Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zoekveld

Schaatsen én Aegon

Aegon was meer dan 30 jaar betrokken bij de schaatssport en zelfs 25 jaar hoofdsponsor van de Koninklijke Nederlandse Schaatsbond (KNSB). Waarom hebben we in 2010 het stokje overgedragen?

Gouden samenwerking

Eerst even terug in de tijd. In 1984 fuseerden AGO en Ennia tot Aegon. Tot de 'bruidsschat' van Ennia behoorde het sponsorschap van een internationale kunstschaatswedstrijd, de Ennia Challenge Cup. Omdat Aegon de naamsbekendheid wilde verhogen, leek het een logische stap om sponsor te worden van de KNSB. Behalve het kunstschaatsen werd óók het langebaanrijden, marathonschaatsen en de shorttrack omarmd.

De samenwerking bleek goud waard: Hein Vergeer werd in 1985 en 1986 wereldkampioen langebaanrijden en door strenge winters raakte Nederland in de ban van de Elfstedentocht. Ook in de jaren die volgden, regenden het schaatssuccessen. De naamsbekendheid van Aegon steeg naar 60 procent.

De focus op topsport bleef, maar Aegon ging zich ook concentreren op de breedte. Zoals schaatssupporters, gehandicapte schaatsers, schaatsende jeugd én talenten. Op die manier is het fundament onder de schaatssport verstevigd. Deze koers leverde Aegon zelfs de eretitel op ‘Vader van het schaatsen’.

Einde van mooi tijdperk

Door de economische situatie in 2009 moest Aegon in Nederland scherp op de kosten letten, óók op die van sponsoring. Helaas werd besloten de samenwerking met de KNSB niet te verlengen en nam in 2010 KPN onze rol over. Schaatsen is Aegon geworden en Aegon schaatsen. Met pijn in het hart hebben we afscheid genomen van deze geweldige sport!