest Aegon in staat stellen hogere omzetten te realiseren, kosten terug te dringen, een betere positie op de kapitaalmarkt te bereiken en internationaal te groeien. Die doelstellingen zijn de afgelopen decennia ook bereikt, onder meer dankzij acquisities in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Momenteel is Aegon N.V. actief in twintig landen in Europa, Azië en Noord- en Zuid-Amerika. Inclusief opkomende regio's als Brazilië, India en China.

Rechtsvoorgangers

Aegon kent veel rechtsvoorgangers. Dit zijn financiële instellingen uit het verleden die in Aegon zijn opgegaan. Als u een polis heeft van één van deze verzekeraars dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

Schaatsen en Aegon

Aegon was meer dan 30 jaar nauw betrokken bij de schaatssport en 25 jaar hoofdsponsor van de Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijders Bond (KNSB). We zijn trots op de bijdragen die we jarenlang aan de sport mochten leveren.