Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

Aegon Beheerd Beleggen Levensloop

Uw geld laten beleggen tegen lage kosten
0.00/10 based on reviews
aegon-beheerd-beleggen-levensloop
Eenvoudig en geen omkijken
Slimme spreiding
Lage kosten
Waarom Aegon

Aegon belegt voor ruim 2 miljoen Nederlanders

Voor wie

Met Aegon Beheerd Beleggen Levensloop kiest u voor gemak

Met Aegon Beheerd Beleggen Levensloop kiest u voor gemak. U laat het beleggen over aan de experts van Aegon. Zij nemen u het werk uit handen. Uw geld wordt slim belegd tegen lage kosten. En dat werkt in úw voordeel.

Voordelen & Nadelen

Waarom wel Aegon Beheerd Beleggen Levensloop?

Eenvoudig en geen omkijken naar

Onze experts doen het werk voor u.

Uw geld wordt wereldwijd belegd

Zo loopt u minder risico.

De kosten zijn laag

En dat levert u meer op.

Waarom niet Aegon Beheerd Beleggen Levensloop?

Zelf alle beleggingsbeslissingen nemen?

Dan past Aegon Beheerd Beleggen Levensloop niet bij u. En kunt u beter overstappen naar een andere aanbieder. 

Wilt u een laag bedrag beleggen?

Wij raden u aan om minimaal €6.500,- te beleggen, omdat anders de totale kosten te zwaar wegen ten opzichte van uw rendement.

Aan beleggen zijn kosten en risico's verbonden

Uw beleggingen kunnen meer waard worden, maar ook minder.

Verschillen

Wat zijn de verschillen met uw huidige product?

Vanaf nu kunt u overstappen naar Aegon Beheerd Beleggen Levensloop. We vinden het belangrijk dat u precies weet waar u aan toe bent. Daarom hebben we de verschillen tussen uw huidige beleggingsrekening en Aegon Beheerd Beleggen Levensloop voor u op een rij gezet.
 

We beleggen voortaan voor u

Met Aegon Beheerd Beleggen Levensloop kiest u niet meer zelf in welk fonds u belegt, maar laat u het beleggen over aan de experts van Aegon. Zij nemen het werk voor u uit handen. Hiervoor hebben zij wel uw beleggingsprofiel en uw bijbehorende risicoprofiel nodig. U bepaalt uw beleggingsprofiel door het beantwoorden van een aantal vragen. Nadat uw beleggingsprofiel is vastgesteld, geven zij aan welk risicoprofiel hierbij het beste past. De experts van Aegon zorgen er vervolgens voor dat er altijd binnen uw profiel belegd wordt. Zij beleggen uw geld in Aegon beleggingsfondsen. Deze zijn wereldwijd én in 9 verschillende beleggingscategorieën gespreid: van aandelen tot staatsobligaties.

 

U krijgt vaker informatie van ons

U heeft altijd inzicht in uw beleggingen via Mijn Aegon. Ook ontvangt u een fiscaal jaaroverzicht. Precies zoals u van ons gewend bent. We geven u voortaan elk kwartaal een uitgebreide update over de ontwikkelingen van uw portefeuille. Is de waarde van uw portefeuille onverhoopt 10% of meer gedaald ten opzichte van het vorige kwartaal? Dan informeren we u daar zo snel mogelijk over.

 

Alle verschillen op een rij

Wilt u precies weten wat er verandert? We vertellen het u graag. Download de gedetailleerde vergelijking van uw huidige beleggingsrekening met Aegon Beheerd Beleggen Levensloop.

 

Verschillen Aegon Levensloop Mix Beleggen.pdf

Verschillen Aegon Levensloop Vrij Beleggen.pdf

Verschillen Aegon Levensloop Profiel Beleggen.pdf

Kosten & productinformatie

De totale beleggingskosten veranderen

De kosten die u betaalt voor uw beleggingsrekening veranderen. Voor het overstappen naar Aegon Beheerd Beleggen Levensloop betaalt u geen kosten.

U bent al klant bij ons. Daarom betaalt u in 2018 geen vaste servicevergoeding. En in 2019 krijgt u 50% korting. U betaalt dan slechts € 15,-. Vanaf 2020 betaalt u pas het volledige bedrag van € 30,-.  De kosten brengen wij per kwartaal in rekening.

