Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Zoekveld

Aegon Beheerd Beleggen Hypotheek

Uw geld laten beleggen tegen lage kosten
0.00/10 based on reviews
aegon-beheerd-beleggen-hypotheek
Eenvoudig en geen omkijken
Slimme spreiding
Lage kosten
Waarom Aegon

Aegon belegt voor ruim 2 miljoen Nederlanders

Voor wie

Voor wie

Met Aegon Beheerd Beleggen Hypotheek kiest u voor gemak. U laat het beleggen over aan de experts van Aegon. Zij nemen u het werk uit handen. Uw geld wordt slim belegd tegen lage kosten. En dat werkt in úw voordeel.

Voordelen & Nadelen

Waarom wel Aegon Beheerd Beleggen Hypotheek?

Eenvoudig en geen omkijken naar

Onze experts doen het werk voor u.

Uw geld wordt wereldwijd belegd

Zo loopt u minder risico.

De kosten zijn laag

En dat levert u meer op.

Waarom niet Aegon Beheerd Beleggen Hypotheek?

Zelf alle beleggingsbeslissingen nemen?

Dan past Aegon Beheerd Beleggen Hypotheek niet bij u. En kunt u beter overstappen naar een andere aanbieder. 

Wilt u een laag bedrag beleggen?

Wij raden u aan om minimaal €6.500,- te beleggen, omdat anders de totale kosten te zwaar wegen ten opzichte van uw rendement.

Aan beleggen zijn kosten en risico's verbonden

Uw beleggingen kunnen meer waard worden, maar ook minder.

Verschillen

Wat zijn de verschillen met uw huidige product?

Binnenkort kunt u overstappen naar Aegon Beheerd Beleggen Hypotheek. We vinden het belangrijk dat u precies weet waar u aan toe bent. Daarom hebben we de verschillen tussen uw huidige beleggingsrekening en Aegon Beheerd Beleggen Hypotheek voor u op een rij gezet.
 

We beleggen voortaan voor u

Met Aegon Beheerd Beleggen Hypotheek kiest u niet meer zelf in welk fonds u belegt, maar laat u het beleggen over aan de experts van Aegon. Zij nemen het werk voor u uit handen. Hiervoor hebben zij wel uw beleggingsprofiel en uw bijbehorende risicoprofiel nodig. U bepaalt uw beleggingsprofiel door het beantwoorden van een aantal vragen. Nadat uw beleggingsprofiel is vastgesteld, geven zij aan welk risicoprofiel hierbij het beste past. De experts van Aegon zorgen er vervolgens voor dat er altijd binnen uw profiel belegd wordt. Zij beleggen uw geld in Aegon beleggingsfondsen. Deze zijn wereldwijd én in 9 verschillende beleggingscategorieën gespreid: van aandelen tot staatsobligaties.

 

U krijgt vaker informatie van ons

U heeft altijd inzicht in uw beleggingen via Mijn Aegon. Ook ontvangt u een fiscaal jaaroverzicht. Precies zoals u van ons gewend bent. We geven u voortaan elk kwartaal een uitgebreide update over de ontwikkelingen van uw portefeuille. Is de waarde van uw portefeuille onverhoopt 10% of meer gedaald ten opzichte van het vorige kwartaal? Dan informeren we u daar zo snel mogelijk over.

 

Alle verschillen op een rij

Wilt u precies weten wat er verandert? We vertellen het u graag. Download de gedetailleerde vergelijking van uw huidige beleggingsrekening met Aegon Beheerd Beleggen Hypotheek.

 

Verschillen Aegon VermogensRekening Mix.pdf

Verschillen Aegon VermogensRekening Vrij.pdf

Verschillen Aegon BeleggingsHypotheek Mix.pdf

Verschillen Aegon BeleggingsHypotheek Profiel.pdf

 

Let op: Uw huidige Aegon VermogensRekening of Aegon BeleggingsHypotheek is verpand ten gunste van de Aegon Hypotheek. Dit blijft ook het geval na omzetting van uw rekening in Aegon Beheerd Beleggen Hypotheek.

Kosten & productinformatie

De totale beleggingskosten veranderen

De kosten die u betaalt voor uw beleggingsrekening veranderen. Voor het overstappen naar Aegon Beheerd Beleggen Hypotheek betaalt u geen kosten.

U bent al klant bij ons. Daarom betaalt u in 2018 geen vaste servicevergoeding. En in 2019 krijgt u 50% korting. U betaalt dan slechts € 15,-. Vanaf 2020 betaalt u pas het volledige bedrag van € 30,-.  De kosten brengen wij per kwartaal in rekening.

