Overslaan en naar de inhoud gaan

Welkom username.

Uw vorige bezoek was op 00-00-0000 om 00:00 uur

De voorwaarden voor Netto Havenpensioen veranderen per 16 september 2019

Particulier Beleggen Aegon Beheerd Beleggen De voorwaarden voor Netto Havenpensioen veranderen per 16 september 2019

Voorwaarden. Het zal niet uw favoriete leesvoer zijn. Maar belangrijk is deze informatie wel. We hebben de ‘Productvoorwaarden Aegon Beheerd Beleggen’ bijgewerkt. Deze gelden ook voor Netto Havenpensioen. De aangepaste voorwaarden gaan in op 16 september 2019. U leest op deze pagina wat er precies verandert.

Belangrijkste aanpassingen in onze voorwaarden

De fondsbeheerder gaat de in- en uitstapkosten anders in rekening brengen

De beheerder van de fondsen waarin we voor u beleggen verandert hoe de in- en uitstapkosten van de fondsen in rekening worden gebracht. Per 16 september 2019 wijzigt dit naar een manier die standaard is in de markt. In vaktermen heet deze manier ‘swing pricing’. Dit hebben we aangepast in onze voorwaarden.

Wat betekent dit?
Bij ‘swing pricing’ worden in- en uitstapkosten verwerkt in de koers van de fondsen. In- en uitstapkosten zijn kosten die de fondsbeheerder in rekening brengt voor het instappen in of het uitstappen uit een beleggingsfonds. Tot nu toe werd een andere manier gebruikt. Deze is niet standaard in de markt. Aegon Bank vergoedde de in- en uitstapkosten aan de fondsbeheerder. Met de komst van swing pricing zijn de in- en uitstapkosten voortaan direct in de koers van de fondsen verwerkt.

Lees meer over in- en uitstapkosten

Voortaan kondigen we een voorwaardenwijziging één maand van tevoren aan

Wijzigingen in de voorwaarden kondigen we voortaan niet twee maanden maar één maand van tevoren aan. Zo kunnen we onze dienstverlening aan u sneller verbeteren.

Overige aanpassingen

  • We hebben de begrippenlijst aangevuld met nieuwe begrippen, zodat de voorwaarden voor u duidelijker zijn. 
  • Aegon Bank kan uw beleggingsrekening altijd zelf beëindigen als er één jaar of langer geen participaties zijn geregistreerd. Voortaan kan Aegon Bank ook uw beleggingsrekening beëindigen als er één jaar of langer zeer weinig participaties geregistreerd zijn. 
  • Beleggen we voor u met risicoafbouw en is uw doeldatum bereikt? Dan verkopen we automatisch uw beleggingen. We hebben aan de voorwaarden toegevoegd dat we dan niet uw beleggingsrekening beëindigen. Wilt u verder beleggen? Dan kan dit met dezelfde rekening. Wel moet u opnieuw uw beleggings- en risicoprofiel bepalen. 
  • Elk kwartaal ontvangt u van ons uw kwartaalrapportage. Voorheen stonden de onderdelen van de kwartaalrapportage beschreven in de voorwaarden. Dat hebben we weggehaald. We verbeteren onze kwartaalrapportage namelijk doorlopend.
  • Voorheen kon u alleen geld storten op uw beleggingsrekening vanaf uw tegenrekening. Dat kan voortaan vanaf iedere Nederlandse bankrekening met een IBAN. 
  • Is uw rekening geblokkeerd doordat er beslag op gelegd is? Dan kunt u geen geld opnemen, maar voortaan kunt u wel geld storten. 
  • Beleid voor het uitvoeren van orders: Zoals u hierboven al gelezen heeft, gaat de fondsbeheerder de in- en uitstapkosten op een andere manier in rekening brengen. En vergoedt Aegon Bank deze kosten per 16 september niet meer. Dit is ook aangepast in ons beleid voor het uitvoeren van orders. Ook hebben we het beleid duidelijker gemaakt voor u.
  • Samenvatting ter voorkoming van belangenconflicten: Zoals u hierboven al gelezen heeft, gaat de fondsbeheerder de in- en uitstapkosten op een andere manier in rekening brengen. En vergoedt Aegon Bank deze kosten per 16 september niet meer. Dit is ook aangepast in ons beleid.

U kunt alle voorwaarden downloaden

Wilt u de aangepaste voorwaarden eens rustig doornemen? U kunt ze hieronder downloaden. Net zoals de Algemene Voorwaarden Aegon Bank. Deze gelden ook voor u en veranderen niet.

Meer over Netto Havenpensioen