Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Aegon Beheerd Beleggen

Uw geld laten beleggen tegen lage kosten
0.00/10 based on reviews
aegon-beheerd-beleggen
Eenvoudig en geen omkijken
Slimme spreiding
Lage kosten
Waarom Aegon

Aegon belegt voor ruim 2 miljoen Nederlanders

Voor wie

Met Aegon Beheerd Beleggen kiest u voor gemak

Met Aegon Beheerd Beleggen kiest u voor gemak. U laat het beleggen over aan de experts van Aegon. Zij nemen u het werk uit handen. Uw geld wordt slim belegd tegen lage kosten. En dat werkt in úw voordeel.

Voordelen & nadelen

Waarom wel Aegon Beheerd Beleggen?

Eenvoudig en geen omkijken naar

Onze experts doen het werk voor u.

Uw geld wordt wereldwijd belegd

Zo loopt u minder risico.

De kosten zijn laag

En dat levert u meer op.

Waarom niet Aegon Beheerd Beleggen?

Zelf alle beleggingsbeslissingen nemen?

Dan past Aegon Beheerd Beleggen niet bij u. En kunt u beter overstappen naar een andere aanbieder.

Wilt u een laag bedrag beleggen?

Wij raden u aan om minimaal €6.500,- te beleggen, omdat anders de totale kosten te zwaar wegen ten opzichte van uw rendement.

Aan beleggen zijn kosten en risico's verbonden

Uw beleggingen kunnen meer waard worden, maar ook minder.

Verschillen

Wat zijn de verschillen met uw huidige product?

Vanaf nu kunt u overstappen naar Aegon Beheerd Beleggen. We vinden het belangrijk dat u precies weet waar u aan toe bent. Daarom hebben we de verschillen tussen uw huidige beleggingsrekening en Aegon Beheerd Beleggen voor u op een rij gezet.

 

We beleggen voortaan voor u

Met Aegon Beheerd Beleggen kiest u niet meer zelf in welk fonds u belegt, maar laat u het beleggen over aan de experts van Aegon. Zij nemen het werk voor u uit handen. Hiervoor hebben zij wel uw beleggingsprofiel en uw bijbehorende risicoprofiel nodig. U bepaalt uw beleggingsprofiel door het beantwoorden van een aantal vragen. Nadat uw beleggingsprofiel is vastgesteld, geven zij aan welk risicoprofiel hierbij het beste past. De experts van Aegon zorgen er vervolgens voor dat er altijd binnen uw profiel belegd wordt.

Zij beleggen uw geld in Aegon beleggingsfondsen. Deze zijn wereldwijd én in 9 verschillende beleggingscategorieën gespreid: van aandelen tot staatsobligaties.

 

U krijgt vaker informatie van ons

U heeft altijd inzicht in uw beleggingen via Mijn Aegon. Ook ontvangt u een fiscaal jaaroverzicht. Precies zoals u van ons gewend bent. We geven u voortaan elk kwartaal een uitgebreide update over de ontwikkelingen van uw portefeuille. Is de waarde van uw portefeuille onverhoopt 10% of meer gedaald ten opzichte van het vorige kwartaal? Dan informeren we u daar zo snel mogelijk over.  

 

Alle verschillen op een rij

Wilt u precies weten wat er verandert? We vertellen het u graag. Download de gedetailleerde vergelijking van uw huidige beleggingsrekening met Aegon Beheerd Beleggen.

 

Verschillenoverzicht Aegon Vrij Beleggen.pdf

Verschillenoverzicht Aegon Mix Beleggen.pdf

Verschillenoverzicht Aegon Doelbeleggen.pdf

Verschillenoverzicht Aegon Beleggen Voor Beginners.pdf

Kosten & productinformatie

De totale beleggingskosten veranderen

De kosten die u betaalt voor uw beleggingsrekening veranderen. Voor het overstappen naar Aegon Beheerd Beleggen betaalt u geen kosten.

U bent al klant bij ons. Daarom betaalt u in 2018 geen vaste servicevergoeding. En in 2019 krijgt u 50% korting. U betaalt dan slechts € 15,-. Vanaf 2020 betaalt u pas het volledige bedrag van € 30,-.  De kosten brengen wij per kwartaal in rekening.