 

Kosten Huidige beleggingsrekening Aegon Beheerd Beleggen Hypotheek

Aankoopkosten

0,50% per transactie

Geen

Vaste kosten Geen € 30,- servicevergoeding per jaar
Fondskosten 0,14% - 0,55% per jaar (afhankelijk van het fonds waarin belegd wordt)  0,18% - 0,20% per jaar (afhankelijk van de verdeling van de fondsen waarin belegd wordt)
Variabele kosten

0,48% servicekosten per jaar
(VermogensRekening Vrij & Mix, BeleggingsHypotheek Mix)

0,60% servicekosten per jaar (BeleggingsHypotheek Profiel)

0,35% beheervergoeding per jaar

 

Een minimale inleg? Die is er niet. Maar stapt u in met een klein bedrag, dan betaalt u naar verhouding veel kosten. Dat komt door de vaste jaarlijkse servicevergoeding. Een goede vuistregel is een bedrag van € 6.500,-. U bent natuurlijk niet verplicht om € 6.500,- in te leggen. U kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om te beginnen met een lager bedrag en op een later moment maandelijks bij te storten.

 

 

Kenmerken van Aegon Beheerd Beleggen Hypotheek

 

Inleg U kunt in één keer een bedrag inleggen of maandelijks een vast bedrag. 
Tussentijds opnemen Een eventuele opname is alleen mogelijk met toestemming van Aegon.
Wat is Aegon Beheerd Beleggen Hypotheek? Uw beleggingsrekening is aan uw hypotheek gekoppeld en verpand aan Aegon Levensverzekering N.V. U gebruikt de waarde van uw Aegon Beheerd Beleggen Hypotheek voor het aflossen van (een deel van uw) hypotheek. Aegon Beheerd Beleggen is verpand aan Aegon.
Extra stortingen mogelijk Ja
Fondsen

Aegon Diversified Equity Fund II (zakelijke waarden)

Aegon Diversified Bond Fund (vastrentende waarden)

Liquide middelen

Risicoafbouw Bij risicoafbouw gaan wij minder risicovol voor u beleggen zodra de doeldatum dichterbij komt. U belegt voor (gedeeltelijke) aflossing van uw hypotheek. Dan passen we automatisch risicoafbouw toe. 
Beleggings- en risicoprofiel Om voor u te kunnen beleggen, hebben wij uw beleggingsprofiel en uw bijbehorende risicoprofiel nodig. U bepaalt uw beleggingsprofiel door het beantwoorden van een aantal vragen. Nadat uw beleggingsprofiel is vastgesteld, geven zij aan welk risicoprofiel hierbij het beste past. U kunt kiezen voor een risicoprofiel met minder risico. 
Wijzigingen doorgeven Wijzigt uw financiële of persoonlijke situatie? Dan kunnen ook uw beleggingsprofiel en risicoprofiel wijzigen. Het is belangrijk dat u wijzigingen aan ons doorgeeft. Eenmaal per jaar vragen wij u dan ook om opnieuw een vragenlijst in te vullen. 

 

Let op: Aan beleggen zijn kosten en risico's verbonden. Uw belegggingen kunnen meer waard worden, maar ook minder. Meer informatie over Aegon Beheerd Beleggen en de kosten en risico's vindt u in de  informatiewijzer

De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Aegon geeft geen advies op het gebied van beleggen en vermogensbeheer. Loop geen onnodig risico, lees ook de Financiële Bijsluiter.

 

Wilt u onafhankelijke informatie over beleggen? Lees meer op Wijzer in geldzaken.

 

Aegon Beheerd Beleggen Hypotheek is een product van Aegon Bank N.V. Aegon Bank N.V. is statutair gevestigd in Den Haag, handelsregister 30100799, Postbus 35, 8900 AA Leeuwarden. Aegon Bank N.V. is ingeschreven in het register van de AFM en DNB .

 

Wilt u liever advies?

Een adviseur kan u uitgebreid advies geven over uw persoonlijke situatie. Hiervoor kan een adviseur kosten in rekening brengen. Heeft u een vaste adviseur? Dan vindt u de contactgegevens eenvoudig terug in Mijn Aegon. Uiteraard helpen wij u graag, ook bij het vinden van een adviseur.

Vragen

Veelgestelde vragen

Kan ik mijn Aegon beleggingsrekening behouden en niet omzetten naar Aegon Beheerd Beleggen?
Het is niet mogelijk om uw Aegon beleggingsrekening te behouden zoals deze nu is
U kunt alleen bij Aegon met een beleggingsrekening blijven beleggen als u kiest voor Aegon Beheerd Beleggen. Aegon Beheerd Beleggen is een nieuwe dienst, daarom krijgt u een nieuw rekeningnummer. Meer informatie vindt u in de verschillenoverzichten:

Heeft u een vraag over uw eigen product? Dan kunt u inloggen op Mijn Aegon.

