Overslaan en naar de inhoud gaan
Weten wat Aegon met uw informatie doet? Bekijk ons nieuwe Privacy Statement.
Ok

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zoekveld

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Aegon staat midden in de samenleving en wil op een positieve manier, met oog voor die samenleving, ondernemen. Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is voor Aegon geen programma of project. Het is verankerd in onze gedragscode.pdf en de manier waarop wij zaken doen. Een van de speerpunten van ons MVO-beleid is het vergroten van de financiële bewustwording van mensen.

In de Aegon-gedragscode zijn de normen voor ons zakelijk handelen vastgelegd. De gedragscode geldt voor alle medewerkers van Aegon, wereldwijd. Ze vormen de grondslag voor ons beleid en ons handelen. Het is een belangrijke basis voor de verantwoorde manier waarop Aegon zaken wil doen. Eerlijk en in een duidelijke taal. Onze scores hebben we op een rijtje gezet, bekijk het hier.

Wie controleert ons MVO-beleid?

Verschillende onafhankelijke partijen beoordelen de MVO-activiteiten van Aegon. Zo wordt jaarlijks de Dow Jones Sustainability Index (DJSI) gepubliceerd. Alleen bedrijven die op het gebied van duurzaamheid aan alle eisen voldoen, krijgen een notering in deze index. Sinds 1999 staan we in de DJSI genoteerd. Ook zijn we opgenomen in de FTSE4Good Index, die bedrijven beoordeelt op hun maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Medewerkers

Aegon wil dat zijn medewerkersbestand een afspiegeling is van de samenleving. Om dat te realiseren, willen we voor alle bevolkingsgroepen een aantrekkelijke werkgever zijn. In onze gedragscode.pdf bevorderen we diversiteit en nemen we maatregelen tegen discriminatie op de werkvloer. In november 2012 is een InterAegon MVO 2012.pdf verschenen van het medewerkersblad InterAegon. Daarin komen onder andere medewerkers aan het woord die vertellen hoe zij in hun dagelijks werk bezig zijn met maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Stakeholders

We willen graag goede banden onderhouden met onze stakeholders oftewel belanghebbenden. Daarom betrekken wij onze klanten, medewerkers, investeerders, leveranciers, verkopers en de samenleving bij onze bedrijfsvoering. Daarnaast gebruikt Aegon een stakeholderspanel. De reacties van het panel gebruiken wij wij bij het verbeteren van onze organisatie.