 

KostenHuidige beleggingsrekeningAegon Beheerd Beleggen

Aan- en verkoopkosten

0,25% per transactie

Geen

Vaste kostenGeen€ 30,- servicevergoeding per jaar
Fondskosten0,14% - 0,55% per jaar (afhankelijk van het fonds waarin belegd wordt) 0,18% - 0,20% per jaar (afhankelijk van de verdeling van fondsen waarin belegd wordt)
Variabele kosten

0,36% servicekosten per jaar
(Vrij & Mix Beleggen en Beleggen voor Beginners)

0,48% servicekosten per jaar (Doelbeleggen)

0,35% beheervergoeding per jaar

 

Een minimale inleg? Die is er niet. Maar stapt u in met een klein bedrag, dan betaalt u naar verhouding veel kosten. Dat komt door de vaste jaarlijkse servicevergoeding. Een goede vuistregel is een bedrag van € 6.500,-. U bent natuurlijk niet verplicht om € 6.500,- in te leggen. U kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om te beginnen met een lager bedrag en op een later moment maandelijks bij te storten.

 

 

 

Productinformatie

Kenmerken van Aegon Beheerd Beleggen

InlegU kunt in één keer een bedrag inleggen of maandelijks een vast bedrag. 
Tussentijds opnemenTussentijds opnemen is mogelijk
Extra stortingen mogelijkJa
Fondsen

Aegon Diversified Equity Fund II

Aegon Diversified Bond Fund

Liquide middelen

RisicoafbouwBij risicoafbouw gaan wij minder risicovol voor u beleggen zodra de doeldatum dichterbij komt. Belegt u voor een (gedeeltelijke) aflossing van uw hypotheek? Of belegt u voor een pensioen of noodzakelijke uitgaven in de toekomst en bent u geheel of voor een groot deel afhankelijk van het geld dat wij voor u beleggen? Dan passen we automatisch risicoafbouw toe. Is dat niet het geval? Dan kunt u ook zelf voor risicoafbouw kiezen.
Beleggings- en risicoprofielOm voor u te kunnen beleggen, hebben wij uw beleggingsprofiel en uw bijbehorende risicoprofiel nodig. U bepaalt uw beleggingsprofiel door het beantwoorden van een aantal vragen. Nadat uw beleggingsprofiel is vastgesteld, geven zij aan welk risicoprofiel hierbij het beste past. U kunt kiezen voor een risicoprofiel met minder risico. Behalve als u na de vragenlijst uitkomt op het profiel met het minste risico: defensief. 
Wijzigingen doorgevenWijzigt uw financiële of persoonlijke situatie? Dan kunnen ook uw beleggingsprofiel en risicoprofiel wijzigen. Het is belangrijk dat u wijzigingen aan ons doorgeeft. Eenmaal per jaar vragen wij u dan ook om opnieuw een vragenlijst in te vullen. 

 

Let op: Aan beleggen zijn kosten en risico's verbonden. Uw beleggingen kunnen meer waard worden, maar ook minder. Meer informatie over Aegon Beheerd Beleggen en kosten en risico's vindt u in de   informatiewijzer.

 

De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Aegon geeft geen advies op het gebied van beleggen en vermogensbeheer. Wilt u onafhankelijke informatie over beleggen? Lees meer op Wijzer in geldzaken.

 

Aegon Beheerd Beleggen is een product van Aegon Bank N.V. Aegon Bank N.V. is statutair gevestigd in Den Haag, handelsregister 30100799, Postbus 35, 8900 AA Leeuwarden. Aegon Bank N.V. is ingeschreven in het register van de AFM en DNB .

 

Vragen

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik geld overboeken van mijn Aegon Beheerd Beleggen?

  U boekt geld over van uw Aegon Beheerd Beleggen via Mijn Aegon 

  • U gaat naar de Aegon Beheerd Beleggen in Mijn Aegon waarvan u wilt overboeken.
  • In het blok ‘Direct regelen’ klikt u op ‘Nieuwe Overboeking’.
  • Er opent een nieuw scherm. U controleert de tegenrekening, vult het bedrag en de omschrijving in.
  • Controleer de overboeking en klik op 'Bevestigen'.
  • U krijgt een bevestiging dat de overboeking is aangemaakt.
  • De participaties worden verkocht en het bedrag wordt overgemaakt naar uw tegenrekening.

  Wilt u overboeken naar een andere tegenrekening dan bij ons bekend?
  Hoe u de tegenrekening wijzigt vindt u in de Veelgestelde vraag ‘Hoe wijzig ik mijn tegenrekening bij Aegon Bank voor mijn spaar- of beleggingsproduct?’.