Waarom zou ik van mijn huidige Aegon Bank beleggingsrekening overstappen naar Aegon Beheerd Beleggen?
Beleggen wordt een stuk eenvoudiger
Beleggen is een slimme manier om meer te doen met geld. Goed beleggen kost tijd en aandacht. We zien dat veel klanten hier niet aan toekomen. En dat is zonde. Daarom stoppen wij met onze huidige beleggingsrekeningen en introduceren ons nieuwe beleggingsaanbod: Aegon Beheerd Beleggen. Dat is eenvoudig beleggen zonder omkijken.

Aegon Beheerd Beleggen is kiezen voor gemak
Onze experts nemen u namelijk al het werk uit handen. Uiteraard kunt u altijd in Mijn Aegon volgen hoe uw geld wordt belegd. Zo heeft u niet meer het gedoe van beleggen, maar wél het resultaat.
 

Heeft u een vraag over uw eigen product? Dan kunt u inloggen op Mijn Aegon.

Hoe doe ik een aan- of verkoop op mijn Aegon Beheerd Beleggen?

U kunt zelf geen aankoopopdracht invoeren voor uw Aegon Beheerd Beleggen
Dit doen experts voor u op basis van uw risicoprofiel.

Een verkoopopdrachten voert Aegon tijdelijk voor u uit
U geeft een verkoopdracht door via ons webformulier. U geeft in uw verzoek aan:

 • hoeveel participaties u wilt verkopen of het bedrag dat u wilt laten overboeken
 • uw tegenrekening

Aan- en verkoopopdrachten worden alleen op handelsdagen uitgevoerd
Een handelsdag is een dag dat de beurs open is. In weekenden en op feestdagen is de beurs gesloten.

 • Een opdracht voor 12:00 uur wordt verwerkt tegen de slotkoers van die handelsdag. De opdracht is de volgende dag rond 12:30 uur zichtbaar op uw beleggingsrekening.
 • Een opdracht na 12:00 uur wordt verwerkt tegen de slotkoers van de eerst volgende handelsdag. De opdracht is de dag daarna rond 12:30 uur zichtbaar op uw beleggingsrekening.

Heeft u een vraag over uw eigen product? Dan kunt u inloggen op Mijn Aegon.

Zijn de fondsen van Aegon Beheerd Beleggen beter dan de fondsen waarin mijn huidige Aegon Bank beleggingsrekening belegd?
De fondsen waarin wij beleggen hanteren een brede spreiding
Niemand kan de toekomst voorspellen. Daarom spreiden wij uw beleggingen. Elk risicoprofiel kent drie niveaus van risicospreiding:

Spreiding over beleggingscategorieën:
 • zakelijke waarden
 • vastrentende waarden
 • liquide middelen

Spreiding binnen beleggingscategorieën:
 • Zakelijke waarden: aandelen, beursgenoteerd vastgoed en grondstoffen.
 • Vastrentende waarden: staatsobligaties, bedrijfsobligaties, high yield obligaties Europa, high yield obligaties Verenigde Staten, emerging market debt, asset backed securities
 • Liquide middelen: Dat is uw geld wat op de Aegon Beheerd Beleggen rekening staat.

Spreiding over verschillende regio’s en sectoren binnen de beleggingscategorieën, zoals in:
 • verschillende aandelen
 • grondstoffen
 • staatsobligaties 
 • high yield obligaties

Heeft u een vraag over uw eigen product? Dan kunt u inloggen op Mijn Aegon.

Welke kosten betaal ik voor Aegon Beheerd Beleggen?
U heeft met Aegon Beheerd Beleggen te maken met twee soorten vergoedingen 
Dit zijn:
 • Een vaste servicevergoeding van €30,- (incl. btw) per beleggingsrekening per jaar
 • Een beheervergoeding van 0,35% (incl. btw) over het belegd vermogen per jaar
De kosten brengen we achteraf per kwartaal in rekening. Meer informatie over vergoedingen vindt u in de informatiewijzer bij de downloads op www.aegon.nl/particulier/aegon-beheerd-beleggen.

De fondskosten worden niet apart in rekening gebracht
Deze zijn al verwerkt in de dagelijkse koers van de beleggingsfondsen. Over 2016 waren de kosten voor deze fondsen respectievelijk 0,18% en 0,20%. Hoe hoog deze fondskosten voor u zijn, is afhankelijk van hoeveel er gemiddeld per jaar in de fondsen voor u is belegd.

Heeft u een vraag over uw eigen product? Dan kunt u inloggen op Mijn Aegon.