 

KostenHuidige beleggingsrekeningAegon Beheerd Beleggen Levensloop

Aan- en verkoopkosten

0,25% per transactie

Geen

Vaste kostenGeen€ 30,- servicevergoeding per jaar
Fondskosten0,14% - 0,55% per jaar (afhankelijk van het fonds waarin belegd wordt) 0,18% - 0,20% per jaar (afhankelijk van de verdeling van fondsen waarin belegd wordt)
Variabele kosten

0,36% servicekosten per jaar
(Levensloop Vrij & Mix Beleggen )

0,48% servicekosten per jaar (Levensloop Profiel Beleggen)

0,35% beheervergoeding per jaar

 

Een minimale inleg? Die is er niet. Maar stapt u in met een klein bedrag, dan betaalt u naar verhouding veel kosten. Dat komt door de vaste jaarlijkse servicevergoeding. Een goede vuistregel is een bedrag van € 6.500,-. U bent natuurlijk niet verplicht om € 6.500,- in te leggen. U kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om te beginnen met een lager bedrag en op een later moment maandelijks bij te storten.

 

 

Kenmerken van Aegon Beheerd Beleggen Levensloop

InlegU kunt in één keer een bedrag inleggen of maandelijks een vast bedrag. 
Tussentijds opnemenJa. Let op: neemt u al het geld op? Dan kan dat wel gevolgen hebben voor uw inkomstenbelasting en eventuele toeslagen (zoals huurtoeslag). Vraag de Belastingdienst of uw werkgever wat dit voor u betekent. Meer informatie vindt u op de site van de Belastingdienst. Een adviseur kan u uitgebreid advies geven over uw persoonlijke situatie.
Wat is levensloop?Met Aegon Beheerd Beleggen Levensloop bouwt u fiscaal voordelig een bedrag op. De levensloopregeling stopt op 31 december 2021.
Extra stortingen mogelijkJa
Fondsen

Aegon Diversified Equity Fund II (zakelijke waarden)

Aegon Diversified Bond Fund (vastrentende waarden)

Liquide middelen

RisicoafbouwBij risicoafbouw gaan wij minder risicovol voor u beleggen zodra de doeldatum dichterbij komt. Belegt u voor een pensioen of noodzakelijke uitgaven in de toekomst en bent u geheel of voor een groot deel afhankelijk van het geld dat wij voor u beleggen? Dan passen we automatisch risicoafbouw toe. Is dat niet het geval? Dan kunt u ook zelf voor risicoafbouw kiezen.
Beleggings- en risicoprofielOm voor u te kunnen beleggen, hebben wij uw beleggingsprofiel en uw bijbehorende risicoprofiel nodig. U bepaalt uw beleggingsprofiel door het beantwoorden van een aantal vragen. Nadat uw beleggingsprofiel is vastgesteld, geven zij aan welk risicoprofiel hierbij het beste past. U kunt kiezen voor een risicoprofiel met minder risico. 
Wijzigingen doorgevenWijzigt uw financiële of persoonlijke situatie? Dan kunnen ook uw beleggingsprofiel en risicoprofiel wijzigen. Het is belangrijk dat u wijzigingen aan ons doorgeeft. Eenmaal per jaar vragen wij u dan ook om opnieuw een vragenlijst in te vullen. 
DepositogarantiestelselAegon Beheerd Beleggen Levensloop valt onder het Nederlandse depositogarantiestelsel. Let op: dit geldt alleen voor de liquide middelen op uw rekening.

 

Let op: Aan beleggen zijn kosten en risico's verbonden. Uw beleggingen kunnen meer waard worden, maar ook minder. Meer informatie over Aegon Beheerd Beleggen Levensloop en de kosten en de risico's vindt u in de  informatiewijzer

De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Aegon geeft geen advies op het gebied van beleggen en vermogensbeheer.

 

Wilt u onafhankelijke informatie over beleggen? Lees meer op Wijzer in geldzaken.

 

Aegon Beheerd Beleggen Levensloop is een product van Aegon Bank N.V. Aegon Bank N.V. is statutair gevestigd in Den Haag, handelsregister 30100799, Postbus 35, 8900 AA Leeuwarden. Aegon Bank N.V. is ingeschreven in het register van de AFM en DNB .

Wilt u liever advies?

Een adviseur kan u uitgebreid advies geven over uw persoonlijke situatie. Hiervoor kan een adviseur kosten in rekening brengen. Heeft u een vaste adviseur? Dan vindt u de contactgegevens eenvoudig terug in Mijn Aegon. Uiteraard helpen wij u graag, ook bij het vinden van een adviseur.