  Aan- en verkoopopdrachten worden alleen op handelsdagen uitgevoerd
  Een handelsdag is een dag dat de beurs open is. In weekenden en op feestdagen is de beurs gesloten.

  • Een opdracht voor 12:00 uur wordt verwerkt tegen de slotkoers van die handelsdag. De uitgevoerde opdracht is de volgende dag rond 12:30 uur zichtbaar op uw beleggingsrekening.
  • Een opdracht na 12:00 uur wordt verwerkt tegen de slotkoers van de eerst volgende handelsdag. De uitgevoerde opdracht is de dag daarna rond 12:30 uur zichtbaar op uw beleggingsrekening.

  Heeft u een vraag over uw eigen product? Dan kunt u inloggen op Mijn Aegon.

  Welke vergoedingen en kosten betaal ik voor Aegon Beheerd Beleggen, Aegon Beheerd Beleggen Lijfrente, Aegon Beheerd Beleggen Levensloop en Aegon Beheerd Beleggen Hypotheek?
  Bij Aegon Beheerd Beleggen heeft u te maken met twee soorten vergoedingen
  Dit zijn vergoedingen voor Aegon Beheerd Beleggen en de fondskosten van de beleggingsfondsen waarin wij voor u beleggen. 

  U betaalt onderstaande vergoedingen 
  Deze vergoedingen brengen we achteraf per kwartaal in rekening: 
  • een vaste servicevergoeding van €30,- (incl. btw) per beleggingsrekening per jaar
  • een beheervergoeding van 0,35% (incl. btw) over het belegd vermogen per jaar
  De vergoedingen worden afgeschreven van de transactierekening, hierdoor kunt u een negatief saldo zien. Dit lossen wij op door participaties uit uw portefeuille te verkopen. U ziet deze vergoedingen na inhouding bij uw transacties in Mijn Aegon. 

  De fondskosten zijn al verwerkt in de dagelijkse koers van de beleggingsfondsen
  En zijn dus al van uw nettorendement afgetrokken. We laten de fondskosten wel apart zien in uw kwartaalrapportage. Zo heeft u inzicht in de totale kosten. 
  Over het jaar 2016 waren de kosten voor deze fondsen respectievelijk 0,18% en 0,20%. Hoe hoog deze fondskosten voor u zijn, is afhankelijk van hoeveel er gemiddeld per jaar in de fondsen voor u is belegd.

  Meer informatie over de vergoedingen, de fondskosten en de actuele fondsinformatie vindt u in de Informatiewijzer en op onze pagina Fondsen en koersen.

  Heeft u een vraag over uw eigen product? Dan kunt u inloggen op Mijn Aegon.

  Welke vergoedingen en kosten betaal ik voor Aegon Beheerd Beleggen, Aegon Beheerd Beleggen Lijfrente, Aegon Beheerd Beleggen Levensloop en Aegon Beheerd Beleggen Hypotheek?
  Bij Aegon Beheerd Beleggen heeft u te maken met twee soorten vergoedingen
  Dit zijn vergoedingen voor Aegon Beheerd Beleggen en de fondskosten van de beleggingsfondsen waarin wij voor u beleggen. 

  U betaalt onderstaande vergoedingen 
  Deze vergoedingen brengen we achteraf per kwartaal in rekening: 
  • een vaste servicevergoeding van €30,- (incl. btw) per beleggingsrekening per jaar
  • een beheervergoeding van 0,35% (incl. btw) over het belegd vermogen per jaar
  De vergoedingen worden afgeschreven van de transactierekening, hierdoor kunt u een negatief saldo zien. Dit lossen wij op door participaties uit uw portefeuille te verkopen. U ziet deze vergoedingen na inhouding bij uw transacties in Mijn Aegon. 

  De fondskosten zijn al verwerkt in de dagelijkse koers van de beleggingsfondsen
  En zijn dus al van uw nettorendement afgetrokken. We laten de fondskosten wel apart zien in uw kwartaalrapportage. Zo heeft u inzicht in de totale kosten. 
  Over het jaar 2016 waren de kosten voor deze fondsen respectievelijk 0,18% en 0,20%. Hoe hoog deze fondskosten voor u zijn, is afhankelijk van hoeveel er gemiddeld per jaar in de fondsen voor u is belegd.

  Meer informatie over de vergoedingen, de fondskosten en de actuele fondsinformatie vindt u in de Informatiewijzer en op onze pagina Fondsen en koersen.

  Heeft u een vraag over uw eigen product? Dan kunt u inloggen op Mijn Aegon.